Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Aneta Čižmáriková (Riddick)
28. 01. 2009 15:47

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] :-)

Nová správa fantastického bulváru: Škandalózne odhalenie – „Aj fantasti prdia“, hovorí zástupca kritickej vetvy fandomu Ferius! :-D

Hehe, pardón, neodpustila som si. Až teraz som našla túto diskusiu, som poctená, že sa tu o mne hovorí a ďakujem všetkým, ktorí sa mojich Dialógov zastali. Na margo Milošovho príspevku „komunikácia“ chcem dodať, že avízovanie toho, čo sa nachádza na iných stránkach (v tomto prípade blogoch SME) FOLkou, pre ľudí, ktorí chodia prevažne sem, ale užitočný odkaz ich môže informovať o iných, „fantasticky spriaznených“ stránkach považujem za rovnakú snahu ako keď ja na blogoch SME (kde je menšia SFF komunita, ale zase sú hojne navštevované širšou verejnosťou) informujem o Fantázii (časopise, webe), dianí vo fandome, akciách, SFF knihách, atď. Ja skúšam robiť osvetu pre „bežných“ ľudí či „nevyprofilovaných“ fantastov a pritiahnuť ich sem, FOL zase upozorní tunajších návštevníkov na to, čo sa deje aj inde… Podľa mňa je to normálne a prospešné.

Miloš Ferko
07. 01. 2009 15:52

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] star trek

Ak bude nasledujúci diel star treku niečím výnimočný, mohla by tu byť o ňom informácia. Ak nie, je to záležitosť podobná už spomenutým hol. filmom. Ľahko dostupná, všeobecne známa. Podľa mňa naozaj ide skôr o to dať do pozornosti menej známe veci, okolnosti, ľudí, javy.

Marbh
05. 01. 2009 21:27

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] Píšte, píšte

Ja len trochu oneskorene dodám, že aj pre internetovú Fantáziu znamenal koniec roka prechod na euro – väčšina tímu sa už nestíhala venovať ničomu inému, len starostlivosti o iné weby, ktorých majitelia boli v panike :) Informácia o Anetinych rozhovoroch chýba len z tohoto dôvodu – a určite jej venujeme priestor na homepage. Tak dlho, ako budú publikované rozhovory :-) Na druhej strane, za pravdu treba dať všetkým, hlavne hlasom, čo vraveli, aby ste nám napísali, ak ide okolo vás niečo zaujímavé až fantastické. Píšte, píšte, keď sa vrátim z poeurovej dovolenky, osobne vám predstavím, čo všetko môžete ako prispievatelia na tento web získať…

mischo
05. 01. 2009 17:52

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] no i tak

Aby sme na Feriusa len mrzko nezazerali, zdá sa mi, že smeroval aj k tomu, že niet dosť ľudí, čo by stránku neustále zapĺňali novými informáciami, ale zakritizovať si príde každý :).

Zuska
05. 01. 2009 16:21

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] ad: ferius

Tak aké informácie by tu mali byť? Napíš, inak sa tvorcovia stránky nedozvedia, že o má niekto záujem o ten-ktorý dátový kopec. Mne práve napadlo, že rok 2009 vyhlásili za medzinárodný rok astronómie, čo je aj pre scifistov príležitosť pozdvihnúť o niečo častejšie zrak ku hviezdam. Vôbec by mi nevadilo, keby sa našiel nejaký astronóm (alebo aspoň astrofil) ktorý by nám tie hviezdy trochu priblížil, aby to naše -fi bolo aj trochu sci-.

ferius
05. 01. 2009 15:27

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [8][6] RE: kniha

Hm, tak potom otázka znie, prečo na tejto stránke nie sú informácie o každej novej časti StarTreku, Stargate, Galacticy, či o slovenskom Krídla noci? Prečo je preferovaný len jeden typ informácie pred iným? Ako písal mischo – kto má záujem čítať si Dialógy, ten si ich prečíta, informáciu o nich som tu našiel, ale nenašiel som tu kopec iných informácií, ktoré by tu byť mali.

Miloš Ferko
05. 01. 2009 15:00

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] oprava

ww.litcentrum.sk. Keby chcel ferius klikať.

Miloš Ferko
05. 01. 2009 14:59

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] kniha

…no… informácia o knihe v histórii nie je, ale napríklad na www.litcenrum.sk, v sekcii recenzie Knižnej revue. Akurát že, ako Mišo správne poznamenal, vyšla raz, preto jedna informácia stačí. Aneta robí seriál, ktorý hodno čítať a hodno o ňom aj informovať. Ferius, ty píšeš o uverejňovaní vecí, ktoré sú stále tie isté, a tomu teda nerozumiem. Rozhovor so Sašou Pavelkovu nie je rozhovor s Jurajom Malíčkom, ja osobne by som si ho veľmi rád prečítal rovno zo stránky fantazia.sk ako ten prvý…nebyť Zuskinho upozornenia ani o ňom neviem.
Internet je príliš veľký, a preto som rád, ak mi takto niekto niektoré veci pripomenie.

mischo
05. 01. 2009 11:56

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] je to trochu inak

Opustime emócie a vráťme sa k logike a reálnemu životu. Keď vyjde Milošovi kniha a napíše sa o tom správa, informačná povinnosť bola splnená a ďalšie pripomenutie by malo význam až pri reedícii či preklade do cudzieho jazyka, atď. Upozorňovať na ňu každé dva týždne by bola iba otravná reklama (i keď možno účinná, ktovie). To, čo robí Riddick je niečo iné: v istých intervaloch zverejňuje vždy nové dielo (rozhovor). V tomto prípade pripomenutie zmysel má, pretože nejde o opakovanie starej informácie. Toľko logika, teraz reálny život. Ja mám Anetin blog medzi často navštevovanými stránkami, preto sa o novom rozhovore dozviem. A hoci by som rád veril, že ľudia, ktorí si prečítali informáciu + rozhovor na stránke Fantázie, postupujú podobne, alebo že si aspoň značia do kalendárika, či pripomienkovača v mobilnom telefóne, aby si každé dva týždne skontrolovali blog, vzhľadom na dnešnú uponáhľanú a informáciami i dezinformáciami preplnenú dobu mám o tom pochybnosti. Možnože informácia na FOL by pomohla zdvihnúť počet komentárov k rozhovoru so Sašou na viac než dva, možno nie. V každom prípade by som však prácu Riddick neznižoval prirovnávaním k „prdu nejakého fantastu“.

Jennka
05. 01. 2009 11:53

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] :)

Ja sa chcem hlavne podakovat za krasnu pochvalu a za to ze som tie ilustracie vobec mohla robit (za tie santovske sa ospravedlnujem touto cestou, ale bola som mimo a nestihala absolutne nic, tak to skusim dobehnut teraz) a tiez zazelat krasny novy rok, a hlavne plodny pre Fantaziu (aj fantaziu) a slovensku literaturu celkovo (+ coraz viac kvalitnych slovenskych prekladov!!)

a tak dalej, vsetko dobre :)