Návštevníci na VIECC Vienna Comic Cone zlomili rekord, cosplay vyhral Čech

VIECC 2018 Cosplay skupina
VIECC 2018 Cosplay To
VIECC 2018 John Noble
VIECC 2018 Andrew Scott
VIECC 2018 Neal Adams
VIECC 2018 Vitaz cosplay Ali Cosplays - Kel'Thuzard Star Lich z Heroes of the Stor
VIECC 2018 Cosplay Contest Kids

Realita opäť prekonala očakávania: VIECC Vienna Comic Con a VCA Vienna Challengers Arena 2018 mali najúspešnejší ročník vo svojej histórii. Počas víkendu 17. – 18. novembra sa na viedenskom výstavisku stretlo 26 387 fanúšikov (od nerdov, cez gamerov až po rodiny s deťmi) a 390 vystavovateľov, aby spolu premenili Messe Wien na epicentrum pop kultúry. A to sa im aj podarilo!

V strede pozornosti sa nachádzali medzinárodné filmové a seriálové hviezdy, výnimoční autori komiksov, skvelí cosplayeri, najlepší hráči či slávni youtuberi. Florian Schermann, Category Manager VIECC z Reed Exhibitions, netajil svoje nadšenie: „Vystavovatelia, návštevníci, umelci, médiá sa svorne zhodli, že to bol doteraz najlepší festival a #bestweekendof­theyear! Tento Comic Con nastavil nové štandardy prakticky v celej strednej Európe, najmä v oblasti elektronických športov.“


Blízko holywoodskych a komiksových hviezd

Atraktívny zoznam hostí z filmového priemyslu zahŕňal osobnosti ako Sylvester McCoy (Hobbit), John Noble (Pán prsteňov), David Morrisey (Walking Dead), Sean Biggerstaff (Harry Potter), Andrew Scott (Sherlock) a mnohých ďalších. Tohtoročný zoznam autorov komiksov viedol Neal Adams, dlhoročný autor komiksov o Batmanovi.


Súťaž v Cosplay vyhral Čech

VIECC 2018 priniesol aj odpoveď na otázku, kto je najlepším cosplayerom v strednej a východnej Európe. Majstrovstvá Cosplay ovládol Ali Cosplay z Českej republiky s postavou Kel'Thuzard Star Lich z hry Heroes of the Storm a získal tak možnosť reprezentovať strednú Európu na najväčšej a najvýznamnejšej cosplayovej súťaži sveta, C2E2 Crown Championships of Cosplay, ktorá sa uskutoční 23. marca 2019 v Chicagu.


Len na VIECC: Najlepší e-športovci sa stretli vo VCA Vienna Challengers Arena

E-športový sektor VCA priniesol do strednej Európy novú úroveň kvality. Po prvý raz sa Vienna Challengers Arena stala oficiálnou zastávkou Riot Games League, ktorá patrí pod Legends Premier Tour. Vo Viedni sa tak proti sebe postavili najlepší hráči z Rakúska, Nemecka a Švajčiarska. Výhru 25 000 eur a finančne neoceniteľné body do prestížneho európskeho rebríčka vybojoval nemecký tím „mouseports“, ktorý v nedeľnom finále zdolal „SK Gaming“ na skóre 3:0.

VCA ale nie je len obrovské pódium s extra dávkou hernej akcie. E-športová udalosť roka ponúkla návštevníkom aj možnosť zahrať si hry zadarmo a príležitosť stretnúť známych streamerov a youtuberov z oblasti hier. Nechýbali ani turnaje Super Smash Bros, Dragon Ball FighterZ, Tekken 7, či Rainbow Six od Ubisoftu, na konzolách Microsoft Xbox One X.


To najlepšie z YouTube: Influencer VideoCon

Organizátori VIECC minulý víkend privítali v rámci podujatia Influencer VideoCon na pódiách aj vlogerov ako Marcus & Martinus, Chaosflo44, Celine Blogsta, či Lisa z cutelifehacks.de. Radosť neskrývali ich fanúšikovia, ktorí svojich miláčikov hlasno podporili aj na viedenskej zástavke ich turné.


Highlighty

Obrovským úspechom bola aj premiéra Cosplay Contest Kids, ktorá umožnila deťom od 2 do 15 rokov ukázať svoje zručnosti. Viac ako 220 mladých umelcov prezentovalo svoje ručne vyrobené kostýmy v Artist Alley za búrlivého potlesku publika. V strede Haly D zas zaparkoval Optimus Prime Truck z HASBRO. Sedem pódií a workshopových miestností sa postaralo o nezabudnuteľný víkend.


Prípravy na 2019

A tie najlepšie správy prichádzajú nakoniec: „Najlepší con“ bude budúci rok oslavovať 5 rokov. Tešíme sa na vás 23. a 24. novembra 2019 na výstavisku vo Viedni. Viac informácií nájdete na: www.viecc.com and www.challengersarena.com.


Zdroj a foto: Agentúra Prestíž


Súvisiaci link

Poznáme hlavné hviezdy festivalu VIECC Vienna Comic Con 2018


23. novembra 2018
Fandom SK - PR