Výsledky súťaže Svet na tvoj obraz 2013

Svet na tvoj obraz 2013 - B. Tomash: Ironlit
Svet na tvoj obraz 2013 - B. Tóthová: Kto vraví, že Bratislava nie je čarovná?
Svet na tvoj obraz 2013 - R. Suran: Biela veľryba - obálka

Druhý ročník súťaže Svet na tvoj obraz 2013 pre amatérskych výtvarníkov sme vyhlásili vo februári toho roku. Teraz, po viac než polroku prijímania, vyhodnocovania, zverejňovania súťažných prác a po takmer mesiaci hlasovania poznáme víťazov jednotlivých kategórií i celkového víťaza súťaže.

Súťažiaci zápolili v kategóriách:

1. Science fiction

2. Fantasy

3. Komiks

Do hlasovania sa zapojili takmer dve stovky hlasujúcich. Bohužiaľ, mnohí sa pokúsili obísť podmienku, že každý hlasujúci musí zahlasovať za štyri súťažné obrázky, a hlasovali len za jeden, prípadne za dva. Takéto pokusy skončili diskvalifikáciou, čo je naškodu, pretože hlasujúci nielenže nepomohli svojmu favoritovi, ale sami sa pripravili o šancu dostať sa do žrebovania o cenu pre hlasujúceho.

Napriek tomu sa však postupne vykryštalizovali víťazi jednotlivých kategórií a neúnavne sa drali na vrchol rebríčka.

Aj toho roku v súťaži pre amatérskych výtvarníkov Svet na tvoj obraz zvíťazila fantasy. Druhá bola kategória science-fiction, ktorá v roku 2013 zabojovala skutočne silnými prácami. Tretiu priečku obsadila kategória komiks.

A výsledky sú takéto:

Kategória Science fiction

1. Bea Tomash: Ironlit
2. Kamil Kozub: Vesmírna pechota
3. Monika Švedová: Matka Geometria

Kategória Fantasy:

1. Bibiána Tóthová: Kto vraví, že Bratislava nie je čarovná?
2. Denisa Halušková: Fantasy I
3. Bibiána Tóthová: Len pokoj, ľudia už odišli

Kategória Komiks

1. Rudolf Suran: Herman Mieville – Biela veľryba
2. Marek DAZ Poštůlka: Kosa
3. Gregor Dalecký: Lancelot

Na prvom mieste v celkovom hodnotení sa toho roku opäť umiestnila Bibiána Tóthová so súťažnou prácou Kto vraví, že Bratislava nie je čarovná?.

Víťazi dostanú odmeny, ktoré do súťaže poskytli vydavateľstvá Artis Omnis, Ikar a redakcia denníka Fandom SK. Tak isto odmenu od redakcie denníka Fandom SK, čiže knihu podľa vlastného výberu z ponuky získava vyžrebovaná hlasujúca Veronika Valkovičová z Levíc.

Všetci ocenení budú oslovení e-mailom a po dohode im zašleme ceny, ktoré si vybrali, podľa možnosti ešte do Vianoc.

Víťazom gratulujeme, porazeným držíme palce v ich ďalšom snažení a so všetkými sa tešíme na ďalší ročník súťaže Svet na tvoj obraz v roku 2014. Vyhlásenie nasledujúceho ročníka súťaže posúvame na september 2014, aby priebeh súťaže nekolidoval s letnými prázdninami, keďže mnohí súťažiaci sú študenti stredných a vysokých škôd umeleckého zamerania.


Kompletné výsledky súťaže Svet na tvoj obraz 2013


4. decembra 2013
Fandom SK