Predstavujeme - Ben Aaronovitch: Mesiac nad Soho

Mesiac nad Soho

Úvod októbra priniesol pokračovanie knižnej série, ktorá si dokázala získať nie len fanúšikov urban fantasy, ale aj detektívok. Vyšiel Mesiac nad Soho. Mesto zázrakov, hrôzy, starodávnych tajomstiev, kde straší minulosť. Nepochybne v ňom na každom kroku natrafíte na nejaké čary či mágiu. Londýn, aký nám britský autor Ben Aaronovitch predstavil v Riekach Londýna, opäť ožíva. Po prvej časti rovnomennej série prichádza pokračovanie s názvom Mesiac nad Soho. Humor a sarkazmus, ktorý je tým správnym korením k získaniu čitateľa popri spoznávaní mysterióznych zákutí veľkomesta, rozhodne nechýba ani tejto časti.


Anotácia

Peter Grant, hlavná postava príbehu už nie je iba obyčajný zelenáč v službách metropolitnej polície. Potom, ako sa v predchádzajúcej časti pokúsil vypočúvať muža, ktorý bol síce dávno mŕtvy, no pritom až neskutočne zhovorčivý, si ho všimol hlavný inšpektor Nightingale, posledný čarodejník v Británii. Tak sa začala Grantova kariéra policajného detektíva a čarodejníckeho uč­ňa.

V najnovšej časti Mesiac nad Soho je privolaný k mŕtvemu amatérskemu džezovému hudobníkovi Cyrusovi Wilkinsovi, ktorý údajne zomrel na infarkt. Na mieste činu usúdi, že jeho smrť spôsobilo niečo nadprirodzené. Na pravdivosti verzii, že by malo ísť len o náhodné úmrtie spojené s problémami so srdcom, nepridáva ani fakt, že Wilkins nebol jediný džezmen, ktorý v poslednom čase nečakane skonal. A tak sa Peter aj tentoraz musí ponoriť do sveta nekalej mágie a rozšíriť svoje čarodejnícke vzdelanie a schopnosti. Našťastie na to nie je sám, má po boku svojho učiteľa – posledného čarodejníka v Británii.

Obe časti vyšli vo vydavateľstve SLOVART a o preklad sa postarala Oľga Kralovičová.

Knihu Mesiac nad Soho si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Mesiac nad Soho si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážku si môžete vypočuť, číta Vlado Kobielski:


Podrobnosti o knihe

Mesiac nad Soho (orig.: Moon Over Soho)
Žáner: fantasy, young adult
Séria Rieky Londýna, 2. časť
Autor:Ben Aaronovitch
Vydavateľstvo: SLOVART
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: Oľga Kralovičová
Počet strán: 360
Väzba: pevná s prebalom
EAN: 9788055654430


O autorovi

Ben Aaronovitch (1964) sa narodil a vyrastal v Londýne. V jeho práci preto cítiť neutíchajúci záujem a lásku k tomu, čo skromne nazýva „hlavným mestom sveta“. Pracoval ako televízny scenárista, pripravoval mnohé obľúbené televízne programy vrátane kultového seriálu Doctor Who. Neskôr pracoval ako kníhkupec a dnes je spisovateľom na plný úväzok. Žije, ako inak, v Londýne.


Súvisiace linky

Predstavujeme – Ben Aaronovitch: Rieky Londýna

Recenzia – Ben Aaronovitch: Rieky Londýna


16. októbra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií