Tipy na týždeň 20. - 26. júla 2020

Leto je už v plnom prúde a na vás čaká kopa voľného času a ešte väčšia kopa podujatí po celom Slovensku s mnohými lákadlami. Pre fanúšikov fantastiky sme si tento týždeň posvietili na výstavu Lega, storočie techniky a kráľovský dvor. Keďže viaceré podujatia sa počas leta opakujú alebo fungujú dlhší čas, na konci tohto článku nájdete odkaz na naše tipy z minulých týždňov, ktoré môžu byť ešte aktuálne.


Objav Bricklandiu

Anotácia

Zažite najväčšiu výstavu Lega na Slovensku!

Miesto konania podujatia: BRICKLANDIA Liptov Aréna Tatralandia, Ráztocká 21, 031 05 Liptovský Mikuláš, GPS: 49.105007, 19.570999

Termín podujatia: júl, august otvorené DENNE od 9:00 do 20:00 hod.

Vstupné: Vstupné: 5€/osoba, dieťa do 3 rokov VSTUP ZDARMA

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Storočnica techniky

Anotácia

Storočnica techniky je tvorivá dielňa zameraná na dôležité míľniky rozvoja techniky v 20. storočí z oblasti automobilizmu, letectva, fotografovania, elektrifikácie a inej techniky. Návštevníkov čaká minivýstava technických exponátov a tvorivé aktivity. Prostredníctvom hovoreného slova, obrázkov, nákresov, aktivít a ukážok oboznamuje s rozvojom techniky od počiatku 20. storočia a tiež s postupom, ktorým technika v priebehu storočia prešla. Návštevu podujatia je potrebné dohodnúť vopred na tel. č. 038/5323 253.

Miesto konania podujatia: Tribečské múzeum, Topoľčany

Termín podujatia: od 6. júla. do 18. októbra 2020, Po – Pia 8:00 – 15:00 hod.

Vstupné: 1 €

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Leto na kráľovskom dvore

Anotácia

Leto na kráľovskom dvore v Trnave zavíta od soboty 13. 6. 2020 do záhrad Západoslovenského múzea v Trnave každý víkend až do konca júla. Kráľ Bello IV. sa rozhodol stráviť leto v kráľovskom meste Trnava. Aby potešil svojich poddaných, usporiada vždy na konci týždňa kráľovský rytiersky turnaj na koňoch. Máte možnosť vidieť, ako sa šľachta zabávala na stredoveký štýl v disciplínach tjost, krúžky či záhadne znejúci rennen. Vznešené princezné a udatní rytieri si takúto významnú udalosť nenechajú ujsť a už teraz si chystajú brokátové šaty a vyblýskané zbroje.

Miesto konania podujatia: Západoslovenské múzeum v Trnave

Termín podujatia: najbližší termín 25. 7. pri priaznivom počasí.

Vstupné: Odporúča sa rezervácia vstupeniek vopred.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si ešte tipy z predchádzajúcich týždňov.


20. júla 2020
Fandom SK