Ohnivé pero Q2 2011 – hlasovanie

Jednému v ušiach stále znejú rolničky a po nociach kutá v skriniach a perináčoch, či sa tam neskrývajú vytúžené darčeky. Iný chodí z práce o deviatej večer (aby na vianočné darčeky zarobil) a s hrôzou sa podchvíľou pozerá do kalendára, lebo šanca darčeky aj nakúpiť sa s ubúdajúcim denným svetlom zmenšuje tiež.

My si však ani jednu z týchto starostí nepripúšťame, pretože pred nami stojí úloha oveľa zodpovednejšia: Vyhodnotiť poviedky, ktoré sa zúčastnili druhého tohoročného kola súťaže Ohnivé pero.

Do tohto kola sa zapojilo 22 poviedok tentokrát pozoruhodne vyrovnanej úrovne. Vyrovnanej prinajmenšom do tej miery, že žiadny text v súťaži nepozdvihol žlč úbohých čitateľov, na druhej strane žiadny im ani nezabránil spávať od nadšenia. Pár poviedok však predsa len rozochvelo čitateľské srdcia či bránice, za čo sme ich autorom vďační, pretože smiechu či srdca radostí je v súčasnom období vo svete málo. Svoje pocity a názory ste vy, čitatelia, vyjadrili vo svojich komentároch. Dozaista preto nebude pre vás ťažké priradiť k štyrom poviedkam svoj hlas a tak určiť víťaza.

Stručne si pripomeňme víťazov predchádzajúcich kôl:

Q1 2011 vyhral Richard ´Regis´ Zamec s poviedkou Rodinný amulet.

Q2 2010 vyhral Zdeno ´Ash´ Mikláš s poviedkou Posledné krkavčie pierko.

Q1 2010 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Tichá noc.

Q3 2009 vyhral: Lamahe s poviedkou Dostatočný trest.

Q2 2009 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Dobrá kúpa a Zdeno „Ash“ Mikláš s poviedkou Smrad.

Q1 2009 vyhrala Soňa Lantajová s poviedkou Čistá provokácia.

• V Q4 2008 zasadol na pomyslený kvetinový trón pre víťaza Miloš Ferko s poviedkou Trón pre kráľovnú.

Pripomeňme si systém hlasovania. Každý hlasujúci musí označiť štyri súťažné poviedky, avšak pri hlasovaní záleží na poradí. To znamená, že zo štyroch poviedok, ktoré vyberiete, prvá dostane najviac bodov (4) a štvrtá najmenej (1). Čísla, ktoré sa po zakliknutí objavia pri poviedkach, znamenajú poradové miesto (1. až 4.). Ostatným poviedkam, ktoré neoznačíte, zostane 0 bodov, ale nevadí, možno sa zapáčia inému čitateľovi. Hlasovať môžete do 31. decembra, potom sa môžete s vybranými priateľmi pobrať vítať nový rok. Víťaza 2. kola súťaže Ohnivé pero 2011 ohlásime 2. januára 2012, takže niektorí si na hŕbku vianočných darčekov pridajú aj knižné odmeny.

Víťaz 2. kola súťaže Ohnivé pero dostane kolekciu kníh z vydavateľstiev FantomPrint, Grada a Epocha. Aby čitatelia neobišli nakrátko, knižnú odmenu získa aj jeden z hlasujúcich, ktorého vyžrebuje počítač.

Oprášte si teda spomienky, tí zábudlivejší ešte môžu preletieť jednotlivé súťažné poviedky, a pristúpte k hlasovaniu o víťazovi Ohnivého pera Q2 2011.

Nezabudnite – tu za svoj hlas dostanete viac než sľuby!

Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2012 začína vo februári budúceho roka, netreba sa teda s posielaním nových súťažných prác ponáhľať. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .word alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@gmail.com. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero a v e-maili sa pokúsia zmysluplne použiť pár zázračných slovíčok, ktoré ich kedysi dávno naučila mama (pre totálnych sklerotikov to znamená aspoň slová „dobrý deň“ a „ďakujem“). Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom nepomôžu.

Aby sme skalným čitateľom tento medzičas nejako zaujímavo vyplnili, vymysleli sme pre vás zasa zaujímavé čítanie, s ktorým sa môžete stretávať každý pondelok.


19. decembra 2011
Alexandra Pavelková