Tipy na týždeň 5. - 11. augusta 2019

Prázdniny sú ešte v plnom prúde a ani fanúšikovia fantastiky a alternatívneho životného štýlu ich väčšinou nebudú tráviť na pohovke pred televízorom, ale vyberú sa za nejakým dobrodružstvom alebo zábavou. Z bohatej ponuky podujatí pre vás vyberáme Dračie dni, Astrovlak a remeslá predkov.


Dračie dni na zámku Smolenice

Dračie dni

Anotácia

Rytieri, princezné a draci. Nič z toho v dobrej rozprávke nesmie chýbať! Nechajte sa vtiahnuť priamo do deja a prežite spolu s nami napínavé príbehy, ktoré sa rozhodne nezaobídu bez aktívnej účasti malých bojovníkov a víl. To všetko pod patronátom dobrého kráľa Marka Igondu. Na čarovný Smolenický zámok počas tohto unikátneho rodinného podujatia opäť raz priletí aj drak Vavrinec. No tentokrát si na pomoc privedie aj dvoch dračích kamarátov!

Spolu s príbehmi na vás čaká pestrá paleta nevšedných vôní, chutí a sprievodných aktivít, ktoré potešia malých aj veľkých. Tešiť sa môžete na dračie divadielko, dračie rozprávky, streľbu z luku či prehliadku zámku s výstupom na zámockú vežu. Stredoveký víkend v Smoleniciach bude počas celého programu sprevádzaný aj Zámockým jarmokom, kde svoje výrobky odprezentujú lokálni remeselníci a predajcovia. Kapacita zámockého nádvoria je obmedzená, miesto si však môžete poistiť zakúpením lístkov online.

Podujatie však nebude len o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti. Na liečbu malej Emky Krajčírovej organizátori venujú 2 % z ceny každého predaného lístka. Na mieste sa tiež môžete tešiť na kreatívny kútik Nadácie Adeli. Príďte sa zabaviť do Smoleníc a prispejte tým aj na dobrú vec!

Vstupné: 10 €, pre deti do jedného roka zadarmo
Parkovanie zadarmo

Miesto konania podujatia: Zámok Smolenice.

Termín podujatia: 10. – 11. augusta 2019, od 10:00 do 17:00 hod.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Astrovlak

Astrovlak

Anotácia

Vychutnajte si magickú silu nočnej oblohy priamo v Lesníckom skanzene Vydrovskej doliny spojenú s nočnou jazdou Čiernohorskou železničkou. Zažite pozorovanie nočnej oblohy pod odborným dozorom z hvezdárne.

Miesto konania podujatia: Lesnícky skanzen Vydrovo – Čierny Balog.

Cena výletu: 15 € dospelí, 11 € deti od 6 do 15 rokov.

Termín podujatia: 8. 8. 2019

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Remeslá našich predkov

Anotácia

Remeslá našich predkov

Pozývame Vás na 13. ročník podujatia Remeslá našich predkov. Množstvo remeselníkov predávajúcich svoje jedinečné, ručne robené výrobky na Vás budú čakať na Námestí slobody a v Dome kultúry Javorina. Nebude chýbať ani ľudová hudba a tradičná kuchyňa. Rok 2019 so sebou nesie i 350. výročie od udelenia jarmočného privilégia Starej Turej. Pri tejto príležitosti bude pre návštevníkov pripravený historický sprievod, dobová hudba, historky s katovej dielne, rytiersky stan, dielňa na mince a mnoho iného. V Mestskom múzeu bude pre návštevníkov pripravená výstava Remeslá v Starej Turej. Návštevníkom priblíži rôzne remeselné činnosti, ktorým sa venovali naši predkovia v minulosti, najmä však tie, ktoré boli typické pre naše mestečko. V rámci podujatia bude tiež prebiehať výstava fotografií s názvom Zvyky a obyčaje Starej Turej, prostredníctvom ktorej chceme návštevníkom priblížiť a pripomenúť tradície regiónu.

Vstupné na podujatie: 0 €

Miesto konania podujatia: Námestie slobody a Dom kultúry Javorina
Gen. M. R. Štefánika 378
916 01 Stará Turá

Termín podujatia: 9. augusta 2019.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


5. augusta 2019
Fandom SK