Tipy na týždeň 3. - 9. augusta 2020

Aj druhá polovica prázdnin láka na rôzne podujatia, po celom Slovensku. Pre malých aj veľkých fanúšikov fantastiky sme tento týždeň vybrali školu pre hackerov, sokoliarov a nesmie chýbať nočná návšteva hradu. Keďže viaceré podujatia sa počas leta opakujú alebo fungujú dlhší čas, na konci tohto článku nájdete odkaz na naše tipy z minulých týždňov, ktoré môžu byť ešte aktuálne.


Programovacie tábory Logiscool

Anotácia

V najnovšom letnom tábore Logiscool si môžeš osvojiť programovanie tým, že budeš riešiť stále vzrušujúcejšie a zaujímavejšie výzvy a zároveň budeš rozvíjať svoju kreativitu, zručnosti riešenia problémov a logické myslenie. Naša jedinečná vzdelávacia platforma Scoolcode, je fantastický digitálny nástroj, ktorý sme vytvorili tak, aby si sa naučil kódovať (programovať) ľahko a hravo. Programátori sú v dnešnej dobe potrební viac ako kedykoľvek predtým, pretože skupina zlých hackerov prisahala, že navždy zruší YouTube a nemilosrdne vymaže všetky videá! V tomto tábore získaš všetky nástroje, ktoré potrebuješ na odhalenie tajných kódov a na dešifrovanie utajených správ. Iba Ty môžeš zabrániť tomu, aby sa internet navždy zmenil! Dostaň sa do tajných systémov hackerov skôr, ako bude neskoro!

Miesto konania podujatia: Seberíniho 2, 821 03 Bratislava

Termín podujatia: Celodenné týždňové tábory do 21. 8. 2020, vrátane aktuálneho týždňa

Vstupné: celodenný tábor s obedom: 139 €

Podujatie je vhodné pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Sokoliari v Bachledke

Anotácia

Nechajte sa v Bachledke či popri návšteve Chodníka korunami stromov preniesť do doby starodávnej, doby kráľov, princezien, šľachty a zručných sokoliarov. Počas celého leta na vás čakajú sokoliarske vystúpenia s výcvikom dravých vtákov, sokoliari v dobových kostýmoch, lesná škôlka sokoliarov– zážitkové učenie pre všetkých, majestátne dravce zblízka, možnosť pohladkať, či kŕmiť. Deti si môžu odniesť nádhernú pamiatku s dravcami či sovami v podobe fotky. Vedeli ste, že sokoliarstvo bude už o malú chvíľku zapísané do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO? O zápise sa má rozhodnúť v decembri 2021.

Miesto konania podujatia: Program bude prebiehať v areáli pred vstupom na Chodník korunami stromov. Hlavný prístup k Chodníku je z Bachledovej doliny (odbočka z hlavnej cesty medzi Ždiarom a Tatranskou Kotlinou). Cesta je dobre označená, sledujte smerové tabule, ktoré usmerňujú turistov do strediska BACHLEDKA Ski & Sun. Veľmi dobrý prístup je taktiež z obce Malá Franková, kde sa odstavné parkovisko nachádza priamo pod svahom Furmanec (na parkovisko vedie cesta s odbočkou pri kostole).

Termín podujatia: každý deň počas celého leta, od 1.7. – 31.8., vždy od 9:00 do 17:00.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Nočný hrad Šášov

Anotácia

Vydaj sa spoznávať dejiny Šášovského hradu, ktorým ťa prevedie sám hradný pán Rasťo Uhrovič. Prehliadku začneš v pamätnej izbe pod hradom, kde nahliadneš do domácností tunajších obyvateľov. Čaká ťa nenáročný výstup a množstvo zaujímavých informácií o tom, ako vyzeral hrad kedysi a ako by mohol vyzerať v budúcnosti. V sále kráľovnej Barbory sa napokon pred tebou odhalí časť jej legendou opradeného života. Široko-ďaleko o nej putovali neuveriteľné klebety a do dejín sa zapísala ako Čierna kráľovná.

Po nasýtení zaujímavosťami zo sveta histórie bude na teba čakať už len šíre nebo a jeho divy a mýty ukryté v letných súhvezdiach. Cez hľadáčik profesionálneho ďalekohľadu sa ti snáď obloha odmení aj pohľadom na krátery Mesiaca, či možno prstence Saturna alebo planétu Jupiter.

Miesto konania podujatia: Hrad Šášov

Termín podujatia: 7. 8. 2020 o 20:00

Vstupné: 15 €

UPOZORNENIE: Nevhodné pre deti do 10 rokov.

Viac podrobností a priebeh hry sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si ešte tipy z predchádzajúcich týždňov.


3. augusta 2020
Fandom SK