Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Michal Spáda
23. 09. 2008 10:30

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] Krycie mená

Viridis: Súdiac podľa mien ako Mark E. Pocha, Sophia Fram a David Michal to nevyzerá, že by bol problém publikovať pod pseudonymom :)

viridis
23. 09. 2008 10:22

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] pseudonym

Zaujimalo by ma ako je to s uverejnenim poviedky pod pseudonymom.
Co ak som nesmely autor, ktory pravom ocakava, ze sa svojim prvym dielkom zhovadi ?
Staci si vymysliet krycie meno, napr. Macko Usko, a zaslat vytvor tak ? :)

LaKiRi
18. 09. 2008 16:11

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] thx

vyyyyyyborne

Marbh
17. 09. 2008 20:18

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Všetko fantastické

Ahoj LaKiRi, samozrejme, že môže byť aj sci-fi. Dokonca by som sa jej, ako administrátor súťaže, aj potešil – zatiaľ prevažuje fantastika len tak v náznakoch, seriózna sci-fi mi zatiaľ neprišla. Resp. prišla, ale až dnes (zdravím Mischa a Iva Pullmana :)

LaKiRi
17. 09. 2008 16:25

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] ...a že či vraj...

…zdravím všetkých, ktorí si nemyslia, že bookz suckz a že telka, hry a internet ich niekedy celkom nahradia, pretože niet nad vôňu knižky. Rada by som i ja niečím prispela do Ohnivého pera, no potrebovala by som vedieť, či môže byť aj sci-fi, pretože práve to je moja špecializácia. Quazi by som mohla skúsiť aj fantasy, ale nechcem veľmi fušovať svojej sestuľke (Lucka Droppová) do kapusty.
A ak smiem, bol by nejaký odhad v akej miere býva v perečku to ohnivom zastúpenie poviedok v mojom obľúbenom žánre? Ďakovalaaaa

anonymný ctiteľ
07. 09. 2008 14:35

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [7][6] RE: ad ohnive pero 1

To je fakt. V Ohnivom pere ešte nie ste.

Gugu
07. 09. 2008 09:41

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] ad ohnive pero 1

Ihned po skonceni Istroconu 2008 zasleme do „Ohniveho pera“ nase poviedky, ciao! Augustin Gugu Sokol a syn Augustin Stinko Sokol junior.

Ďuro Červenák
26. 08. 2008 16:04

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] mám to doma

Tak to je výstižné, Miloš. O strachu učiteľov zo školy niečo viem.

Dub: Vtipné!

Miloš Ferko
26. 08. 2008 13:59

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] perlička k poviedke

…a keby si ešte vedel, že ako sa HO boja učitelia! Poniektorým už zo školskej reformy vraj rohy narástli…inak pekná mikromikro

Dub
26. 08. 2008 07:17

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] Mimo súťaž: mikro-mikro poviedka

Nepokojne som sa prehadzoval v posteli. Myšlienky sa mi zúrivo preháňali hlavou, každý nerv môjho tela bol napätý na prasknutie. Nemôžem nečinne ležať. Sú nás tisíce, je nás celá armáda. Všetci vieme, že raz musí prísť, ale ten čas sa zrazu neuveriteľne rýchlo skrátil… Musím niečo urobiť!
Vyšiel som na balkón. Celé sídlisko bolo ponorené do zbabelého ponurého spánku. Nikde nesvietilo ani jedno okno. Oblial ma studený pot. Som tu jediný, ktorý si s takou hrôzou uvedomuje, že prichádza?
Sklamane som sa zosunul na chladnú dlažbu. Každá bunka môjho mozgu búšila jednu a tú istú, nespochybniteľnú, neodvrátiteľnú vetu: „Už je blízko. Už je za dverami. Školský rok!“
:-)