Ohnivé pero Q1 2018: Bordel

ohnive pero

„Počúvaj,“ obrovský entuziazmus naplnil vesmírny čln, „dostal som ohromný nápad.“

„Zase chceš pašovať tie myši cez polku galaxie a predávať ich trikrát pod cenu ako minule?“ oponovala mu obrovská znechutenosť.

„Joj, ty mi to snáď neodpustíš! Ukoristil som Wraithom ich pamäťový stroj na prenos osôb. Je zabudovaný už do tohto člna.“

„Aha, čiže budeme kradnúť ľudí a potom ich predávať ako otrokov?“

„Predávať áno, ale trochu iným spôsobom,“ prihlúply úsmev na tvári entuziastického muža naznačoval, že to bude čosi prisprosté.

„Ako?“

„Budeme kradnúť ženy a vytvoríme si virtuálny bordel!“ super nápad bol na svete a muž sa na ňom chichotal ako šialený, v duchu už počítal kredity.

Nechápavý pohľad však nebol zrovna tým, čo chcel vidieť, preto sa pustil do vysvetlenia.

„Jednoducho prídeme na planétu, vyhľadáme nejakú peknú ženu,“ ruka naznačila chmatnutie.

„Tomu chápem, ale ostatnému nie.“

„Ty si dilino! Lúčom prenesieme osobu do pamäťového stroja. Keďže osoba existuje ako dáta, nebude ani starnúť, ani nemôže otehotnieť. A keďže reálne neexistuje, tak ani reálne k podvádzaniu nemôže dôjsť. Vieš si predstaviť tie kredity? A ten nápis,“ nadšený muž sa zahľadel do diaľky, „Sexujte bez podvádzania. Jednoducho ťa prenesiem tiež do toho stroja a môžeš si užívať, koľko len chceš. Budeš si iba vyberať medzi ženami. Precestujeme po celej galaxii a nebudeme odkázaní, na náhodných okoloidúcich. Proste Bordel Galaxy turné!“

Napriek nadšeniu, čo muž do toho vrážal, skeptik svoj pohľad nemenil.


Nad planétou s pravekou civilizáciou sa vznášal oblak. Nič zvláštneho, ale na jasnej oblohe to bolo jediné vhodné krytie pre vesmírny čln, aby pravekí ľudia nespanikárili. Šamanovi darovali takú čudnú palicu s červeným kryštálom a keď sa stislo tlačidlo, vyšiel i blesk. Bolo to ich komunikačné zariadenie ukoristené tiež z Wraithskej lode. A keď šaman prišiel bližšie, hlas cez burácanie motorov ohuroval myseľ pravekého muža, ktorý si myslel, že k nemu prehovorili bohovia a chcú krásnu ženu na uzmierenie hnevu.

Netrvalo dlho a šaman s dcérou vodcu tlupy už vystupovali na odľahlom mieste na vrch. Tam deva obradne prešla jaskyňou až do jaskynnej siene, kde ju pohltilo obrovské svetlo.


Takto precestovali viacero planét, aby naplnili polovicu pamäte prenosového stroja. Nakoniec sa vybrali na planétu, kde im za pár kreditov krásne upravili čln. Už aj skeptik začínal byť trochu presvedčený, že to bude super. Nadšenec sa už nevedel dočkať, kedy slávnostne vyhlási otvorenie svojho podniku.

„Páni, je mi cťou pozvať vás na tieto krásne chvíle,“ nadšená atmosféra s potleskom boli ako droga nadupaná megaradosťou.

Postupná pozvánka na pódium, ktoré mala zvrchu snímač, znamenala zmiznutie jedného hosťa za druhým. Ale každý hosť sa objavil znechutený, niektorí dali i ručný potlesk na líce nadšencovi a každý trval na vrátení kreditov.

„Budeme vás žalovať, vy podvodník jeden,“ vykríkol niekto z davu, ktorý sa chystal zlynčovať nechápavého nadšenca i jeho spoločníka.

Len útek počas náletov ovocia alebo iných predmetov po ruke im pomohol zachrániť kožu. Ochranný štít zabezpečil, že ľudia loď nechali na pokoji, zdemolovali iba prístrešok s pódiom.

„Čo si zas pokazil? Nevravel si, že to bude terno? Ja tie modriny, ani hnilé ovocie za terno nepovažujem,“ skeptik už mal toho dosť.

„Ja, ja…,“ nadšenec tiež nechápal, „idem radšej skontrolovať obvody.“

Avšak nebolo treba čakať dlho.

„Ktorý debil vytiahol pamäťovú kartu? Určite to systém musel zahlásiť! Nevieš o tom niečo?!“

„Neviem,“ skeptik sa tváril nevinne ako dieťa, „stále mi počítač pri ukladaní vyhlasoval, že dáta sú ukladané do dočasnej pamäti, a keďže ma správy otravovali, tak som hlásenie vypol.“

„Ja ťa zabijem!“ nadšenec sa zmenil na zúrivé zviera.

Na monitore sa znova objavila správa: „Pamäťový modul nenájdený. Pre zachovanie dát pridajte pamäťovú kartu. Uložené do dočasnej pamäti.“

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až dve.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž trvá priebežne, kým prichádzajú príspevky.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

5. marca 2018
Geronimo