Poznáme hlavné hviezdy festivalu VIECC Vienna Comic Con 2018

VIECC John Noble
VIECC Neal Adams
VIECC David Morissey
VIECC - John Ross Bowie
VIECC Donny Cates
VIECC - Tabitha Lyons

Počas 17. a 18. novembra sa v neďalekej Viedni koná najväčší Comic Con v strednej Európe. Červený koberec na tomto popkultúrnom podujatí púta z roka na rok väčšiu pozornosť. Dôvodom je účasť väčšieho počtu hviezdnych hercov, legiend komiksu a profesionálnych cosplayerov. Na Vienna Comic Con 2018 zavítajú aktéri najobľúbenejších filmov a seriálov, pričom hlavným ťahákom bude legenda komiksov a človek, ktorý dal svetu Batmana, X-menov a ďalších obľúbených hrdinov!

Fanúšikovia komiksového umenia, seriálov či animovaných filmov si aj tento rok môžu prísť na svoje. Organizátori opäť dvihli latku, keď zverejnili prvých hostí, ktorých zoznam sa ale naďalej rozširuje. Spomenieme aspoň zopár mien, pri ktorých pookreje srdce každého jedeného Comic Con fanúšika.


John Noble
– návšteva z Gondoru

Denethor II bol dvadsiatym šiestym a posledným vládnucim správcom Gondoru. Bol otcom Boromira a Faramira a jeho úlohou bolo chrániť mocné mesto Minas Tirith pred Sauronovou armádou. Už s úlohou v trilógii Pán prsteňov si John Noble získal srdcia fanúšikov a prerazil v Hollywoode. Austrálsky herec si neskôr zahral aj excentrického vedca v seriáli Fringe a objavil sa v seriáloch Elementary či Sleepy Hollow. Svoj hlas požičal aj viacerým postavám v počítačových hrách a kreslených rozprávkach. Jeho spoločnosť si teraz budú môcť vychutnať aj návštevníci viedenského Comic Conu.


Neal Adams
– komiksová legenda, muž, ktorý dal svetu Batmana, X-Mena a mnohých ďalších

Každý ich pozná: Batman, X-Men a Green Lantern – všetci vytvorení mužom, ktorý sa stal vo svete komiksu legendou. Neal Adams kreslil aj postavy Green Arrowa a aj obľúbených Avengerov. Mnohé jeho postavy sa plne etablovali na striebornom plátne aj na televíznych obrazovkách. Na VIECC sa s ním návštevníci budú môcť odfotiť, získať jeho autogram či dokonca odniesť si personifikovanú kresbu.


David Morrissey
– guvernér z Walking Dead

Na VIECC sa objaví aj britský herec David Morrissey známy ako Guvernér z kultového seriálu The Walking Dead. Herca v súčasnosti môžeme vídať ako veliteľa Aula Plauta v seriáli Britannia. Menej známy je už ako režisér a scenárista. O svoj talent a diela sa podelí ukážkami a príbehmi na Meet & Greet či na exkluzívnej večeri. David Morrissey sa, prirodzene, objaví aj na veľkom pódiu, rozdá autogramy a pár úsmevov pre fotografov.


John Ross Bowie
– všetko začalo Veľkým treskom

Hviezdna tvár, známa ako geniálny vedec s rečovou vadou doktor Barry Kripke z amerického seriálu Teória veľkého tresku, už dávno prenikala do sŕdc divákov so svojimi škaredými žartmi na Sheldonov účet. Fanúšikovia The Big Bang Theory sa tak môžu počas Comic Conu tešiť na skvelú atmosféru a Johna Ross Bowieho. V reálnom živote je herec presným opakom tejto postavy a stretnutie s ním si rozhodne nemôžete nechať ujsť. Svoje všestranné herecké umenie potvrdil aj v niekoľkých amerických seriáloch a filmoch, z ktorých sú najznámejšie Speechless či The Heat. Za sebou má tiež skúsenosti z hudobného priemyslu, kde pôsobil ako frontman pop-punkovej kapely Egghead.


Priletí aj hviezda z Marvelu

Donny Cates sa na Vienna Comic Con pripojí k skupinke úspešných a nadaných autorov komiksov. Je to práve jeho tvorivá myseľ, ktorá stojí za komiksmi ako Thanos, Doktor Strange, Damnation, God Country, Buzzkill, The Ghost Fleet, The Payback's „Interceptor“, Star Trek a Atomahawk. V súčasnosti dáva pre Marvel na papier svoje najnovšie nápady a čo-to by mohol prezradiť aj svojim fanúšikom vo Viedni.


Rakúska premiéra absolútnych profesionálov v cosplay

Úsilie tohtoročného skvelého tímu cosplayerov určite nezostane bez povšimnutia. Po prvýkrát navštívi Rakúsko britská cosplayerka a hráčka Tabitha Lyons, známa ako Artyfakes. Záľuba v cosplay sa u nej prejavila už v dvanástich rokoch, kedy pomáhala otcovi s tvorbou rekvizít pre Live Action Role Play (LARP). Dnes stojí na čele rodinnej firmy a vyrába nielen pre potreby cosplay, ale aj pre divadlá, televízne štúdiá, zábavné parky či herný priemysel. Na VIECC Vienna Comic Con sa s ňou návštevníci budú môcť odfotiť a získať cenné tipy na jej workshope.


Včasný tréning robí majstra – premiéra cosplay súťaže pre deti

Na žiadosť celej komunity bude po prvýkrát usporiadaná samostatná súťaž v Cosplay pre najmenších. Či už princezná, hasič alebo superhrdina, pridať sa a postaviť na veľké pódium môže každý vo veku od dvoch do pätnásť rokov. Neváhajte preto so sebou vziať aj svoje ratolesti. Festival VIECC Vienna Comic Con je úžasná oslava fantázie, zábavy a tvorivosti – nechajte sa vtiahnuť do sveta tohto špecifického, populárneho umenia a tvorby.


Viac informácií o podujatí nájdete na www.viecc.com.


Zdroj: Agentúra PRestíž


18. októbra 2018
Fandom SK - PR