Predstavujeme – Darren Sugrue: Predpoveď

Darren Sugrue Predpoveď

Predminulý týždeň vo vydavateľstve Ikar vyšla novinka od írskeho autora Darrena Sugrue – hororový príbeh s názvom Predpoveď.


Anotácia

Daniel Geller je matematický génius, ktorému sa podarilo nemožné – objavil vzorec na výpočet dátumu ľudskej smrti. Vedecká komunita Dublinskej univerzity má však iný názor. Odmieta Danielov objav, a tak sa zatrpknutý matematik rozhodne nechať všetko tak.

O dvanásť rokov neskôr sa jeden z Danielových bývalých profesorov John Redmond a jeho manželka vyrovnávajú so smrťou svojho desaťročného syna. Mohol Danielov vzorec predpovedať jeho smrť? A ak áno, dalo by sa jej zabrániť? Pri opätovnom skúmaní kontroverznej práce profesor odhalí mrazivú skutočnosť. Jeden z piatich spolužiakov, na ktorých Daniel kedysi použil svoj vzorec, skutočne zomrel v predpovedaný deň. A dátum ďalšej smrti sa blíži. Tentoraz je v ohrození Danielova bývalá láska Grace.

Profesor vtiahne Daniela späť do matematického sveta, v ktorom môže získať veľké uznanie. No za akú cenu? Bude sa nečinne prizerať smrti svojich blízkych, len aby dokázal, že sa nemýlil?


Ukážka z knihy

Pre ukážku z knihy vo formáte PDF kliknite na tento link.


Podrobnosti o knihe

Predpoveď (orig.: The Prediction)
Žáner: horor
Autor: Darren Sugrue
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: Alojz Keníž
Počet strán: 360
Väzba: pevná
ISBN: 9788055183497

Knihu Predpoveď si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Predpoveď si môžete okamite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Darren Sugrue pochádza z Dublinu a počas niekoľkých rokov sa venoval rozmanitým povolaniam. Pôsobil ako forenzný vedec v Británii a v Kambodži, ako čašník v USA, inštruktor potápania v Thajsku a molekulárny biológ v Austrálii. V súčasnosti vydáva vedecký časopis v Holandsku. Prvú knihu Predpoveď napísal v roku 2015. Po nej nasledoval román The Shattered Conscience (2016) a psychologický triler Shred of Doubt (2020). Darren žije v Amsterdame so svojou ženou, synom a psom Frodom.


22. júla 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií