Ohnivé pero - jar 2023: Znova a znova a znova

ohnive pero

Výťah sa jemne natriasal a pomaly stúpal. Pjotr pozoroval fešnú dievčinu, opierajúcu sa o počarbanú stenu kabíny. Hladným pohľadom skúmal jej štíhle telo odeté vo vyzývavom oblečení. Bola to kosť. Pasák si za ňu pýtal viac než obvykle, ale veril, že bude stáť za to. Očami zablúdil na hlboký výstrih.

Narastajúce vzrušenie narušila ostrá bolesť v hrudi. Infarkt bolo prvé, čo mu prišlo na rozum, ale ani tú myšlienku nedomyslel, bolesť zmizla. Nič to nebolo. Dievčina si medzitým napravila ramienko od kabelky a odhrnula z tváre ryšavé vlasy. Vyhýbala sa očnému kontaktu. Nevadí. Nebola tu preto, aby sa dívali jeden druhému do očí.

Výťah sa zatriasol a zastal. Dvojica vystúpila.

„Dvere vpravo na konci chodby,“ ukázal hlavou. Bez slova vykročila. Vyrazil za ňou s miernym odstupom. Chcel si vychutnať pohľad na vrtiace sa boky a zaoblený zadok.

Prišli k dverám, vytiahol kľúč a odomkol. S gestom falošného džentlmena ju pozval dnu. Vošiel hneď za ňou a zamkol.

„V tejto diere bývaš?“ prehovorila konečne.

„Je to len prechodné bydlisko,“ usmieval sa od ucha k uchu, „prenajímam si ho na… svoje záľuby.“

„Daj mi päť minút. Potrebujem sa trocha upraviť. Máš tu vôbec kúpeľňu?“

„Za rohom. Nebuď dlho. Začínam byť nedočkavý.“ Pozoroval ju ako vchádza do kúpeľne. Potrebuje sa upraviť. Ha! To určite. Upravená bola až-až. Skôr si šla dať niečo na guráž. Nie že by na tom záležalo. Možno si to potom viac užije. Pochyboval o tom.

O päť minúť vyšla z kúpeľne.

„Poďme na to,“ povedala otrávene a začala si rozopínať blúzku.

„Súhlasím,“ usmial sa a skúseným úderom do hlavy ju poslal k zemi. Odtiahol ju do ďalšej miestnosti, kde zo stropu visela dvojica reťazí. Nadvihol dievčinu a spútal jej železom ruky. Len čo bol hotový, prešiel k neďalekému stolu. To čo na ňom ležalo rozhodne neslúžilo na milostné hry. Nože rôznych veľkostí, kliešte, nožnice, krátky bič zakončený drobnými háčikmi. Pjotrove obľúbené nástroje. Láskyplne po niektorých prešiel prstami. Vedľa nožov ležal kotúč lepiacej pásky. Odtrhol z nej kúsok a zalepil ňou dievčine ústa.

Opäť ho zasiahla ostrá bolesť. Chytil sa za hruď, ale bolesť bola okamžite preč. Čo to mohlo spôsobiť? Najskôr to bude niečo s vekom. Predsa len už nebol najmladší. Mal by zájsť za doktorom. Pozrel sa na visiacu dievčinu a na tvár sa mu vrátil úsmev. Prešiel si jazykom po perách. Teraz rozhodne nebude riešiť žiadneho doktora.

Vzal zo stola nožnice a začal zo spiacej krásky zostrihávať ošatenie. Keď sem tú fešandu viedol netušila, do čoho ide. Jej pasák však áno. Mali spolu dohodu. Pjotr mu dobre zaplatí a on mu predá najproblematic­kejšie dievčatá.

Nožnice cvakli a posledný kúsok blúzky spadol na zem. Zbožňoval túto časť. Bolo to ako rozbaľovať darček. Nikdy neviete, čo pod obalom nájdete. Materské znamienko? Tetovanie? Modrinu alebo jazvu po predošlom klientovi? Len čo skončí s oblečením, príde tá najlepšia časť. Rezanie a trhanie, nasledované krvácaním a tlmenými výkrikmi. Cítil, ako ho to začína vzrušovať.

Tak sa rozptyľoval predstavami, že si ani nevšimol podivnú vec, vyliezajúcu z podlahy. V momente, keď sa chystal prestrihnúť podprsenku, chytilo ho to za nohu.

„Čo to, kurva?“ Za nohu ho držala ruka. Kostnatá ruka trčiaca z podlahy. Vydesene sa ju snažil striasť, ale držala pevne. Stále držal nožnice. Napriahol sa k bodnutiu, zastavila ho však ďalšia ruka, tentokrát visiaca zo stropu. Toto sa predsa nemohlo diať! Snívalo sa mu to? Zúfalo sa pokúšal vyslobodiť zo zovretia desivých hnátov, ale nešlo to.

Odpoveďou na jeho márnu snahu bol smiech. Stála pred ním ona. Jeho obeť. Bez pásky na ústach a bez reťazí okolo rúk. Ako sa oslobodila? Namiesto odpovede sa zo stropu a podlahy vynorili ďalšie ruky a pevne Pjotra zovreli. Dievčina sa len usmievala: „Máš rád aj vlastnú bolesť?“ Chcel niečo povedať, ale nenachádzal slová. Bol úplne zmätený. Nežne ho chytila rukou zozadu za hlavu a ponorila prsty do vlasov.

Nie do vlasov. Pod vlasy! Zaryla ich pod kožu! Cítil, ako mu nechtami škriabe po lebke. Bolelo to, štípalo to, pálilo to! Kričal. Kričal s plných pľúc.

Z kostnatých rúk začalo niečo vyliezať. Chápadlá tenké ako drôt. Plazili sa po jeho tele, vliezli mu pod oblečenie. Prevŕtavali sa mu svalstvom! Obmotávali sa okolo kostí! Tá bolesť! Tá strašná bolesť!

„Dosť…“ podarilo sa mu zakňučať. Jeho mučiteľka s mľaskotom stiahla ruku z jeho hlavy a pohladila ho krvavými prstami po tvári.

„Dosť?“ neprestávala sa usmievať, „mám to ukončiť? Tak ako si to ukončil ty, keď ťa o to prosili?“

„Kto si?“ jachtal medzi útokmi bolesti.

„Tvoja nová opatrovateľka. Zabudol si, kde si? Čo sa stalo? Tá ryšavka vedela, čo si zač. Zabil si jej sestru, tak ju prišla pomstiť. Priniesla si so sebou pištoľ. Čo myslíš, že bola tá bolesť v hrudi? Len čo vyšla z kúpeľne, strelila ťa. Tri krát do hrude. Poslala ťa rovno tam kam patríš. A tu aj ostaneš. Navždy. Budeme si túto chvíľu opakovať znova a znova a znova.“

Jej úsmev sa neprirodzene rozšíril. Otvorila dokorán veľké ústa plné nekonečných radov ostrých zubov. Z útrob tej nočnej mory vyliezol dlhý ostnatý jazyk. Pjotrovo jačanie ustalo, len čo jazyk vystrelil do jeho úst a razil si cestu do jeho útrob.

Výťah sa jemne natriasal a pomaly stúpal. Pjotr pozoroval fešnú dievčinu, opierajúcu sa o počarbanú stenu kabíny. Hladným pohľadom skúmal jej štíhle telo odeté vo vyzývavom oblečení. Bola to kosť. Pasák si za ňu pýtal viac než obvykle, ale veril, že bude stáť za to.


  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie o finalistoch, ktoré sa uskutoční po predstavení poslednej poviedky daného kola súťaže.
  • O víťazovi daného kola rozhoduje porota.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po vyhodnotení daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Ak sa chcete súťaže zúčastniť, prečítajte si aj zoznam chýb, ktorých sa súťažiaci v Ohnivom pere dopúšťajú najčastejšie.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

17. apríla 2023
Tom Hotep