Komiks - The Auteur: Sister Bambi

I´m the goddamn Batman

The Auteur - Sister Bambi 001-000
The Auteur - Sister Bambi-variant

Tak aby bolo jasné, som v tom nevinne. Pôvodne som chcel písať o lovecraftovskej sérii Providence od Alana Moorea, prípadne prvom čísle série Material Aleša Kota. No potom mi na tu pristálo pokračovanie jedného z najúchylnejších a najčudnejších komiksov, aké som kedy čítal. Áno, je to tak. Choromyseľný filmár a vizionár Nathan T. Rex je späť. Vypnite svetlá, mobily a hlavne mozgy, dámy a páni, prichádza Sister Bambi.

Príbeh začína v džungli, ktorú ešte belošské oko nevidelo. Vidíme, ako sa ňou rúti džíp naložený banditmi ozbrojenými po zuby. Cesta ich zavedie do misionárskeho tábora. Je to posledný kus raja na Zemi. Tam sa nachádza žena robiaca prácu anjelov, mníška menom Bambi. Jej pokožka je hebká, jej boky, zadok a prsia by zahanbili aj Kim Kardashian. Vodcovi banditov padla do oka. Strih. Toto je film, ktorým sa chce Nathan pomstiť všetkým, ktorí pochybovali o jeho genialite.

Jeho posledný film bol vymazaný z existencie a všetky štúdiá ho odmietajú financovať. Našťastie Nathanov guru pozná ľudí, ktorí by mu radi pomohli. Ich sídlo sa nachádza na hranici Argentíny a Bolívie a daní ľudia sú klony istého exnacistu. Tí majú s Nathanovým filmom vlastné plány. Musí v ňom byť veľa znásilňovania a hlavnú úlohu musí hrať ich „dcéra“ Ilsa Six, ktorá napraví poškvrnenú povesť nacistického Nemecka. Ak na tieto podmienky Nathan nepristúpi, môže sa s filmárčinou rozlúčiť.

Prekvapuje ma, že to píšem, ale tento komiks je zábavný. Predchádzajúca séria sa vyžívala v nechutnostiach a halucináciách spôsobených rôznymi drogami, ale tento príbeh už hraničí s čistou paródiou na všetko možné. Scenárista Rick Spears sa nebojí písať o veciach, ktoré sa mnohým ľuďom nebudú páčiť. Rasizmus, sexuálna zvrátenosť a propaganda nacizmu sú veci, na ktoré narazíte v tomto komikse.

Na prvej strane komiksu sa dokonca píše: „The shocking scenes you are about to see are not suggested for the weak or immature“. Tak ak nemáte radi čierny humor alebo ste nezmaturovali, ruky preč. Tento komiks nie je pre vás. Na rozdiel od predchádzajúcej minisérie tu máme menej Nathanových vizionárských rečí, čo je len dobre. Tentoraz Spears prešiel priamo k samotnému príbehu, v ktorom je viac akcie, než som čakal.

O kresbu sa opäť postaral kreslič James Callahan, ktorého čisté linky vyplňuje kolorista Luigi Anderson. Callahanova kresba je krásne detailná. Miestami má až cartoonový nádych, vďaka čomu si uvedomíte, že aj tie najgrotesknejšie výjavy sú neskutočne vtipné. Pretože toto je vtipný komiks. Áno, je zvrátený a nechutný, ale napriek tomu zábavný. Neviem, čo Spears fajčí alebo aké žaby olizuje, ale snáď mu to nezakážu, keď ho zavolajú do Marvelu alebo DC. Bola by škoda prísť o takého narušeného autora.

Viete, čoho sa boja klony istého exnacistu? Viete, ako to v skutočnosti funguje v Hollywoode? Ak chcete poznať pravdu, prečítajte si tento komiks. Nebudete ľutovať. To vám garantujem a zaručujem svojím ľavým Kinder vajcom. A nezabúdajte, všetci sme Batman.


The Auteur: Sister Bambi
Píše: Rick Spears
Kreslí: James Callahan
Vydáva: Oni Press
Rok vydania: 2015


2. júna 2015
Marek *Keram* Barányi