Predstavujeme - Stanisław Lem: Solaris

Solaris

Kultová scifi poľského autora Stanisława Lema Solaris, ktorá už bola niekoľkokrát sfilmovaná (spomeňme napríklad Tarkovského adaptáciu z roku 1972 alebo Soderberghovu z roku 2002) vychádza koncom septrembra v slovenčine vo vydavateľstve Ikar. Knihu z poľského originálu preložil Samuel Marec.


Anotácia

Keď psychológ Kris Kelvin dorazí na planétu Solaris, jeho úlohou je skúmať záhadný oceán na jej povrchu. Niečo však nie je v poriadku. Na palube výskumnej stanice ho začnú prenasledovať bolestivé spomienky na bývalú lásku, ktoré sa zdajú viac ako len obyčajné preludy. Niečomu podobnému čelia aj ostatní výskumníci, ktorým sa vynárajú dávno potlačené a náhle hmatateľné zážitky. Vedci sa domnievajú, že oceán je v skutočnosti obrovským mozgom, ktorý vytvára tieto spomienky z neznámeho dôvodu. Je možné, že majú pravdu?


Knihu Solaris si môžete predobjednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 18 % (zľava platí do 5. 10. 2021), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Solaris (orig.: Solaris)
Žáner: science fiction
Autork: Stanisław Lem
Vydavateľstvo: Ikar, edícia Odeon
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Preklad: Samuel Marec
Počet strán: 280
Väzba: pevná
EAN: 9788055178493


O autorovi

Stanisław Herman Lem (1921 – 2006) bol poľský filozof, futurológ a spisovateľ sci-fi literatúry. Od lyrickej poézie a realistickej prózy sa jeho dielo prenieslo k filozoficky a vedecky orientovanej fantastike, zameranej na problematiku poznania a komunikácie a na základné otázky ľudskej existencie. Stal sa jedným z najznámejších a najprekladanejších autorov vedecko-fantastickej literatúry. Mnohé javy, ktoré opísal vo svojich knihách, sa nakoniec prejavili aj v reálnom živote. Jeho vedecko-fantastický román Solaris, prvýkrát publikovaný v roku 1961, patrí medzi kultové diela svetovej literatúry vo svojom žánri.


3. septembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií