Predstavujeme - Neal Shusterman: Hra so svetmi

Hra so svetmi per

Neal Shusterman, autor fenoménu Kosec, ktorý svojou sériou o posloch smrti zožal slávu na celom svete, prichádza s novinkou – Hra so svetmi. Na rozdiel od série Žatva smrti sa dej neodohráva vo fiktívnej dystopickej budúcnosti, ale v súčasnosti. Hra so svetmi je dômyselný sci-fi príbeh postavený na strhujúcej ceste paralelnými univerzami, na ktorú sa hlavný hrdina dostane úplnou náhodou.


Anotácia

Ash je mladý talentovaný obranca v univerzitnom tíme amerického futbalu. Stačí jediná zrážka na ihrisku a jeho život zrazu nevyzerá tak ako predtým. Hoci sa to zdá nemožné, zrážka ho dostala do inej dimenzie a on ďalej preskakuje z jedného sveta do druhého, no ani v jednom z nich sa necíti skutočne doma. Začne sa to malými zmenami, no tie sa čoskoro vymknú spod kontroly a Ash sa ocitá vo vesmíroch, kde má všetko, po čom kedy túžil, vo vesmíroch, kde spoločnosť uviazla v minulosti… vo vesmíroch, kde sa odrazu pozerá na život úplne inými očami.

Shustermanova predstavivosť je skutočne jedinečná. Aj v tejto knihe je cítiť jeho obvyklú rozprávačskú odvahu, dokáže sa však ponoriť aj do vážnejších a aktuálnejších spoločenských tém. Napriek ťažkým témam sa dej stále posúva v živom tempe a nezabúda príbeh odľahčiť ani humorom.

Knihu Hra so svetmi si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 18 % (zľava platí do 2. 3. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Hra so svetmi si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážka z knihy sa vám zobrazí po kliknutí na tento link

Ukážku z knihy, ktorú číta herec Vlado Kobielsky, si môžete aj vypočuť, keď kliknete na tento link


Podrobnosti o knihe

Hra so svetmi (Game Changer)
Žáner: scifi, multiverzum, young adult
Autorka: Neal Shusterman
Vydavateľstvo: SLOVART
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: Katarína Figová
Počet strán: 352
Väzba: tvrdá s prebalom
ISBN: 9788055652566


O autorovi

Neal Shusterman (1962) je americký autorom literatúry pre mladých dospelých (young adult). Za knihu Kosec získal mnohé ocenenia, medzi nimi aj Printzovu cenu, ktorú udeľuje asociácia amerických knižníc za najlepšie diela pre mladých čitateľov. Úspešné boli aj jeho predchádzajúce romány, celkovo ich má na konte viac ako 40.


Súvisiace linky

Neal Shusterman: Kosec, Nimbus a Posol


26. februára 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií