Víťaz súťaže Ohnivé pero Q2 2014

Ohnivé pero

Humor zvíťazil.

Tak by sa dalo charakterizovať aj druhé kolo súťaže Ohnivé pero Q2 2014. Už komentáre pod jednotlivými poviedkami naznačovali, akým smerom sa poberie hlasovanie. Tak, ako sa dalo očakávať podľa poviedok, ktorých kvalita bola v tomto kole väčšinou pozoruhodne vyrovnaná, hlasujúci tiež rozdelili body medzi súťažiacich pomerne rovnomerne a mnoho poviedok sa delí o rovnaké miesto s inými.

V každom prípade, víťazom môže byť len jeden. A to veda ruka v ruke s humorom.

Víťazom jesenného kola súťaže Ohnivé pero Q2 2014 sa s počtom 37 bodov stáva Jan A. Braun s poviedkou Mňáááu aneb kvantová mechanika a relativita je zrádná záležitost, čím sa zároveň stáva prvým víťazom tejto súťaže, ktorý vyhral s poviedkou napísanou v českom jazyku.

Na druhom a treťom mieste sa usalašili stálice našej súťaže: S počtom 29 bodov a poviedkou Skalpel versus tourbillon znova získal druhé miesto Marek Slabej. Len o jeden bod menej získal mayo so svojou poviedkou Chuť rašeliny sa zaradil na tretie miesto.

Všetky práce dokazujú, že sa oplatí pohrať s nápadom i textom, a trocha humoru, hoci čierneho, nikdy nezaškodí – ani v poviedkach, ani v živote.

Víťaz získava kolekciu troch kníh podľa vlastného výberu z ponuky vydavateľstiev Artis Omnis, Ikar, Rogerbooks a FantomPrint.

Jednu knihu z ponuky si môže vybrať aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Milana Smolku z Hlohovca.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2015 začína vo februári 2015. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

A prajeme fantastický rok 2015!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


5. januára 2015
Alexandra Pavelková