Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

PeterS
11. 10. 2011 12:24

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] otazka

Kde a kedy sa budu dat precitat vitazne poviedky? Okrem zborniku, nan sa mi nechce akosi cakat. Dakujem.

Lin
23. 09. 2011 22:08

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [4][2] RE: RE: RE: hodnotenie poroty

Ďakujem, napíšem.

ceos
23. 09. 2011 06:57

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [4][3] RE: RE: RE: hodnotenie poroty

Aj keď mi nie je jasné, prečo by si autor mal rovno žiadať kritiku.

Treba napísať na adresu administrátora.

Ako sme sa minule bavili pri jednej z poviedok vo FD, tak kritika môže byť aj pozitívna a hlavne vždy by mala byť konštruktívna. Teda tým asi autorka myslela zhodnotenie poviedky a nie zhadzovanie. ;-)

Hromovlad
22. 09. 2011 20:41

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [5][4] RE: RE: hodnotenie poroty

Aj keď mi nie je jasné, prečo by si autor mal rovno žiadať kritiku.

Hromovlad
22. 09. 2011 20:40

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [6][5] RE: hodnotenie poroty

Lin
22. 09. 2011 20:25

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] hodnotenie poroty

Dá sa nejako dostať ku kritike poviedky, keď som sa nemohla dostaviť na Istrocon osobne? Nebyť akcie, ktorá sa nedala odvolať, určite by som prišla. Podotýkam, že to neboli narodky, tie by som oslávila návštevou Istroconu/spon­zorovanou príbuznými, samozrejme/.

Regis
22. 09. 2011 15:52

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] Tesne

Jasné, rovno pod čiarou… No aspoň niečo :-)

Saš
22. 09. 2011 14:23

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] Poradie poviedok

Porota poskytla poradie poviedok. Článok je aktualizovaný a doplnený, nech sa páči pozrieť si.

Hromovlad
22. 09. 2011 12:05

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] Re a Re

Saš a iní, čo ste to ešte nevideli:
Býva to dva-tri dni asi po dvoch hodinách. Na začiatku sa predstaví porota, povie sa štatistika a nejaké úvodné čosi. Toho roku to bola Dáškina prezentácia o zvieratkách vo vesmíre.
Potom podľa počtu a zloženia diváctva usúdime ako pokračovať. V prvom rade chceme poskytnúť účastníkom spätnú väzbu. Toto chcem z-v-ý-r-a-z-n-i-ť. S-p-ä-t-n-ú v-ä-z-b-u. Našou cieľovou skupinou sú účastníci súťaže. Zábava pre nezúčastnených je vítaným prídavkom.
Buď podľa osobnej odvahy autorov, alebo nátlakom mojej čarovnej osobnosti ich presvedčíme aby sa priznali čo napísali, a potom im dáme na výber tie tabletky. Nech to má štýl! Dobrá poviedka, modrá tabletka – máme tu nového Dostojevského! Dobrá poviedka, červená tableta – kurnik, keď také budeš písať dve za mesiac, môžeš sa tým začať živiť. Zlá poviedka, modrá tableta – no, hm, akosi ma to nezaujalo. Zlá poviedka, červená tableta – to si myslíš, že niekoho bude baviť čítať pologramotnú zlátaninu? Alebo kultivovanou ou rečou – účastník si môže vypočuť hodnotenia jednotlivých porotcov a diskutovať s nimi, pričom sa prihliada na jeho duševnú konštitúciu. A ja zatiaľ chrúmem tie zvyšné lentilky – ťažko si v obchode vyberiem monochromatické balenie…
Keď sa minú súťažiaci a ich príspevky, tak besedujeme – buď na nami pripravené témy, alebo podľa záujmu publika. V sobotu sme sa po úvode zaoberali poviedkami, v nedeľu, keď tam prišlo päť a pol človeka, sme nevytiahli naše gramatické okienko, ale radšej sme sa bavili voľne.

Lunaa:
Netuším o čo ide na AS (anime show???). Podľa toho, čo píšeš mám pocit, že si nebola s nami počas celých 4 hodín. Pretože všetko po čom voláš, teda okrem ľudskejšej poroty a čítania celých poviedok tam bolo. Texty sme mali so sebou, stačilo sa na ne spýtať. Ľudskejší už nebudeme, je to irelevantné. Odpor je zbytočný.

Saš
22. 09. 2011 11:09

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] Tabletky

Mohli by ste to s tými tabletkami vysvetliť aj nám, čo sme tam neboli? Takto na pohľad to vyzerá zaujímavo, sme zvedaví :) (Samozrejme, Matrix sme videli asi 100 x)