Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Ďuro Červenák
16. 01. 2008 11:01

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] RE: áno, tie čísla ale tiež a...

No samozrejme. Len teraz uvažujem, nakoľko môžu byť čísla predajnosti kníh v sieti Brloh smerodatné pre väčšieho slovenského vydavateľa. Istý náznak to je, ale predsa len, predaj v SF/F/H/K/PC špeciálke je niečo iné ako ohlas v bežných kníhkupectvách. Hoci napríklad taký Slovart isto veľmi dobre vie, aký je preňho Brloh dôležitý pri predaji Sapkowského (snáď tu neprezradím nejaké obchodné tajomstvo, ale Heňa tuším spomínala niečo o tretine nákladu predanej cez Brloh, čo už zaváži).

bugo
16. 01. 2008 09:43

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] áno, tie čísla ale tiež a...

áno, tie čísla ale tiež asi závisia od tých prvých čísiel…

Ďuro Červenák
15. 01. 2008 22:05

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] Bugo:

Obrátim to naopak: Dôležité je tiež, čí čísla, ktoré poskytuje väčší slovenský vydavateľ, sú zaujímavé pre autora. :-) Asi vieš, o čom hovorím.

Ďuro Červenák
15. 01. 2008 22:04

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Mňa by tie čísla zaujímal...

Mňa by tie čísla zaujímali tiež, ale neviem, či Brloh také informácie poskytuje.

bugo
15. 01. 2008 19:45

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] No aj tak by ma dosť zauj...

No aj tak by ma dosť zaujímalo, čo znamená z pohľadu čísiel na Slovensku byť napríklad na tom šiestom mieste… Pri slovenskom autorovi. Sú tie čísla zaujímavé napríklad aj pre (väčšieho) slovenského vydavateľa?

bugo
15. 01. 2008 19:43

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] asi by ste mali pôsobiť n...

asi by ste mali pôsobiť na kompetentné firmy, aby podľa Rogana, alebo Ilju urobili počítačovú hru…

Ďuro Červenák
15. 01. 2008 19:40

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] Takýto rebríček nehovorí ...

Takýto rebríček nehovorí samozrejme nič o kvalite. Hovorí len o záujme čitateľov. To, že je nejaký autor na 6. mieste, samozrejme neznamená, že píše lepšie ako ten na mieste desiatom ;-). Ale aj požiadavky trhu sú zaujímavý ukazovateľ. To, že najpredávanejšou knihou je WarCraft, o niečom vypovedá a treba sa nad tým zamyslieť.

Miloš Ferko
15. 01. 2008 19:24

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] ...nejako zvlášť nezbožňu...

…nejako zvlášť nezbožňujem rebríčky čohokoľvek…ale ak už sú… tak potom ich význam naozaj spočíva v porovnaní počtu predaných kusov či zaslaných hlasov v snahe získať aké-také objektívne kritérium úspešnosti…takže sa tu nesúťaží akože, ale naozaj…kto nepredá, nič nemá

Lívia
15. 01. 2008 18:50

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] netreba

Netreba, ale môže sa. Keď sa niečo niekomu podarí, tak sú ľudia, čo k tomu úspechu zvyknú gratulovať. A ja medzi nich napríklad patrím. :)

bugo
15. 01. 2008 18:22

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] To sa tu akože súťaží, kt...

To sa tu akože súťaží, kto predá viac kníh? Za predané knihy treba gratulovať?