| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | |
| Ďuro Červenák 16. 01. 2008 11:01 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[1] RE: áno, tie čísla ale tiež a... No samozrejme. Len teraz uvažujem, nakoľko môžu byť čísla predajnosti kníh v sieti Brloh smerodatné pre väčšieho slovenského vydavateľa. Istý náznak to je, ale predsa len, predaj v SF/F/H/K/PC špeciálke je niečo iné ako ohlas v bežných kníhkupectvách. Hoci napríklad taký Slovart isto veľmi dobre vie, aký je preňho Brloh dôležitý pri predaji Sapkowského (snáď tu neprezradím nejaké obchodné tajomstvo, ale Heňa tuším spomínala niečo o tretine nákladu predanej cez Brloh, čo už zaváži). |
|
| bugo 16. 01. 2008 09:43 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[2] áno, tie čísla ale tiež a... áno, tie čísla ale tiež asi závisia od tých prvých čísiel… |
|
| Ďuro Červenák 15. 01. 2008 22:05 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[3] Bugo: Obrátim to naopak: Dôležité je tiež, čí čísla, ktoré poskytuje väčší slovenský vydavateľ, sú zaujímavé pre autora. :-) Asi vieš, o čom hovorím. |
|
| Ďuro Červenák 15. 01. 2008 22:04 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[4] Mňa by tie čísla zaujímal... Mňa by tie čísla zaujímali tiež, ale neviem, či Brloh také informácie poskytuje. |
|
| bugo 15. 01. 2008 19:45 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[5] No aj tak by ma dosť zauj... No aj tak by ma dosť zaujímalo, čo znamená z pohľadu čísiel na Slovensku byť napríklad na tom šiestom mieste… Pri slovenskom autorovi. Sú tie čísla zaujímavé napríklad aj pre (väčšieho) slovenského vydavateľa? |
|
| bugo 15. 01. 2008 19:43 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[6] asi by ste mali pôsobiť n... asi by ste mali pôsobiť na kompetentné firmy, aby podľa Rogana, alebo Ilju urobili počítačovú hru… |
|
| Ďuro Červenák 15. 01. 2008 19:40 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[7] Takýto rebríček nehovorí ... Takýto rebríček nehovorí samozrejme nič o kvalite. Hovorí len o záujme čitateľov. To, že je nejaký autor na 6. mieste, samozrejme neznamená, že píše lepšie ako ten na mieste desiatom ;-). Ale aj požiadavky trhu sú zaujímavý ukazovateľ. To, že najpredávanejšou knihou je WarCraft, o niečom vypovedá a treba sa nad tým zamyslieť. |
|
| Miloš Ferko 15. 01. 2008 19:24 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[8] ...nejako zvlášť nezbožňu... …nejako zvlášť nezbožňujem rebríčky čohokoľvek…ale ak už sú… tak potom ich význam naozaj spočíva v porovnaní počtu predaných kusov či zaslaných hlasov v snahe získať aké-také objektívne kritérium úspešnosti…takže sa tu nesúťaží akože, ale naozaj…kto nepredá, nič nemá |
|
| Lívia 15. 01. 2008 18:50 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[9] netreba Netreba, ale môže sa. Keď sa niečo niekomu podarí, tak sú ľudia, čo k tomu úspechu zvyknú gratulovať. A ja medzi nich napríklad patrím. :) |
|
| bugo 15. 01. 2008 18:22 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[10] To sa tu akože súťaží, kt... To sa tu akože súťaží, kto predá viac kníh? Za predané knihy treba gratulovať? |