Projekt Modrá kniha (video)

Projekt Modra kniha

Ak vás zaujíma problematika UFO a tiež tušíte nejasné hranice, kde končí skutočnosť a začína fantázia, videodokument Projekt Modrá kniha je určený pre vás.

Od začiatku 50. rokov sa vedú viacmenej zmysluplné debaty o tom, či je existencia UFO na Zemi skutočnosťou alebo len produktom ľudí obdarených prílišnou fantáziou. Tvorcovia nasledujúceho videa sa rozhodli pozrieť sa na celú problematiku podrobnejšie.

Projekt Modrá kniha, v originále Project Blue Book je nielen sériou systematických štúdií fenoménu UFO, ktoré vykonávalo americké vojenské letectvo od roku 1952 do konca roku 1969, ale aj názov televíznej série History Channel. Ten je dôstojným pokračovateľom podobného typu mysterióznych seriálov, akými boli Akty X.

Dej sa točí okolo hlavnej postavy skutočného astrofyzika a vyšetrovateľa fenoménu UFO profesora Josefa Allena Hyneka a vyvoláva v divákoch otázky, ktoré objasňuje práve dokument produkčnej skupiny Pyramída. Účinkujúci – internetový publicista a producent Miroslav Zachar, cestovateľ a bádateľ Michael M. Faitl a spisovateľ Miloš Jesenský v ňom prinášajú cenný pohľad nielen do zákulisia reálnej histórie Projektu Modrá kniha v porovnaní so zobrazením hraného seriálu, ale zamýšľajú sa aj nad širšími súvislosťami tajných projektov a slobodného bádania o možnosti existencie mimozemského života v blízkom vesmíre. Deväťdesiatminútový dokument zodpovedá mnohé otázky, no súčasne otvára ďalší priestor pre debaty na tému, že pravda je naozaj kdesi vo hviezdach.

Viac podrobností sa dozviete na stránke produkčnej spoločnosti Pyramída alebo na facebookovskej stránke Projekt Modrá kniha.



Video môžete sledovať aj priamo na youtube.


31. júla 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií