Pozvánka: Dvojité autorské čítanie na Zvolenskom zámku

zvolensky zamok v zime
SNG narodeniny_

Slovenská národná galéria pozýva všetkých priaznivcov fantastiky a fantasy obzvlášť na spoločné autorské čítanie Alexandry Pavelkovej a Rastislava Webera, ktoré sa bude konať 26. 9. 2015 o 19:00 hod. v Kráľovskej sieni Zvolenského zámku. Súčasťou autorského čítania je aj beseda s oboma autormi a autogramiáda.

Spisovateľke Alexandre Pavelkovej, autorke prvej slovenskej fantasy a spoluautorke prvej slovenskej fantasy trilógie, toho roku vyšla už desiata kniha s názvom Údolie ľalií (naša recenzia), ktorej fantasy príbehy sa odohrávajú aj vo Zvolene, v Slatinke, Banskej Štiavnici, Slovenskej Ľupči, Nitre a ďalších slovenských mestách. Okrem ukážky z tejto knihy bude autorka čítať aj z pripravovanej knihy s pracovným názvom „Mačkin svet“.

Rastislav Weber sa zapísal do povedomia fanúšikov fantasy ako autor románu Conan: Prameny černé řeky, ale najmä ako autor poviedok žánru historickej fantasy, ktoré vyšli v rôznych antológiách. Z jeho ostatných diel spomeňme poviedku Až do krvi, až na kosť z antológie Čas hrdinov (naša recenzia), z ktorej bude aj autorské čítanie.


Čítanie a beseda sa uskutočňuje v rámci podujatia Bytom Zvolenčan, ktoré je „oslavou narodenín“ SNG na Zvolenskom zámku. Tento rok SNG oslavuje už 46. výročie sprístupnenia svojich zbierok v priestoroch zrekonštruovaného Zvolenského zámku, ale aj 20. výročie znovuvysvätenia Zámockej kaplnky po ukončení jej rekonštrukcie. Galéria k svojmu výročiu opäť daruje obyvateľom s trvalým pobytom v meste Zvolen celoročný bezplatný vstup do expozícií Zvolenského zámku, ktorý bude platiť do 26. 9. 2016.

Vstup na autorské čítanie a besedu je zadarmo.


11. septembra 2015
Fandom SK - PR