Predstavujeme - Ondřej Neff: Barbora a Zlatý robot

Barbora a zlatý robot

Čoskoro sa na pultoch našich kníhkupectiev objaví nová kniha s názvom Barbora a Zlatý robot od legendy českej science fiction Ondřeja Neffa. Knihu autor napísal tentokrát pre mladšie čitateľské publikum a vychádza vo vydavateľstve Albatros.


Anotácia

Barbora a jej kamaráti sa narodili na vzdialenej planéte Botera. Prečo ale všetci v ich osade žijú v takej chudobe, keď na druhej strane Mechlesu je osada so všetkými vymoženosťami pre pohodlný život? Tej noci, keď v zálive vyrastie nový ostrov a na ňom sa objaví záhadný Zlatý robot, sa niečo zmení. Kto je ten robot a prečo prišiel? Barbora a jej priatelia postupne odhaľujú jedno tajomstvo za druhým, až prídu na stopu naozaj veľkého zločinu. Dokážu mu zabrániť?

Knihu ilustroval Karel Jerie.

Knihu Barbora a Zlatý robot si môžete predobjednať v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Názov: Barbora a Zlatý robot
Žáner: science fiction
Autor: Ondřej Neff
Vydavateľstvo: Albatros
Rok vydania: 2020
Jazyk: český
Počet strán: 360
Väzba: brožovaná
Ilustrácie: Karel Jerie
ISBN: 9788000058436


O autorovi

Ondřej Neff sa narodil v roku 1945 v Prahe. Vyštudoval Fakultu sociálnych vied a publicistiky UK v Prahe, pracoval ako redaktor vo vydavateľstve Mladá fronta a v novinách. Založil mesačník Ikarie a v rokoch 1990 – 1993 bol jeho šéfredaktorom. Neskôr sa stal publicistom a spisovateľom na voľnej nohe. Od polovice 80. rokov patrí medzi najvýraznejšie osobnosti českej fantastiky. Publikoval množstvo poviedok v rôznych časopisoch a antológiách, vydal viacero románov, napr. Jádro pudla (1984), Měsíc mého života (1988) trilógiu Milénium (1992 – 1995), Reparátor (1997), Tma (1998). Je autorom populárno náučných kníh (napr. Podivuhodný svět Julese Verna) aj štúdií o SF (Něco je jinak, Tři eseje o české sci-fi, Všechno je jinak a i.). Jeho ďalšie texty, vrátane esejí a prednášok, obsahuje cyklus Klon (1995 – 1999). Je autorom autor komiksových a rozhlasových scenárov, v 90. rokoch písal tiež televízne scenáre. Za svoju činnosť a tvorbu získal množstvo ocenení. Príležitostne prekladá z angličtiny (napr. W. Gibson: Neuromancer). Je priekopníkom českej internetovej publicistiky, od roku 1996 vydával vlastný internetový denník Neviditelný pes, od roku 1999 takisto DigiNeff.


11. júna 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií