Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Tono
31. 10. 2002 12:00

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] Anonymovi Jurajovi

Je to OK, neurazil si ma, beriem to ako opravnenu kritiku a uz som si trochu vstupil do svedomia… Ohladom mojho mailu – niekedy sa tak ponahlam, ze ho nestihnem pripisat… ale spolieham sa na to, ze kto je vsimavy, neujde mu, ze moj mail je aj v tirazi (na spodku uvodnej strany FOL :-)

Anonym
31. 10. 2002 11:37

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] gramatika

Az ked som poslal prispevok som si vsimol \„hrubku\“. Inteligentni ludia samozrejme s makkym i. Stava sa mi to ked pisem bez interpunkcie. Uz sa mi zadarilo aj vydiet a asymilacia. Ked pisem perom som pozornejsi. Slovencine a slovencinarom sa ospravedlnujem aj do buducnosti. Urcite este nieco makkotvrde vyvediem(hmm.. cislovky).

Anonym
31. 10. 2002 11:11

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] anonym Tonovi

Necakal som taku prudku odozvu na moj prispevok. Ale postupne:

1. Nie som az tak uplne anonymny, udal som svoju mejlovu adresu. Mohol si ma kontaktovat. Ak Ta to velmi zaujima volam sa Juraj.
  2. Mal by si si zaviest \„autocenzuru\“ a nepreberat clanky bez rozmyslania. Co to je Baksirska univerzita? Kde sa nachadza (kontinent, stat, neviem co)? Niekto nasiel velky kamen s ryhami. Mapa? Stodvadsatmil. rokov? Pohlad z obeznej drahy? Inteligentny ludia? Preco ludia?
  3. Prepac, nechcel som Ta urazit. Len som vyjadril svoj nazor na odbornost clanku.
Kunďo
12. 08. 2002 11:11

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Mail

Tonko,
tak ako sa vždy zvyknem podpisovať pod materiály, tak nie je vynimočné, že uvádzam aj svoju mailovú adresu (na rozdiel od Teba :o) )
Môj podpis je podčiarknutý, ak naň dáš kurzor, e-adresa sa Ti objaví na dolnej lište, prípadne, keď naň klikneš, otvorí sa Ti Tvoj poštový program s už nadpísanou adresou, čo celkom iste vieš, pretože to tak funguje už roky a navyše spravuješ na stránke rubriku…
Nerozumiem, prečo sa pýtaš na niečo, čo máš pod nosom.
Kunďo
P.S.: Ospravedlnenie prijímam.

Tono
07. 08. 2002 10:56

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] sorry

Precital som si to po sebe, zamyslel sa, a musim sa Ti Peto ospravedlnit. Nebolo to myslene tak, ako to nakoniec vyznelo, ale aj tak som to prehnal. Este raz prepac a nehnevaj sa.
Ak by si chcel niekedy vypomoct nejakym clankom, alebo typom nan, budem rad. Kritiku primam bez obmedzenia :)

Tono
31. 07. 2002 15:28

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] ???

Peto, posli obcas aj maila (moj pracovny sa nezmenil), alebo este lepsie, prid aj niekedy do Tulipanu… tu to fakt nemam kedy vsetko vypisovat

Kunďo
31. 07. 2002 14:12

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] Preco ma pokladaju za neschopneho podpisat sa pod nazor?

Tonko, toto Tvoje \„ci uz si to bol ty, ci nie\“, si vyprosim. Tak ako sa nepodpisujem, pod veci, ktore som autorsky nevytvoril, moj podpis sa nikdy nevyhyba textom, pod ktorymi je moj nazor.
Mam takpovediac \„v pracovnej naplni\“ podpisovat sa pod veci, ktore (ako uz zivot parkrat ukazal) nie su po srsti niektorym ludom zvyknutym problemy riesit podpalovanim aut, rozklepavanim prstov na rukach a podobne.
Vobec ma netesi, ze na 90% dokazes predpokladat a verejne prezentovat, ze nie som schopny podpisat sa pod nazor. Neviem, ake poznanie mojej osoby Ta k tomu viedlo. Pokladam za urazku, ak sa napise, ze Miso tipoval na 80%, ze Kundo sa nedokaze pod svoj nazor podpisat, a Ty, pretoze ma poznas viac, tomu davas 90%.
Bol by som rad, keby si tu napisal, aka skusenost so mnou Ta k takemu poznaniu priviedla.

Michal Smrkal
18. 07. 2002 08:27

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] uz samotny terminus techn...

uz samotny terminus technikus \„inteligentny clovek\“ je nespravny a zavadzajuci. jedna sa o myticku bytost, podobne ako \„neskorumpovany politik\“ ci \„objektivny kritik\“. tieto a im podobne bytosti patria do rise rozpravok a mytov ktore si rozpravaju male opicky pred spanim, aby sa nebali ciernej noci. preto prosim autora clanku, aby tuto skutocnost uviedol na spravnu mieru a doplnil k calnku komentar, ze sa jedna iba o zabavnu fikciu a nic ine… dakujem :-)))

Tono
17. 07. 2002 09:08

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] Veda a okolo

No OK. Posledne co chcem, je hadat sa s niekym na webe, este k tomu vo vedeckej rubrike (a este k tomu s Kundom :)
Uz ked sme s Misom citali Anonymovu odpoved, ja som typoval na 90% Teba (Miso 80% – pozna Ta menej :), takze aj tu odpoved som pisal s vedomym, ze to mozes byt teda aj ty.. No ci si to uz bol Ty alebo nie, Tvoja reakcia ma (napodobne) fakt dost prekvapila. Mozno sa Ti to nebude zdat, ale nebol ani tak rozladeny kritikou sekcie, ako skor tou anonymitou (na niektorych \„Anonymov\“ uz zacinam byt alergicky… :)
No ale k veci. Podpisovanie clankov. Bohuzial system nahadzovania este nie je dopracovany a tak prihodi na koniec clanku vzdy moje meno, ci chcem, alebo nie. V nahadzovacej ponuke je pevny zoznam mien, z ktoreho musim jedno vybrat, inak ma to nepusti dalej, takze ak tam nieje meno autora (co skoro nikdy), neostava mi nic ine, len dat moje a meno autora potom dopisat rucne hned za clanok. Dufam, ze na tom webmaster RW trochu popracuje, lebo aj mna znervoznuje, ked za cudzimi clankami naskakuje moje meno…
Doslovne prebrate clanky.
Ano, boli dva, z markizy. Boli take kratke, ze som ich dal cele aj s uvedenim zdroja a bez komentara (uznavam, ze som mohol k nim napisat nejaky pokec, nedostatok casu ma neospravedlnuje)… naskocilo za nimi klasicky tiez moje meno… s tym zatial nic nespravim.
Zdroje ktore pouzivam, su zo slovenskych science.sk (v aprili ale zamrzol), Quark, z ceskych ScienceWord, Tiscali Technology, zo sveta Science, Nature, NASA strany… (tiez uznavam, ze ich casto zabudam uviest, zlozitejsi styl nahadzovania, ako na starej FOL ma neospravedlnuje). Spravy, ktore som vtedy prebral z markizy, boli vlastne markizou prebrate z tychto (alebo mirrorovych) stranok.
Takze na zaver… Nesnazim sa byt na kritiku \„alergicky\“, ale je kritika a kritika… Bohuzial casy (a ludia) sa oproti 1997–8 zmenili (vtedy sa kritika (vo fandome) prijimala celkom inak. Urcite radsej ako komentarove \„suboje\“ by som uvital spolupracu (a od Teba Peto zvlast – kedysi sa to zacalo slubne rozvyjat, ale potom…). Pracujem v tejto sekcii sam (+ prispevky do dalsich) a kazda pomoc pride vhod. Vedeckych nadsencov bohuzial v okoli vela nie je (cest vynimkam, Peto). Uz davnejsie som riesil dilemu, ci to nechat tak, ale v tom pokracovat aj za cenu, ze obcas uverejnim informaciu s pochybnou serioznostou… zatial teda pokracujem.

Pekny den… vsetkym

Kunďo
16. 07. 2002 17:05

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] Ani ja nie som jasnovidec

Tonko, zarazila ma Tvoja odpoveď nejakému anonymovi:
\„Ako mozes vediet, z akeho zdroja som cerpal pri tomto clanku? To si jasnovidec?\“
Na to ja poviem len jedno: \„Však práve…\“ Uviesť zdroj – hlavne pri odbornych veciach – je viac ako slušnosť.
Rovnako sa mi zdá prinajmenšom ako čudné, že viackrát si doslovne prebratý článok (občas dokonca nepreložený) podpísal Ty. Nechápem, aký na tom máš autorský podiel – CTRL+C a CTRL+V?

Úplne choré z Tvojej strany pokladám radu Anonymovi: \„…nikto ta nenuti… potom k nim pisat taketo od veci komentare…\“
Tonko, tak ako Anonyma nikto nenúti čítať články, ktoré sa mu nepáčia, Teba nikto nenúti čítať komentáre, ktoré Ti nie sú po srsti… Nepáč sa Ti, že niekto Tvoje akési hodnotenie (premietajúce sa do výberu materiálov) \„uveriteľnosti\“ neberie a označí ich ako \„paškvil\“, Ty však tento postoj nemáš problém označiť ako \„od veci\“…

Ja už dávnejšie som sa rozhodol nereagovať na to, čo sa na fantazia.sk označuje pod prívlastkom veda, preto sa ani teraz nebudem rozpisovať o renome Baškirskej univerzity…
Súhlasím s anonymom, že na tejto stránke bolo uverejnených zopár do neba volajúcich krávovín, aj keď musím uznať, že v poslednom čase sa to trošku zlepšuje. Naučil som sa ich ignorovať (čo vlastne odporúčaš aj anonymovi), ale Tvoja odpoveď ma fakt donutila opať sa ozvať.

Prajem Ti pekný deň