Svet na tvoj obraz 2019: Hlasovanie o víťazovi

svetnatvoj-180

Ôsmy ročník súťaže Svet na tvoj obraz 2019 pre amatérskych výtvarníkov sme vyhlásili vo februári tohto roku. Teraz, po mesiacoch prijímania, vyhodnocovania a zverejňovania súťažných prác, prišiel čas konečne hlasovať o víťazovi súťaže. A to už je úloha pre vás – našich čitateľov a priaznivcov, ktorí sa stávate piatym členom poroty.


Od vyhlásenia súťaže prišlo do redakcie množstvo príspevkov. Porota v zložení: výtvarník Vlado Križan, komiksový kritik Peter Šufliarsky, grafik Rastislav Weber a gestorka súťaže Alexandra Pavelková posúdila všetky obrázky, ktoré splnili súťažné podmienky. Po vyhodnotení do druhého – verejného kola postúpilo týchto 21 pozoruhodných prác. Všetky boli na našom portáli predstavované v priebehu uplynulých týždňov. Pre pripomenutie – súťažné práce, ktoré postúpili do verejného kola, sa dajú nájsť pod linkou Svet na tvoj obraz 2019 a tak isto im na hlavnej stránke patrí samostatná lišta.

Súťažilo sa v kategóriách:

1. Science fiction

2. Fantasy

3. Komiks

Vy, naši čitatelia, teraz spolu s porotou rozhodnete o víťazovi jednotlivých kategórií a o absolútnom víťazovi, ktorý v celkovom hodnotení získa najvyšší počet hlasov.


Systém hlasovania

Každý hlasujúci musí označiť štyri súťažné práce (hlasuje sa za obrázok, nie za autora), avšak POZOR, pri hlasovaní záleží na poradí. To znamená, že zo štyroch obrázkov, ktoré vyberiete, PRVÝ, za ktorý kliknete, dostane najviac bodov (4) a ŠTVRTÝ najmenej (1). Body, ktoré ste svojmu favoritovi priradili, sa vám ukážu hneď po zakliknutí príslušného obrázku. Ostatným prácam, ktoré neoznačíte, zostane 0 bodov, ale nevadí, možno sa zapáčia inému čitateľovi. Hlasovať môžete do 30. júna 2019.

UPOZORNENIE: Pokiaľ hlasujúci nezaklikne 4 obrázky, jeho hlasovanie bude neplatné.

Vaše údaje, ktoré uvediete do hlasovacieho formulára, budú použité len na účel tohto hlasovania. Hlasujúci, ktorý nevyplní všetky požadované údaje, bude diskvalifikovaný, jeho hlas bude neplatný, a tým pádom sám seba ukráti aj o možnosť výhry zaujímavej ceny.

Pri hlasovaní nezáleží na tom, do akej kategórie je súťažná práca zaradená. Preto hlasujte len za to, čo sa vám naozaj páči. Vaše body sa na konci hlasovania zrátajú a určia poradie, podľa ktorého sa obrázkom pridelia porotcovské body od 1 do 21 (súťažných obrázkov je 21). Teda obrázok s najväčším počtom hlasov od čitateľov dostane 21 bodov, druhý obrázok 20 až po posledný, ktorý dostane 1 bod. Tieto body sa potom prirátajú k bodom od odbornej poroty. Súhrnný počet bodov rozhodne o víťazoch jednotlivých kategórií. Ten, kto získa úplne najvyšší počet bodov, sa zároveň stane absolútnym víťazom súťaže za rok 2019.

Víťazov jednotlivých kategórií a absolútneho víťaza súťaže Svet na tvoj obraz 2019 vyhlásime na festivale fantastiky BBcon/Parcon 19. júla 2019. O výsledkoch súťaže vás budeme informovať aj na našej stránke.

Hlavný víťaz získa 40 eur a diplom. Ostatní ocenení dostanú diplomy a odmeny, ktoré do súťaže poskytli vydavateľstvá Artis Omnis, Ikar, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov, CREW, vydavateľstvo audiokníh OneHotBooks a redakcia denníka Fandom SK. Tak isto si knižnú odmenu od redakcie denníka Fandom SK vyslúži jeden vyžrebovaný hlasujúci.

Oprášte si teda spomienky, tí zábudlivejší ešte môžu preletieť jednotlivé súťažné práce, a pristúpte k hlasovaniu o víťazovi súťaže Svet na tvoj obraz 2019.

Nezabudnite – tu za svoj hlas dostanete viac než sľuby!


Hlasovací formulár

Hlasovať je možné do 30. 6. 2019. Po tomto termíne sa už hlasovací formulár nezobrazí.


Ďakujeme zatiaľ našim čitateľom a súťažiacim prajeme veľa úspechov!


Súvisiace linky

Vyhlásenie súťaže Svet na tvoj obraz 2019

Zoznam prác prijatých do súťaže Svet na tvoj obraz 2019


6. júna 2019
Fandom SK