Ohnivé pero - Vojna pavúkov, Milióny

Vojna pavúkov, Milióny

???

?????? ??? ? ???? ??? ?????? ??????? ???? ??? ????? ????? ?? ???? ???????? ???? ????? ???? ??????? ?????? ???? ?? ???? ?? ???????? ??? ????? ????? ???? ????? ?? ???? ????????? ????? ????????? ??? ???? ??? ??

Len žiadnu paniku, nastavenia internetového prehliadača máte v poriadku. Naozaj som dal do úvodu samé otázniky. Zhruba na toľkoto opytovacích znamienok som sa cítil pred časom, keď som vo svojej e-mailovej schránke objavil texty podpísané nič nehovoriacim menom Ady Person.

Tak som si povedal, že práve teraz nastal čas vyskúšať, ako tajomný prispievateľ obstojí v skúške ohnivým perom.

O živote a diele Adyho Persona vám nič neprezradím, keďže nič neviem. Povolenie na publikovanie mám, takže si konečne aj na stránke Fantázie môžeme spraviť svojho vlastného Maxima E. Matkina.

mišo jedinák


Vojna pavúkov

Ady Person

Sedím a píšem. Vonku zúri vojna pavúkov. Neviem, ktorá strana zvíťazí, ale tipujem červených. Mám rád modrú, ale u pavúkov červená vyhráva. Som zvedavý, koľko času im zostáva.

Boj je zatiaľ vyrovnaný. Žiadna strana nemá navrch.

Pohľad na oblohu neveští nič dobré. Idem si uvariť čaj. Taká šálka by mohla zmeniť celý priebeh vojny, ale ja som férový hráč.

Už sa to blíži, nemáme veľa času. Červení, čakám zásadný úder.

Búrka. Víťaz je neistý. Do kroniky zapisujem nerozhodný výsledok. Je čas sa zakukliť. O rok možno babie leto vydrží dlhšie.

Milióny

Ady Person

Narodil sa. Zhodli sa v tom všetci, ktorí sa nachádzali v pôrodnej sále. Jednoznační už neboli v názore, či je to on. Spasiteľ. Vykupiteľ rasy. Jediný, ktorý vie, ako žiť.

Nechali ho žiť. Do dvanástich, kým sa uprostred noci neprebudil. Hrôza v očiach, šibalský úsmev. Áno, už je dospelý.

Počkali ešte týždeň. Doniesli mu ženu. Nech pochopí, čo to znamená byť mužom. Užil si.

Ráno ho zabili. Vykúpil svoju rasu. Miliónmi.


17. apríla 2006
Ady Person