Predstavujeme - Cassandra Clare, Wesley Chu: Stratená Biela kniha

Stratená biela kniha

Nenechajte si ujsť stretnutie so starými známymi z tieňoloveckého sveta v druhej časti Najstarších kliatob.


Anotácia

Magnus Bane a Alec Lightwood majú skvelý život. Bývajú v úžasnom podkrovnom byte, ich bosorácky syn Max sa práve učí chodiť a v uliciach New Yorku vládne ticho a pokoj – teda aspoň také ticho a pokoj ako zvyčajne. Všetko sa zmení, keď sa do Magnusovho bytu vlámu dvaja starí známi a ukradnú mocnú Bielu knihu. Magnus a Alec ju musia za každú cenu získať späť, a preto prenasledujú zlodejov až do Šanghaja. Akoby to nestačilo, Magnus utŕžil zranenie zvláštnou magickou zbraňou, takže majú ešte o jednu starosť navyše.

Našťastie im na pomoc príde Clary, Jace, Isabelle a nový Tieňolovec Simon. V Šanghaji však zistia, že nad nimi visí oveľa temnejšia hrozba. Magnusova mágia je čoraz nestabilnejšia, a ak nedokážu zastaviť démonov, čo zaplavujú mesto, budú ich musieť nasledovať až k zdroju – do samotnej ríše mŕtvych.


Ukážka z knihy Stratená Biela kniha

Ukážku z knihy Stratená Biela kniha, ktorú číta Dado Nagy, si môžete aj vypočuť, ak kliknete na tento link


Ukážka na čítanie:

Stratená Biela kniha (Najst… by Vydavateľstvo SLOVART


Knihu Stratená Biela kniha si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Stratená Biela kniha si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Stratená Biela kniha (orig. The Lost Book of the White)
Séria Najstaršie kliatby, 2. časť
Žáner: fantasy
Autori: Cassandra Clare, Wesley Chu
Vydavateľstvo: SLOVART
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Preklad: Diana Ghaniová
Počet strán: 416
Väzba: brožovaná
ISBN: 9788055651354


O autorke

Cassandru Clare celý život obklopovali knihy a písanie. Najprv so svojimi kamarátkami knihami precestovala celý svet, potom začala písať svoje prvé poviedky a napokon sa vydala na dráhu novinárky a pre bulvárne plátky písala o strastiplných životoch amerických celebrít. Nikdy však nezanevrela na príbehy, ktoré jej vírili v hlave. Svet fanfikcie dobyla trilógiou Draco – Draco Malfoy a Harry Potter vypijú na hodine elixírov Všehodžús. Účinok Všehodžúsu však nevyprchá a obaja ostanú uväznení v tele toho druhého – navždy. Cassie Clare napísala aj vtipnú paródiu Pána prsteňov v štýle Denníkov Bridget Jonesovej. Svoje vlastné príbehy umiestnila do sveta Tieňolovcov, kde poloľudia-poloanjeli udržiavajú mier medzi upírmi, vlkolakmi, bosorákmi a férmi a zároveň ochraňujú nás obyčajných pred démonmi. Doteraz o tomto svete napísala hexalógiu Nástroje smrteľníkov a steampunkovú trilógiu Pekelné stroje. V pláne má ďalšie tri trilógie, ktoré sa budú odohrávať v rôznych obdobiach 20. a 21. storočia. S najlepšou kamarátkou, spisovateľkou Holly Black, momentálne pracuje na päťdielnej sérii Magistérium o mladom čarodejníkovi – a to všetko len preto, lebo sa im nepáčilo, ako sa skončil Harry Potter!


8. augusta 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií