Predstavujeme – H. J. Bornemisza: Večná lož - Nemé prežívanie I.

Bornemisza Večná lož - nemé prežívanie

H. J. Bornemisza si hneď svojou prvou knihou Slepý život získala čitateľov do takej miery, že sa s touto knihou umiestnila v našej ankete Fantastická kniha roka 2020 na druhom mieste. Teraz konečne prichádza na knižný trh pokračovanie autorkinej série Večná lož. Kniha má názov Nemé prežívanie I. a v tejto chvíli je už dostupná ako e-book.


Anotácia

Nekončiaca vojna dobra a zla pokračuje. Špióni na oboch stranách sa snažia odhaliť slabiny protivníka a nakloniť misky váh na svoju stranu.

Druon, najúspešnejší zo všetkých zvedov, pokračuje v upevňovaní spojenectiev a vo vlastných plánoch. Pokúša sa udržať si kontrolu, ale prestáva veriť tomu, že raz získa rozhrešenie za smrť svojich rodičov. Rozohráva vlastnú hru, ktorá ho má vyviesť z pazúrov minulosti. Na ktorú stranu sa napokon pridá?

Flochan, jediný preživší z vyvraždeného tábora zvedov, prahne po pomste. Na to však potrebuje pomoc bastarda a jeho schopnosti. No Zaeon sa vybral vlastnou cestou, aby zistil, koľko čarodejníckej sily sa v ňom skrýva. Jeho nepriatelia po ňom neprestávajú pátrať, a tak sa vydá na Ostrov smrti, kde sa ho nikto neodváži hľadať.

Soran, posledná žijúca Jereana, uteká pred Zväzkom, ale postupne zisťuje, že na ňu striehne omnoho väčšie nebezpečenstvo. Tajomnému nepriateľovi sa dosiaľ podarilo zabiť každú čarodejnicu so schopnosťou vidieť čas.

Osud Vyváženej ostáva neistý a spolu s ňou aj životy Zaeona a Druona, ktoré sú navzájom prepletené viac, než by si ktokoľvek myslel.

E-knihu Večná lož – Nemé prežívanie I. si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

„Verím, že každý z nás je na svete z nejakého dôvodu. Aj ja. Keď raz tento svet opustím, chcem, aby bol lepší než ten, do akého som sa narodil. A zničením Tarosu to dosiahneme.“

Toľko múdrosti som od Flochana nečakal. Ani toľko naivity.

„Mladosť, no nie je to krásne?“ spýtal sa Rutherford a naoko láskavo sa naňho pozrel. Presne ako sa matky pozerajú na deti, ktoré snívajú o zabíjaní drakov. S hrdosťou, dojatím aj vedomím, že je to celé kravina. Sedeli sme za stolom v hlavnej sále, jedli raňajky a čakali na Firansela, ktorý sa zatiaľ neobťažoval vzlietnuť z veže a poctiť nás svojou prítomnosťou.

„Nechcel by si vari vidieť svet, v ktorom stojí za to žiť?“ spýtal sa ho Flochan s vážnosťou starca, ktorým nebol.

„Ak chceš taký svet zažiť, musíš mať odvahu taký svet vybudovať,“ odpovedal som mu namiesto čarodejníka, ktorý sa na mňa okamžite osopil.

„Už aj ty? To vaše budovanie lepšieho sveta vás bude stáť život. Nás všetkých. Ísť do Tarosu je zlé rozhodnutie! Čo sa teba týka,“ pozrel na Flochana, „zlé rozhodnutia patria k tvojmu veku ako vtáky k oblohe. Budú ich ešte celé kŕdle. Ale ty,“ otočil svoje krvou podliate oči ku mne, „od teba som čakal viac rozumu.“

„A ja od teba viac odvahy,“ vrátil som mu a vyvolal u neho ešte väčšie znechutenie. Neveril som, že po tomto svete chodí čarodejník, ktorého ješitnosť by neutrpela, keď ho niekto označil za zbabelca.

„Odvaha a hlúposť sú dve rozdielne veci! A vy dvaja máte sklony k tomu druhému. A vraj elfovia sú tá rozvážna rasa. Pche, no to určite.“

Flochan nad čarodejníkovými slovami len prevrátil očami. Pozeral som na mladého elfa, ktorý od čias v tábore zvedov prešiel väčšou premenou než ja sám.

Medzi ním a Rutherfordom vzniklo medzičasom zvláštne spojenie, jeden v druhom našli otca a syna. Bol to nečakaný, no napodiv fungujúci vzťah. Koľko takých spojení mohlo medzi našimi rasami existovať nebyť mňa. Prvýkrát v živote som pomyslel na svojich rodičov ako na sebcov, ktorí to všetko zničili. Koľko nenávisti prinieslo do tohto sveta moje narodenie? Pochyboval som o tom, že môj život stál za takú cenu.


Podrobnosti o knihe

Nemé prežívanie I
Séria Večná lož, 2. kniha
Autorka: H. J. Bornemisza
Vydavateľstvo: H. J. Bornemisza
Rok vydania: 2022
Počet strán: 428
Formát: e-book


Súvisiace linky

Predstavujeme – H. J. Bornemisza: Slepý život

Víťaz ankety Fantastická kniha roka 2020

Recenzia – H. J. Bornemisza: Slepý život

Rozhovor – H. J. Bornemisza: Pred zlom by sme nemali zatvárať oči


26. januára 2022
Fandom SK - PR