Ohnivé pero - jeseň 2023: Krvavý Mesiac

ohnive pero

Vyrazili do úzkych svažitých ulíc malého prímorského mesta hľadať dobrodružstvo. Svetlá neónov lákali trojicu námorníkov do otvorených papúľ putík ako morskí čerti. V miestnom prístave zakotvili dnes podvečer. Parník sem dotancoval v búrke. Chlapi z posádky sa dychtivo hnali vymetať bary a hľadať slečny na jednu noc.

„Myslíš, že si užijeme?“ opýtal sa Roland.

„Že váhaš, kamarát,“ odvetil Alfréd. Vytiahol z vrecka na kabáte striebornú cigaretovú škatuľku. Nerád sa pohyboval po neznámych mestách, potulky akosi často vyústili do nepríjemných situácií. Nechcel pred kamarátmi priznať, že má strach, preto si zlé predtuchy nechával pre seba. Medzi prstami žmolil cigaretu. Kvalitné fajčivo povznesie ducha a zaženie tieseň.

„Všetky ženy v meste na nás čakajú!“ vykríkol nadšene Max. Určite tomu i veril.

AKOBY SA PO ULICIACH PONURÉHO MESTA TÚLAL DÉMON A HĽADAL ČERSTVÉ MÄSO. SUROVÉ.

V čiernom aute sedela Luna s kamarátkami. Tma ešte nezakryla odhalené ramená chladného večera a ona už mala riadne v zobáku. Vozidlo nešoférovala, niežeby nechcela, kamarátky ju dotlačili na zadné sedadlo. Vypadla jej cigareta z úst. Zohla sa a prstami prehmatávala podlahu. Chvíľu trvalo, než alkoholom otupené telo zaregistrovalo, že ju páli prst. Zajačala, posunula ruku doprava a zdvihla cigaretu. Chcela si ju dať do úst nesprávnym koncom.

„Krava!“ zahromžila Marioneta a vybrala jej cigaretu spomedzi prstov.

Nočné hýrenie sa stalo rutinou. Čo iného by v tejto prekliatej diere robili? Podmanivá Luna vždy nabalila partičku mužov, aby napokon zakotvili u nej doma. Bude to tak aj dnes? Ich volavka je zriadená pod obraz. Loreta zabrzdila pri kaviarni, kde kúpila kávu.

„Dohliadni na ňu, nech to vypije,“ podala pohár horúceho moku Marionete.


Zastavili na parkovisku pri klube U dogy. Lunu káva prebrala, dá sa povedať, že nabrala druhý dych. Vyhadzovač sa na nich zazubil, odstúpil od dverí a s úklonom pustil krásky ďalej.

Keď Luna prechádzala okolo Maxa, zašepkala mu do ucha: „Zjem ťa.“

Rozosmiala sa zvonivým smiechom, pričom zaklonila hlavu. Z orieškových vlasov sa do éteru šírila príjemná vôňa malín. Maxovi sa rozšírili nozdry. Šelma zavetrila korisť. Napočítal tri kamarátky, oni boli tiež traja. Ideálne. Okamžite sa za ňou vydal. Luna si vyzula lodičky, vyšvihla sa na stoličku, a potom na barový pult. Divožienka rozhýbala telo v rytme rokenrolu. Max k nej naťahoval paže, ale bol len jedným z mnohých. Barman nalial do poháriku biely rum. Podal ho tanečnici. Oči zaiskrili, chňapla po ňom a zaplatila úsmevom. Číra tekutina ju príjemne podráždila na jazyku. Zamotala sa jej hlava, stratila rovnováhu. Spadla do javiska dychtivých mužských rúk. Max si ju ukoristil pre seba a odviedol na parket. Bosá poskakovala po drevenej podlahe. Mladá výrazná tvár ozdobená plnými perami sršala sexappealom. Roztancované strapce na sukni sa roztopašne vznášali okolo stehien.

„Si sladká!“ zakričal Max.

„Zjem ťa,“ ukázala na neho prstom.

„To ja ťa zjem,“ pokúsil sa ju pritiahnuť k sebe. Keď sa mu to nepodarilo, ukázal na ňu prstom a tiež rozhýbal boky.


Mladé ženy netrpezlivo vyčkávali, kedy Luna prestane vyvádzať. Mohli by už konečne zamieriť k nej a užiť si trochu zábavy.

„Dnes je Luna divoká. Že?“ poznamenala Marioneta.

„Veď, ako vždy,“ skrivila Loreta pery do smutného polmesiaca.

„Max ju spracuje, uvidíte,“ usmial sa Roland a pritiahol si Marionetu bližšie k sebe.

„Alebo ona jeho,“ oponovala pohotovo Loreta.


„Nie je celý svet nereálny? “ drmolila opilecky Luna.

„Áno, máš pravdu, si neskutočná,“ odvetil Max.

„Mal by si byť opatrný,“ zatvárila sa potmehúdsky a žmurkla.

„Čakajú na nás,“ pokynul Max hlavou smerom k priateľom.

Všimol si, že Alfréd nervózne poklepkáva prstami po barovom pulte.

„Kašli na nich, poď niekam inam, vytratíme sa spolu do noci. Iba my dvaja,“ zavelila.

Usmial sa na ňu a ťahal ju z klubu chodbičkou určenou pre obsluhu.


Ocitli sa na ulici vo chvíli, keď začalo pršať. Bolo to osviežujúce. Pocítila tlak a pálenie v ďasnách. Chcela sa do niečoho zahryznúť, trhať, sať. Max zaklonil hlavu a zavyl na zamračenú oblohu.

„Moja nádherná Luna,“ otočil sa k svojej láske na jednu noc.

Miesto pôvabnej ženy tam stál démon s úškrnom na tvári. Na chvíľu skamenel prekvapením. V otvorených ústach sa jej beleli očné zuby, dlhšie a ostrejšie než je obvyklé. Hladne na neho upierala oči. Plápolali ako oheň.

„Kráska?“ oslovil ju neisto.

Rozosmiala sa. Nebol to zvonivý smiech, ale chrapľavý, hrubý, veštiaci veľké problémy.

„Čo nevidíš?“ oblizla si ústa obrovským jazykom. Zaspätkovala.

Rozbehla sa oproti nemu a atakovala ho. Spadol do mláky. Dážď mu padal do tváre. Znenazdania sa mraky rozostúpili, odhalili mesačný svit. Pocítil pálčivú bolesť, a tak zastonal.


Krvavý Mesiac sa žiadostivo vpíjal do nočných kaluží, až kým v nich nezbĺkol oheň. Sladká Luna mu vyhryzla kúsok mäsa z ramena. Od bolesti zakričal a začal sa meniť. Luna sa snažila nakŕmiť mäsom z jeho paže. Omámená krvou si všimla až po chvíli, že ju na jazyku šteklia chlpy. Keď sa napokon začala dusiť, precitla. Držala za krk mohutného vlkolaka. Vďaka nadľudskej sile sa jej ho podarilo udržať pritisnutého k zemi. Nebola schopná pokračovať v požieraní obete, kašeľ ju ochromil. Slabla. Skrútila sa na studenej mokrej dlažbe do polohy embrya a chrčala ako mačka snažiaca sa vykašľať chlpy. Max sa pokúsil do nej zaboriť tesáky. Neúspešne. Tá beštia mala telo ako vytesané z kameňa. Pár ďalších neúspešných pokusov ho utvrdilo v tom, že dnes je Mesiac aj na strane čarodejnice. Z orieškových vlasov sa k nemu rinula omamná vôňa malín. Zavrel oči. Mal pocit, akoby sa ocitol v lese. A či je to len klam, ktorým ho diablica mätie? Pevne ju chytil za stehno odeté do sieťkovaných pančušiek.

„Zatratená?“ zašepkal roztúžene a pohladil ju po zadku.

„Prekliatec, zviera,“ chraptila, keď sedela na jeho lone a zakláňala hlavu k nebesiam. Prešla mu jemne rukou po rozšklbanej paži. Odhalené mäso zasyčalo a rana zmizla. Zastonal. Zatiaľ, čo Mesiac láskal pôvabné ženské telo magickou červeňou, tiene zvýrazňovali tancujúce krivky.


Vnorili sa spolu do zadymeného baru. Boli strapatí a spokojní. Kamaráti na nich stále čakali.

„Ide sa ku mne, bude hostina!“ vykríkla Luna nadšene.

Tešila sa na pach krvi, strach a štvanicu. Ukradomky sa pozrela na Marionetu. Tá rozovrela oči doširoka, ale pohľad mala nehybný a mŕtvy, zahýbala rukami a hlavou, akoby ju niekto ovládal ako bábku. Mladé ženy si vzájomne venovali úsmev. Dnes si pochutnajú na čerstvom mäse.


Nastala hodina medzi psom a vlkom. Lodný zvon privolával stratených synov mora. Hmla bojovala s pouličnými lampami o priestor na nábreží. Námorník čakajúci v malom člne na druhov už strácal trpezlivosť. Kde trčia? Prekliata zima. Čert vie, u akých sukieň ešte vyspávajú a na mrznúcich kamarátov nemyslia. Chýbali poslední traja členovia posádky. Nočnú oblohu stále zdobil krvavý Mesiac. Magická červeň sem doputovala s ich loďou. Z hmly sa vynorila postava. Prižmúril viečka, aby rozpoznal, kto sa k nemu blíži. Bol to Max. V pätách mu kráčala dvojica morských vlkov.

„Kde sa túlate!“ vykríkol na oneskorencov.

„Zlá spoločnosť, ale neboj, porátali sme sa s nimi,“ zachraptil Max.

„Si ranený?“

„Ja iba trochu. Alfréd to poriadne schytal, bude potrebovať pomoc,“ zvraštil čelo a poťapkal pokrivkávajúceho kamaráta po ramene.

KEĎ SA SKUPINKA POSLEDNÝCH PREKLIATYCH VRÁTILA NA PALUBU LODE, LUNA PRIŠLA O ČERVEŇ V LÍCACH.


  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • O víťazovi daného kola rozhoduje porota.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po vyhodnotení daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Ak sa chcete súťaže zúčastniť, prečítajte si aj zoznam chýb, ktorých sa súťažiaci v Ohnivom pere dopúšťajú najčastejšie.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

30. októbra 2023
Zuzana K. Olexová