Predstavujeme – Ján Gálik: Odvrhnutí

Odvrhnutí obálka

Bojujú o moc aj o svoje životy. Bez ľútosti. Bez pravidiel. Fantastický knižný debut Jána Gálika s názvom Odvrhnutí vyšiel v predchádzajúcich dňoch vo vydavateľstve Artis Omnis.


Anotácia

Zomrieť alebo vzdať sa mágie. Tak znie hrozba, ktorej sa musia podrobiť čarodeji v krajine za Štítmi. Mágia je choroba, od ktorej nás bohovia zachránili, hlása mečom neľútostná armáda ľudí a pod rúškom nápravy mučí, zabíja a zmocňuje sa bohatstva. Čarodeji sú bezradní, magickú moc nedokážu použiť na svoju obranu. V strede bojov sa ocitá aj dvojica cudzincov − tajomný Randor a chladnokrvný rytier Morenheim. Jeden je na ceste neúprosnej pomsty, druhý bojuje v mene záhadnej zlatej panej. Zatiaľ čo sa presekávajú neutíchajúcim prúdom nepriateľov, mágia sa preberá zo spánku, stromy ožívajú a mŕtvych konečne niekto počúva. Podarí sa im naplniť veštbu starej Čajky?

V čistokrvnej fantasy Ján Gálik rozohral boj, v ktorom stoja proti sebe bývalí spojenci, nepriatelia bojujú bok po boku a ľudskosť, ktorá je zámienkou pre tie najodpornejšie skutky, musí znovu nájsť svoju pravú tvár.

Knihu Odvrhnutí si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Odvrhnutí si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Úryvok z knihy

Na čele mĺkveho zástupu kráčal muž v červených čižmách, ale Edwald ho zbadal neskoro. Všimol si iba zablysnutie čepele, ktorú mu cudzinec prudkým pohybom vrazil do brucha. Edwaldovými útrobami sa prehnal mráz, aký nepanoval ani v tomto nehostinnom priesmyku. Šokovaný pozrel do očí svojho vraha. Zračilo sa v nich zadosťučinenie a odhodlanie.

Klesol na kolená a potom sa zrútil na zľadovatenú zem. Bolesť a blížiaca sa smrť mu ochromili myseľ, ale stihol si uvedomiť, že problémom nie sú prízraky. Nikdy neboli. To ľudia, ktorí práve prekročili Štíty, boli nositeľmi skazy. Edwald tesne pred smrťou poznal, že čarodejníci so svojou smiešnou mágiou sú stratení.

Zástup mužov nevšímavo prechádzal okolo mŕtveho strážcu. Jedna mŕtvola ich nemohla zastaviť. Čoskoro pribudnú ďalšie, no ani tie ich nezastavia.

Dlhšiu ukážku z knihy Odvrhnutí si môžete prečítať na Martinuse, ak kliknete na tento link


Podrobnosti o knihe

Odvrhnutí
Žáner: fantasy
Autor: Ján Gálik
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Ilustrácie: Martina Pilcerová
Rok vydania: 2021
Počet strán: 232
Väzba: pevná
ISBN: 978–80–8201–102–2


O autorovi

Ján Gálik sa narodil v roku 1976 v Ružomberku. Učí telesnú výchovu a matematiku, žiakov a dorastencov trénuje vo futbale. Má tri deti a manželku Aničku. Literárne sa venuje písaniu poviedok v žánri fantasy a scifi, s ktorými sa od roku 2011 zapája do poviedkových súťaží. Jeho prvým úspechom bolo 3. miesto v súťaži O Dračí řád 2013 s poviedkou Posledné želanie. V roku 2015 zvíťazil v Poviedke Istroconu s príbehom Na potrubí. V ďalšom roku vyhral fantasy kategóriu v Martinus Cene Fantázie (MACEFA) s poviedkou U čierneho draka. Za svoj najväčší úspech považuje 4. miesto v celkovom poradí v MACEFA s poviedkou Druhý príbeh a účasť v antológii Čas hrdinov II, ktorú vydalo vydavateľstvo Artis Omnis (2019). Autor nerád zažíva dobrodružstvá, ale s obľubou ich pozerá, číta, no a samozrejme, najviac ho baví o nich písať. Jedno vám prináša vo svojom prvom románe Odvrhnutí.


Súvisiace linky

Pomôžte slovenskej fantastike, aby bola svetová

Megarozhovor s autormi antológie Čas hrdinov II

Recenzia: Čas hrdinov II – Nová slovenská fantasy


14. novembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií