Pozvánka na Parcon 2012

Parcon 2012 - plagát

Parcon je najväčší putovný reprezentatívny národný con československého fandomu, ktorého 31. ročník sa tento rok koná na Slovensku v Bratislave.

Aktuálny ročník organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew, ktorá vyhrala kandidatúru na jeho organizáciu pre rok 2012 so svojím festivalom IstroCON, ktorý Parcon hosťuje na svojej pôde.

Súčasťou programu Parconu je galavečer, na ktorom sú vyhlásené výsledky prestížnej literárnej súťaže Ceny Karla Čapka, krst zborníka súťažných poviedok Kočas a odovzdávanie ocenení udelených ČS Fandomom (Mlok, Drak, Ludvík), prípadne iné ocenenia. Nebude chýbať programová linia o historii ČS fandomu, prednáška o conoch Jana Žižku spojená s bohatým fotomateriálom.

Tento ročník IstroCONu a Parconu je aj zasvätený spomienke na Vlada Srpoňa, zakladateľa IstroCONu, ktorý v roku 2012 nečakane skonal. Spomienka bude prebiehať formou besedy.

Parconu sa pravidelne zúčastňujú najvýznamnejší spisovatelia a osobnosti československej scifi a fantasy scény ako je Ondřej Neff, Jan Kantůrek, Petra Neomillnerová, Juraj Červenák a ďalšie osobnosti.

V priebehu troch dní sa bude paralelne v siedmich sálach odohrávať rôznorodý program, ktorý sa členení podľa jednotlivých sekcií festivalu na: Filmy, Scifi, Fantasy, Horor, Fantáziu, Spoločenské kartové a stolové hry, LARPy a čajovňu. Chýbať nebude ani pútavý sprievodný program.


Pre ďalšie informácie o festivale navštívte internetové stránky: www.parcon.sk alebo sa môžte priamo obrátiť s otázkami a akreditáciami na koordinátora: Mgr. Róbert Žittňan, tel: +421917622005, e-mail: predseda@animecrew.org

animecrew logo.jpg

OZ AnimeCrew

Občianske združenie venujúce sa prevažne fenoménom manga, anime ako aj japonskej kultúre. AnimeCrew združuje cez 150 členov, ktorým poskytuje informácie a vzdelávanie ohľadom mangy a anime na svojich stránkach, stretnutiach i na diskusnom fóre. Organizuje v týždenných intervaloch pravidelné stretnutia fanúšikov mangy a anime i iných záujemcov a podporuje nádejných výtvarníkov, kresličov a grafikov pomocou galérie FAN-ART. Medzi jeho hlavné činnosti patria akcie a podujatia pre širokú verejnosť v podobe verejných premietaní Anime, ktorých hlavným účelom je oboznámiť verejnosť s týmto fenoménom.


18. septembra 2012
Fandom SK - PR