Staňte sa patrónom časopisu Jupiter

Časopis Jupiter

Časopis Jupiter začína s ďalšou novinkou na slovenskej SF scéne. Po úspešnej jednorazovej crowdfundingovej kampani tentoraz spúšťa pravidelnú podporu časopisu pomocou služby Patron na serveri startovac.cz.

Kým prvá kampaň slúžila na reštart časopisu, pomocou Patrona sa Jupiter snaží udržať si úroveň a prípadne ju zvýšiť európskymi či americkými poviedkami. Na to však potrebuje pravidelnú podporu jeho priaznivcov. Startovač je jediný server, ktorý ju v Čechách a na Slovensku momentálne poskytuje.

Princíp je jednoduchý. Na serveri zadáte, koľko sa vám bude každý mesiac posielať na Jupiter. Na rozdiel od predchádzajúcej kampane, ten, koho podporujete, vaše peniaze dostane, aj keď sa nepodarí naplniť ani jedna cieľová suma. Podporu môžete hocikedy zrušiť.

Cieľové sumy má tentoraz časopis Jupiter tri. Postupne tak prispievate na jeho udržanie, publikovanie európskej či americkej poviedky.

Ani tu, samozrejme, nechýbajú odmeny. Za najnižšiu podporu dostanete časopis skôr, ako sa predáva. Iba za pár eur navyše už okrem toho získate aj Jupiter 10 a poďakovanie v časopise. Ďalší stupeň odmeny vám dovolí prečítať si každý mesiac jednu poviedku ešte pred jej publikovaním. Najvyššiu odmenu poznáme z predchádzajúcej kampane časopisu Jupiter – je ňou sponzoring jednej poviedky, doplnený o dve strany reklamy v časopise.

Časopis je uprostred prípravy ženského dvojčísla č. 11. Medzi poviedkami nájdete napríklad texty Petry Slovákovej, Františky Vrbenskej, Lívie Hlavačkovej, Anny Olejárovej, Ivany Molnárovej Dubcovej, Kataríny Soyky, Janky Tabačkovej a Beaty Takáčovej. Nebudú chýbať rozhovory s autorkami či inými dôležitými ženami na našej SF scéne ani komiksová príloha.

Jupiteru prednedávnom vyšlo desiate číslo, v ktorom nájdete poviedky Jana Kotouča, Antona Stiffela, Janka Gálika a Zdena Jašeka. Prečítať si môžete aj megainterview s anglickými a americkými autormi a komiksovú prílohu od Royal Dirties. Kúpiť si ho môžete na Palmknihách a na Martinuse.

Podporiť jeho pravidelné vydávanie môžete na Startovači.


5. augusta 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií