Tipy na týždeň 19. - 25. augusta 2019

Prázdniny ešte zďaleka nekončia a tak sme tu opäť s naším dovolenkovým servisom. Z náramnej ponuky letných podujatí, ktoré by mohli zaujať aj fanúšikov fantastiky a alternatívneho životného štýlu, sme tentokrát pre vás vybrali stretnutie s geniálnymi vizionármi, so šermom a tancom a s celým zástupom bábkových divadiel.


Večery géniov

Večery géniov

Anotácia

Pozývame vás na piatkové podvečery zábavy a poznania venované osobnosti mikulášskeho rodáka Aurela Stodolu pri príležitosti 160. výročia jeho narodenia.

AUREL STODOLA – ŽIVOT GÉNIA o 17.00 pred INFORMAČNÝM CENTROM mesta: Turistická sprievodkyňa a Albert Einstein v dialógu o „otcovi parných turbín“ v historickom centre na miestach, ktoré si ho pamätajú. Navštívite aj Evanjelický kostol, kde bol Aurel Stodola krstený a sobášený.
Vstupné: bezplatné

PRACOVŇA PROFESORA AURELA STODOLU o 17.45 v Múzeu Janka Kráľa: Laserová show o živote a diele významného vedca a vizionára a návšteva novootvorenej expozície.
Vstupné: dospelý 2 €, dieťa 1 €

GENIÁLNY PARK od 18.00 do 20.00 v záhrade Múzea Janka Kráľa: Veselé tvorenie inšpirované vedou a technikou v kreatívnych dielňach a interaktívna kúzelná fyzika.
Vstupné: bezplatné

Miesto konania podujatia: Liptovský Mikuláš, podrobnosti sú uvedené vyššie

Termín podujatia: júl až august, každý piatok od 17:00

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Šerm a tanec na Hlavnom námestí

Šerm a tanec na Hlavnom námestí

Anotácia

Počas leta sa na Hlavnom námestí predstavuje skupina historického šermu Tostabur, ktorá vás prenesie do obdobia korunovácií. Turistom i domácim predvedie umenie šermu a dobového tanca, ako aj zaujímavosti o korunovačnej Bratislave. Slávnu korunovačnú minulosť Bratislavy vám nepripomenie len dobový program, ale aj priestor Korunovačného foto-video pointu na 1. poschodí Michalskej veže, kde si spolu s korunovačnými insígniami a v kostýmoch môžete vyhotoviť fotografiu alebo video.

Miesto konania podujatia: Bratislava, Hlavné námestie

Termín podujatia: 28. 7., 4. 8., 11. 8., 17. 8., 25. 8., 29. 8. a 22. 9. o 14:00 a v dňoch 4. 9. a 11. 9. o 16:30.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Rozprávkové pódium 2019 – divadelný minifestival pre deti

Anotácia

Rozprávkové pódium

Mesto Lučenec vás aj tento rok opäť srdečne pozýva na 2-dňový minifestival divadla, hudby a inej zábavy pre detského diváka – Rozprávkové pódium. Už po siedmy raz sa toto podujatie uskutoční v šapitó pri Mestskom úrade počas osláv Dní mesta Lučenec. Tešiť sa môžete na fenomenálneho Mira Kasprzyka, ktorý vás bude celým podujatím sprevádzať. Príde aj Bábkové divadlo na rázcestí, Divadielko Concordia, Divadlo z domčeka, Divadlo na hojdačke, Divadlo Cililing, Divadlo Etudy, Divadlo Neline, Divadlo pod balkónom a iní účinkujúci. Všetci na svojich divákov veľmi tešia.

A pred šapitom už tradične bude čakať macko Brumík.

Určite príďte, vstup je voľný.

Miesto konania podujatia: Lučenec

Termín podujatia: 23. 8. a 24. 8. 2019, predstavenia začínajú vždy od 13.00 a program trvá do 18:30.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


19. augusta 2019
Fandom SK