Ohnivé pero - jar 2021: Zradné pokušenie

ohnive pero

Každý človek občas rozmýšľa, aký osud je preňho nachystaný. Mňa si ten môj zastihol vo vlaku. Po bolestivom rozchode, keď som pristihla môjho bývalého manžela v náručí dobrej kamarátky som sa rozhodla cestovať. Peniaze, ktoré som našetrila na našu chatu v horách som mienila použiť na mesačný výlet vlakom po celej Európe. Kúpila som si lístok do vlaku, no vtedy som ešte netušila, že to pozmení celý môj život.

Rezervovala som si samotné kupé, nemala som chuť počúvať niekoho trápne historky a plná vzrušenia som sa udomácnila na niekoľko hodinovú cestu. Podvečer som sa vybrala do reštauračného vagónu dať si niečo teplé pod zub.

Ako som sa usadila, oproti asi o dva stoly ďalej na mňa hľadel vkusne oblečený muž v stredných rokoch. Jeho prenikavé čierne oči ma znervózňovali, doslova ma prebodávali pohľadom. Keďže ho to neomrzelo ani po dvadsiatich minútach márnej snahy ho ignorovať, vstala som a pristúpila k jeho stolu.

„Mohli by ste prosím upriamiť svoj pohľad niekam, kde bude vítaný!“ dosť drzým tónom som ho oslovila.

Pán v tmavom obleku sa do mňa ešte hlbšie zahľadel a spustil smiech.

„Na to, že vyzeráte slušne ste dosť drzí!“ odvrkla som.

Keď som sa už otočila, že sa vrátim k svojmu stolu oslovil ma mojim menom: „Pani Daltonová, sadnite si prosím, mám pre Vás životnú ponuku. Môžete zmeniť svoju minulosť, alebo vytvoriť nádhernú budúcnosť.“

Začudovane som sa otočila a ani neviem ako som si prisadla.

„Ak ma chcete zbaliť, tak to sa musíte viac snažiť,“ zavtipkovala som.

„Čo by ste dali za to pomstiť sa manželovi aj priateľke?“ opýtal sa. Pravdou je, že podvedome som po tom túžila. Tento záhadný muž akoby čítal moje myšlienky.

„Mám moc Vám to splniť, stačí aby ste prijali tento prsteň,“ vytiahol krabičku zo saka.

„Haha, smiešne, ako?“ zatvárila som sa nedôverčivo.

Z druhého vrecka na saku vytiahol fľaštičku: „Ak ochutnáte tento nápoj všetko uvidíte zreteľne.“

Vzala som fľaštičku do ruky. Nikdy by som si od cudzieho človeka nevzala nič na pitie, ale v tomto mužovi bola akási vzácna sila. Nútila ma robiť veci proti môjmu rozumu. Napila som sa. Telom mi prenikla horúčava spaľujúca moje orgány. Horká chuť v ústach s príchuťou medu mi dráždila zmysli a vedomie mi padalo z výšky niekam hlboko. Vtedy vystúpili obrazce môjho života. Bola tam celá moja minulosť a ja som do nej mohla vstúpiť ako hocijaká bytosť, či ako človek, alebo ako zviera. Premietali sa mi neskutočné rovnice príbehov, ktoré som si mohla sama napísať. Neviem ako dlho to trvalo, ale asi som omdlela.

Prebrala som sa vo svojom kupé. Na stolíku ležala krabička a pri nej lístok: „Drahá priateľka, ponúkam Vám túto možnosť, pretože Vaša duša je nešťastná a hladná po pomste. Celý život bude podľa Vašich predstav. Stačí prijať prsteň, ktorý treba dvakrát zakrútiť doľava pri každom želaní a podpísať priloženú zmluvu Vašej oddanosti.“

Jemne som vybrala prsteň z krabičky. Bol úchvatný, červený kameň sa leskol uprostred zlata. Moja obľúbená farba, pomyslela som si. Uvažovala som, ako môžem zmeniť celý svoj život. Môžem cestovať a už nemusím pracovať. Môžem sa vrátiť a zviesť bývalého manžela v podobe inej krásky a priateľke to vrátiť, ako len budem chcieť. Pokušenie bolo neskutočné. Však už aj tak nemám žiadnu rodinu. Tých pár priateľov môžem nahradiť. Aj tak sa im nedá veriť, nikomu sa nedá!

Za oknom zúrila búrka no ja som sa cítila voľná. Vzápätí som si nasadila unikátny prsteň, podpísala čiernu zmluvu a vedela som presne, aký bude môj nasledujúci krok. Na ďalšej stanici som vystúpila a vybrala sa tvoriť moju diabolskú budúcnosť.

Hneď za druhou zákrutou vlak zišiel z koľají a zrútil sa do hlbokej rokliny. Stovky ľudí kričalo a prosilo o pomoc. Len v jedálenskom vagóne sa na plné ústa posmieval gentleman v tmavom saku.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po predstavení poslednej poviedky daného kola súťaže.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po ukončení hlasovania a vyhodnotenia daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Ak sa chcete súťaže zúčastniť, prečítajte si aj zoznam chýb, ktorých sa súťažiaci v Ohnivom pere dopúšťajú najčastejšie.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

8. marca 2021
Denisa Herichová