| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | |
| Michal Locke 24. 03. 2011 15:10 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [2][1] RE: Divný mamut Počúvaj, veď tie poviedky sú zverejnené aj na kultura.sme.sk,,,, teda nechcem nikomu odoberať právo kúpiť si borník, panebože nie, len sa mi zdalo, že si ho chceš kúpiť len kvôli Mamuto farby malinového
lekváru (a tá poviedka je na sme.sk:) |
|
| Regis 21. 02. 2011 23:03 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[2] Divný mamut No normálne si ten zborník pôjdem kúpiť. Keď už pre nič iné tak pre poviedku „Mamut farby malinového lekváru“ :-D Kým nezistím o čom to je, už nebudem pokojne spávať. |
|
| Lamahe 06. 02. 2011 00:17 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [6][3] RE: RE: Zbornik
No vidis, a vraj informacna doba ;) Neskor, ale idem do toho! |
|
| ivan alaksa (administrator ceny fantazie) 05. 02. 2011 15:43 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [5][4] RE: RE: Výber
Zbornik bol este v decembri doruceny aj dalsim redakciam fantastickych magazinov v Cesku. Zalezi na ich redakcnej politike, ci a kedy recenzie publikuju. Je samozrejme, ze tlacena Fantazia recenziu tiez obsahuje (nie tuto od Milosa Ferka) – vychadza tento mesiac… |
|
| xenas 05. 02. 2011 10:42 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[5] RE: Výber Plne sa stotožňujem s hodnotením poviedky Terézie Píšiovej – veľmi príjemné dielko, napísané s humorom, plne vystihujúca slovenský naturel… Štýlom sa približuje vydarenej poviedke z inej slovenskej literárnej súťaže od Jána Babaríka „Slovenská chrípka“, na ktorú nedám dopustiť a môžem ju čítať stále dokola… Vytýkaná chýbajúca predvídateľnosť poviedky mňa osobne nerušila, očaril ma predovšetkým štýl a uveriteľnosť správania hlavných hrdinov… Samozrejme, poviedka nemusela každému priaznivcovi fantasy „sadnúť“, ale určite je prameňom plným osvieženia v čase, keď obsahovo prevládajú diela s temným obsahom… Držím autorke palce v ďalšej tvorbe a dúfam, že sa jej tento rok podarí dostať do finále Ceny Fantázie, keď jej to už v roku 2010 nevyšlo… Pokiaľ ide o problém recenzovania zborníka Ceny fantázie 2010… Nuž, trochu je pre mňa sklamaním, že sa doposiaľ objavili len dve recenzie – od Martina Kochlicu na Sardene a teraz recenzia od Miloša Ferka na portáli Fantázia. Myslím, že by bolo vhodné, ak by zborník recenzoval aj niekto, kto nebol žiadnym spôsobom prepojený so súťažou a nebol ani zo Slovenska. Taká recenzia v časopise Pevnosť a Fantázia, ktoré sú lídrami na tomto poli, udávajú tón a formujú vkus čitateľov scifi a fantasy, by bola pre organizátora Ceny fantázie nepochybne reklamou – či už pozitívnou, alebo negatívnou, to nechajme na recenzenta a jeho hodnotenie, ale vždy REKLAMOU… a o to predsa ide. |
|
| ivan alaksa (vydavatel) 03. 02. 2011 14:20 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [9][6] RE: Zbornik
Jasne Lama, ved na to sluzi na konci textu linka „Kupou knihy podporite…“ – tu: http://www.brloh.sk/kniha.php?… |
|
| draculin 03. 02. 2011 13:23 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [8][7] RE: RE: RE: Recenzia Heej, ved o tom je predsa recenzia :) |
|
| Arcey 03. 02. 2011 13:09 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [10][8] RE: RE: Recenzia
Je ich tam 11. A čo ja viem, možno je lepšie napísať, že na ostatné poviedky si máš urobiť názor sám, ako ich dopredu odsúdiť. Keby Mioš napísal, že tá moja je tiež strach a hrôza tak by som nebol veľmi nadšený. :)) Aj keď, úprimnosť je najlepšia forma zdokonaľovania… |
|
| Lamahe 03. 02. 2011 12:08 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[9] Zbornik Da sa to este kupit? Na biblioteke mi to nejak uslo :( |
|
| draculin 03. 02. 2011 12:04 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][10] RE: Recenzia
Dokelu, ved tam je 10 kusov – takze aj k tomu co nie je „najlepsie“ sa da napisat aspon ze to je strach a hroza :) |