Pozvánka: Temnota z Pressburgu zaútočí na Bratislavu

Temnota z Pressburgu - obalka

Avizovaný román Janka Išu Temnota z Pressburgu pokrstia tento víkend na knižnom veľtrhu Bibliotéka. S autorom sa môžete stretnúť aj na besede v kníhkupectve Panta Rhei.


Život v zradných uličkách nočného Pressburgu sa mení na boj o prežitie. Gangy, zbrane, kufre plné peňazí − a Kladivák. Muž, ktorého remeslom je smrť. V atmosfére pekelnej temnoty a s vedomím, že jediný, na koho sa môže spoľahnúť, je on sám. Hlavný hrdina akčného románu Temnota z Pressburgu sa však drží hesla, že chlapa robí chlapom jeho slovo. A zbraň. Preto je vždy pripravený trhať nepriateľov na kusy. Predsa je tu však niekto, kto ho dokáže dostať do úzkych…

„Na slovenský knižný trh zamorený motivačnými banalitami, polodementnými vzťahovkami a zúfalo nefungujúcicmi pokusmi o hlbokomyseľné generačné výpovede prichádza ďalšia ostrá chlapská žánrovka od zaslúženého víťaza vlaňajšej Martinus Ceny Fantázie. Janko Iša vám rozbije hubu a natrhne riť a vy mu za to ešte poďakujete,“ vyhlásil na Kladivákovu adresu spisovateľ Ďuro Červenák. Príbehom bol taký nadšený, že prijal pozvanie stať sa krstným tatkom novej knihy.

V plnej kráse sa Kladivák predstaví čitateľom už túto sobotu 12. novembra o 13:00 na knižnom veľtrhu Bibliotéka počas vyhlasovania výsledkov Martinus Ceny Fantázie. A Ďuro už doma poctivo trénuje, aby udvihol to obrovské kladivo, ktorým knihu odpošle na cestu k čitateľom.

Ak by ste toto divadielko nestihli, nezúfajte. Veselo bude aj v stredu 16. novembra v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave. O 18.00 sa tam začne beseda s autorom Jankom Išom pod taktovkou Dada Nagya.

Knihu Temnota z Pressburgu si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Janko Iša (1985) pochádza z Bratislavy, kde žije s manželkou a dvoma deťmi. V svojich príbehoch holduje dynamike, akčnosti a drsnému humoru či irónii. Jeho debutový román Kladivák: Temnota z Pressburgu (2016) voľne nadväzuje na poviedku Kladivák, ktorá vyhrala súťaž Martinus Cena Fantázie 2015 a zároveň aj Cenu Béla 2015 za najlepšiu hororovú poviedku.

Autor si svojich fanúšikov získal práve akčnými príbehmi z rôznych svetov, ktoré publikoval v niekoľkých poviedkových zbierkach. Poviedka Medzi regálmi (2012) získala Cenu Béla a vyšla v zborníku Fantázia 2012, do češtiny preložené poviedky Kšeft a Revize jízdenek vyšli v Knihe bolesti (2013), Bratislavský upír v zbierke Fantastická 55 (2013), poviedka Manifest v hororovej knihe Na hroby (2014), Beštia v internetovom časopise Howard (2015), Kladivák v zborníku Fantázia 2015 a westernová poviedka Peklo v Montane sa nachádza v zbierke Zombie Apokalypsa (2016). Všetci hrdinovia z jeho príbehov majú jednu vec spoločnú. Naozaj existujú…


Súvisiace linky

Prichádza Temnota z Pressburgu

Kladivak.sk

Cena Fantázie: Kladivák – Janko Iša

Víťaz Martinus Ceny Fantázie 2015 je už známy


11. novembra 2016
Fandom SK - PR