Tipy na týždeň 26. júla - 1. augusta 2021

Tento týždeň sa prázdniny lámu, ale v studnici podujatí, ktoré vás môžu vytrhnúť zo všednej reality, je ešte viac ako polovica vody. Aj keď pre väčšinu podujatí platia preventívne protipandemické opatrena, stále je kam ísť a zabaviť sa, prípadne poučiť. Na tento týždeň sme si pre vás vybrali stretnutie s drakmi, s tajomným mestom L a so svetom detí.

Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


Dračie dni na Smolenickom zámku

Anotácia

Dračie dni sú rozprávkový festival pre celú rodinu. Pozývame Vás do sveta drakov, víl a odvážnych rytierov, v ktorom ožijú tie najkrajšie legendy. Tešiť sa môžete na originálnu rozprávku s profesionálnym hereckým obsadením, ktorá sa nezaobíde bez aktívnej účasti návštevníkov. Príďte našim hrdinom na pomoc v náročnej úlohe tohto leta – uchrániť dračie vajíčko pred intrigami lúpežného rytiera Zloboja. Len s pomocou detí sa z neho napokon môže vyliahnuť malý dráčik! Popri rozprávke na Vás čaká aj bohatý sprievodný program v podobe divadielok, výcviku rytierov a ďalších zábavných a náučných aktivít. Celý festival budú zároveň sprevádzať remeselné jarmoky.

Miesto konania podujatia: hrad Červený kameň, Zvolenský zámok, Smolenický zámok, Budatínsky hrad

Termín podujatia: 31. 7. a 1. 8. 2021 – Smolenický zámok (ďalšie termíny a miesta sú uvedené na stránke organizátora)

Vstupné: uvedené na stránke organizátora

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Medzinárodný kultúrny festival Dni Majstra Pavla

Anotácia

Pouličné vystúpenia divadelníkov, muzikantov a tanečníkov. V rámci festivalu sa koná Karpatský remeselný trh, Plenér Majstra Pavla a podujatie Tajomná Levoča. Podujatie je venované talentovanému stredovekému rezbárovi Majstrovi Pavlovi z Levoče.

Miesto konania podujatia: Levoča

Termín podujatia: 1. 7. — 31. 8. 2021

Vstupné: neuvedené

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Výstava Detský svet

Anotácia

Výstava Detský svet je návratom do dvadsiateho storočia (a niekedy i trochu ďalej do histórie) – predstavuje svet detí v našej krajine. Desať tém súvisí s detstvom a deťmi, rôzne obdobia sú reprezentované pestrou zmesou predmetov – od oblečenia, pomôcok a predmetov špeciálne vyrábaných pre najmenších členov rodín, cez predmety na aktivity a športovanie detí, pomôcky do školy, učebné pomôcky a veci súvisiace so školou, predmety súvisiace s najobľúbenejšími pochutinami detí – čokoládou a sladkosťami, až po detskú literatúru a samozrejme hračky, ktoré tvoria asi najpodstatnejšiu časť výstavy. Dokumentárnu časť výstavy tvorí bohatý fotografický materiál s tematikou detí, školy, aktivít a hier asi za 120 rokov (od šesťdesiatych rokov 19. storočia asi po osemdesiate roky 20. storočia). Vráťte sa do detstva a príďte sa zahrať do múzea spolu s deťmi!

Miesto konania podujatia: Západoslovenské múzeum v Trnave

Termín podujatia: 12. 3. 2021 – 31. 12. 2024

Vstupné: Neuvedené

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


26. júla 2021
Fandom SK