Mačacia príšera a ďalšie príbehy

Garfieldova Show 2

Garfieldova show 2 titulka
Garfieldova show 2 ukážka 1
Garfieldova show 2 ukážka 2

Oranžová, čiernopruhovaná živelná pohroma, ktorú žiadna poisťovňa nepoistí, je späť. Vydavateľstvo Crew nám v edícii „Hele! Komiksy pro děti“ prinieslo ďalších pár rafinovaných Garfieldových kúskov.

Trojrozmerného, podľa seriálu namaľovaného Garfielda, sme si predstavili v predošlej recenzii. Tentoraz zaútočí na výstavu mačiek, pomôže poctivému pekárovi pizze, oblafne Kočzillu, aby nakoniec neslávne skončil pod zákernými Nermalovými labkami.

Táto kniha je mimoriadne poučná. V Zvieracej súťaži nám Garfield ukáže, ako sa dá vyhrať súťaž krásy kontumačne. V Mačacej príšere sa dozvieme, ako sa môžeme s úspechom vydávať za niekoho iného, najmä ak je ten niekto veľmi mocný.

Perfektná pizza je spočiatku nerovným súbojom medzi poctivým podnikateľom a diabolskou korporáciou. Ryšavý tyranomačus však neváha a v záujme kvalitnej pizze pre všetkých pošle nečestného veľkopodnikateľa po žobraní. V príbehu sa tiež ukáže ohromná sila médií a osobitne reality show.

No a záver knihy tvorí tragický príbeh z iného vesmíru, v ktorom sa roztomilému Nermalovi podarí zvíťaziť nad Garfieldom. Vzhľadom na to, že sa nič také ako v príbehu Kráľ Nermal nemôže nášmu favoritovi nikdy prihodiť, nebudeme sa tým ďalej zoberať.

Druhý diel Garfieldovej show je opäť fajn. Svojmu cieľovému publiku ponúka správny mix zábavy a dobrodružstva a rodičia, ktorí budú svojim ratolestiam pomáhať s lúskaním bubliniek, sa zabavia tiež.

Hodnotenie: 70 %


Garfieldova show 2: Kočičí příšera a další příběhy

Vydavateľ: Crew

Autor obálky komixu: Ellipsanime

Vyhotovenie: pevná väzba

Počet strán: 48

Rozmery: 210×275 mm

Rok vydania: 2011

Jazyk: český


23. februára 2012
Rastislav Weber