Pozvánka: Comic-Con Prague 2022

CC_Prague_2022

U našich susedov sa toho roku začína opatrne conovať a usporiadatelia Comic-Con Prague prezradili hviezdne mená svojich hostí. Účasť im potvrdili herci Hatie Hayridge, Cary-Hiroyuki Tagawa alebo Tony Amendola, komiksový tvorca James O'Barr a spisovateľ Kevin J. Anderson. Tretí ročník festivalu popkultúry prebehne v termíne od 22. do 24. apríla 2022 v pražskom O₂ univerzite.


Hviezdni hostia

Už o mesiac prebehne v Prahe tretí ročník festivalu Comic-Con Prague, ktorý by si rozhodne nemal nechať ujsť žiadny fanúšik popkultúry. Návštevníci budú mať jedinečnú možnosť stretnúť veľké množstvo hercov, komiksových výtvarníkov a ďalších umelcov na jednom mieste. Usporiadatelia im sľubujú, že aj tento ročník bude nabitý hviezdnymi hosťami, ktorých tváre veľmi dobre poznajú z rôznych kultových snímok. „Môžeme potvrdiť účasť Hatie Hayridge, Caryho-Hiroyuki Tagawu a Tonyho Amendolu. Do Prahy sa chystajú aj Christopher Lambert, Julian Glover, Cara Buono alebo Sam Witwer,“ hovorí za usporiadateľov Pavel Renčín, marketingový riaditeľ spoločnosti Active Radio.

Britská herečka Hattie Hayridge je známa predovšetkým vďaka úlohe centrálneho počítača Hollyho v kultovom seriáli Červený trpaslík. V nej sa striedala s Normanom Lovettom, ktorý zavítal na Comic-Con Prague vlani. Hattie Hayridge vystupuje aj v rôznych komediálnych stand-upoch. Charizmatický herec japonského pôvodu Cary-Hiroyuki Tagawa hral v takých filmoch ako Posledný cisár, Pearl Harbor, bondovke Povolenie zabíjať, Gejša alebo Hačikó – príbeh psa. Na jviac ho však preslávila úloha hlavného záporáka Shang Tsunga v sérii Mortal Kombat. Americký herec Tony Amendola je známy predovšetkým úlohou jaffského majstra Bra'taka v Hviezdnej bráne či Edouarda Kagameho v Continuu. Objavil sa aj v seriáloch Dexter, Akty X alebo Čarodejnice. Americký výtbarník a tvorca kultovej Vrany James O'Barr po takmer desiatich rokoch opäť zavíta do Českej republiky. Na festival dorazí aj spoluautor románu Duna, americký spisovateľ Kevin J. Anderson. Napísal aj predlohy pre Star Wars, StarCraft, Titan A.E. alebo Akty X.

Svoju účasť z radov hercov už predtým potvrdil Christopher Lambert, Julian Glover, Cara Buono alebo Sam Witwer.

Na festivale budú môcť fanúšikovia zájsť na niektorú z prednášok hviezdnych hostí alebo získať ich fotku či podpis. Účasť svojich obľúbencov zistíte na webe festivalu.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe conu a sociálnych sieťach:

Comic-Con Prague,

na facebookovskej stránke Comic-Con Prague

aj na instagramovej stránke Comic-Con Prague, kam budú postupne pridávané nové podrobnejšie informácie.

Zdroj a foto: Active Radio a.s, spoluorganizátor Comic-Conu Prague


27. marca 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií