Ohnivé pero Q2 2019: Vydaj sa!

ohnive pero

„Kedy sa už konečne vydáš,“ počúvala som často od mamy. „Aj vnúčatá už chceme vidieť,“ zvykol sa pridať otec. No čo už, viem čo sa odo mňa očakáva. Náš starobylý vodnícky rod potrebuje potomka. Nevadí, že mám len stodvadsať rokov a chcem si užívať. Povinnosť volá!

No, len viete ako to chodí. Mladá baba, veľké ideály. Tak aj ja som chcela nájsť niekoho slávneho a uznávaného. Skrátka niekoho kto by ma posúval ďalej. Dokonca by mi nevadilo ani keby bol človek. „Použi mágiu, poradila mi znova mamča, „veď mnohí vodníci boli pôvodne ľudia.“ A tak som si nakoniec vybrala. Známy človek, hviezda internetu, dokonca o ňom natočili film. „Lacko,“ opakovala som si stále dookola jeho meno, zatiaľ čo som kreslila do bahna v rybníku srdiečka.

Až som sa jedného rána skutočne odhodlala na veľký rituál. A, ak sa môžem pochváliť, veľmi sa vydaril. Nielenže som svojho vyvoleného premenila na vodníka a prepravila k sebe, ale sa mi podarilo očarovať aj jeho okolie. A tak ho oplakala rodina aj priatelia. Viaceré denníky dokonca priniesli správu, že pán Ladislav náhle zomrel. „Nezomrel, je pri mne,“ šepkala som si radostne až kým som úplne vysilená nezaspala.

Ráno ma prebudili nervózne kroky mojej novej lásky. Akoby mu niečo veľmi chýbalo. „Cibulu, cibuľu mi daj,“ zakričal mi do ucha. „Cibuľu?“ začudovala som sa úprimne. Veď sme na dne rybníka. „Žena v domácnosti aby nemala cibuľu, to som ešte nevidel,“ nepáčilo sa môjmu ženíchovi. Pomaly som vstala a išla očistiť hrnčeky. To viete, rodinné dedičstvo nemôžem zanedbávať ani cez medové týždne. „Božemôj, ty máš starosti,“ povedala som mu ešte so smiechom. „Však si daj kúsok kapra“ Keď som sa vrátila do izby, ihneď som si všimla, že Lacko na mňa nejako divne pozerá. „Mne si povedala bože môj?“ ozval sa vyčítavo. „Veď ja tu len tak sedím, nič nerobím a mne, mne si povedala, že bože môj!!!“ rozčuľoval sa čoraz väčšmi. . „Len pokoj, je v šoku, však si zvykne“ snažila som sa upokojiť. Viem predsa, že noví vodníci si na svoje ľudské životy už nespomínajú. Aj keď je pravda, že povaha sa nezmení ani tak. “Zvykne si!“ uťala som rázne všetky pochybnosti.

Ale nezvykol. Dokonca sa u neho prejavila akási nezvyčajná paranoja. Hrozne sa obával mravcov. No uznajte, na dne rybníka? Šialené!

Avšak skutočný šok ešte len prišiel.

„Príde k nám kráľ vodníkov,“ oznámila som Lackovi radostnú správu.. “Toľká česť, toľká česť“ opakoval som stále dookola s rozžiarenou tvárou. „Nožom ho zabijem, bodákom!“ zareagoval okamžite. Odhodlaný výraz v jeho očiach dokazoval, že nežartuje. Vtedy som si definitívne uvedomila, že celý náš vzťah bol vlastne omyl. „Len čo teraz ,“ vznikol aktuálny problém. „Na niečo ho premeň,“ poradila mi opäť mamina. „To ti vážne musím všetko hovoriť“ neodpustila si ešte poznámku.

A tak som znova využila starobylú vodnícku mágiu aby som svojho Lacka premenila. Na sumca. Ale vyzerá, že je tak konečne spokojný. Hlavne rád pláva na okraji rybníka, kde z neďalekého ovocného sadu vyhadzujú nahnité jablká. A keď pekne skvasia, pochlipkáva si čerstvý jabčiak. Keby ste len videli ako radostne vtedy krúti fúzami!

Ešte šťastie, že som počas nášho krátkeho vzťahu počala syna. Dnes je z neho zdravý chlapec, ktorý mi robí veľa radosti. Mám s ním len jeden problém. Vždy keď mu pripravím niečo z kapra sa začne zlostiť. A tak mu musím kupovať zavináče.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po predstavení poslednej poviedky daného kola súťaže.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po ukončení hlasovania a vyhodnotenia daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

16. septembra 2019
Hermes