Protopero: Rastislav Weber - Ohnivé pero

Protopero

Počas prázdninových mesiacov vás pozývame vrátiť sa s nami do čias, keď ešte Ohnivé pero nebolo súťažou, ale projektom Michala Jedináka, v ktorom bolo v priebehu rokov 2006 – 2007 uverejnených celkove 80 celkom novučičkých mikropoviedok od 34 autorov.

Zaspomínajte si napríklad na skoro detektívnu poviedku Rastislava Webera s prekvapivým názvom Ohnivé pero, ktorá vyšla v projekte Ohnivé pero. Pokiaľ ste sa k nej ešte nedostali, máte možnosť urobiť to prvýkrát.


Rastislav Weber: Ohnivé pero

Marcel Pravda sedel za stolom a predstavoval si, že je Phil Marlowe.

Mal na to plné právo – bol súkromným očkom. A strašne sa nudil. Ponad poloprázdnu fľašu sledoval presklené dvere kancelárie – zapadajúce slnko pretekalo skrz whisky a teplé odlesky rozpaľovali Marcelovu hlavu rovnako ako alkohol.

„Zbohom, moja krásna,“ zamrmlal, keď sa za výplňou mihol tieň jeho sekretárky.

Ale pani Mudríková neodpovedala. Jej silueta sa pomaly kývala zo strany na stranu, pobledla a napokon sa úplne stratila. Týždeň bez prípadu unavil aj ju. Iste si sadla k oknu, aby ju Marcel neprekvapil, keď otvorí dvere, a potajomky lúštila krížovku.

Detektív vstal. Svet sa s ním zatočil, ale verný stôl ho zachytil a nohy napokon zvládli cestu až k oknu. „Len plášť, klobúk a revolver, Phil,“ povedal ticho plastovému rámu, „nič viac nám už nezostalo. Svet je mizéria a poctivého chlapa čaká len guľka…“

Čítajte ďalej tu: Rastislav Weber – Ohnivé pero


Ďalšie poviedky tohto projektu môžete nájsť, keď kliknete na nasledujúci link projektu Ohnivé pero aj s ilustráciami Michala Jedináka.


26. augusta 2013
Fandom SK