| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | |
| Saš 25. 08. 2011 12:53 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [2][1] RE: RE: RE: 3 Klenoty
áno :) |
|
| Regis 25. 08. 2011 11:50 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [3][2] RE: RE: 3 Klenoty
Myslíš tú poviedku ako Dracula a syn hrali šachy? :-) |
|
| Saš 24. 08. 2011 20:37 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [4][3] RE: 3 Klenoty
S Martinkou sme si trochu pokecali via e-mail, a určite o nej budeme ešte počuť. Každý nejako začína. Pamätáte si jednu súťažiacu z jedného z prechádzajúcich ročníkov, ktorá mala vtedy 7 rokov a dosť to natrela mnohým svojim dospelým spolusúťažiacim? |
|
| Regis 24. 08. 2011 20:12 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[4] 3 Klenoty Náhodou, ak si Martinka nepodrezala žily po vašich reakciách tak možno o 15 rokov napíše aj niečo hodnotné :-) Držím jej palce. Aby som sa vyjadril k samotným „poviedkam“. Najviac sa mi páčil Pes
divoch. Jednoduchá priamočiara akcia ktorá ma doslova dostala do kolien :-P
Rodinka úžasných mala na môj vkus príliš komplexný dej a prirýchli
spád, takže som sa v nej často strácal :-) No a Zombik ako veľmi
neklasická zombíčina, ktorej hlavným nosníkom je prepracovaný dialóg
medzi postavami, bude niekde v strede. Každopádne vo mne tieto diela
zanechali stopy (cítim sa ako by ma niekto rachol obuškom po hlave) a tak
skoro na ne nezabudnem. |
|
| Sancty 17. 08. 2011 21:32 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [6][5] RE: Ako nepokaziť poviedku Mám ho! Vytlačený na už zožltnutom pergamene a preštudovaný x krát zľava doprava a zhora nadol. Pomôcka, ktorá mi stále pomáha (aj keď to v poviedkach nieje až tak vidieť). |
|
| Saš 17. 08. 2011 12:34 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[6] Ako nepokaziť poviedku Tento článok síce kedysi vyšiel aj tu na Fantázii OnLine, ale v novom redakčnom systéme sa už nezobrazujú dôležité veci. Začínajúcim autorom dávam do pozornosti jeho verziu na stránke vimka.sk: www.vimka.sk/…zit-poviedku Pre svoje vlastné dobro by si mali autori všimnúť hlavne bod 3. |
|
| Saš 15. 08. 2011 13:04 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[7] ohnivé pero Ináč, rada by som pripomenula súťažiacim, aby venovali viac pozornosti podmienkam súťaže (www.fantazia.sk/…ozivene-pero). Veľa poviedok musím vracať na prepracovanie práve pre nedodržanie podmienok. Zároveň prosím, aby sa súťažiaci vyhli zvýrazňovaniu niektorých slov či výrazov zmenou fontu, grafickými prostriedkami a podobne. Nielen preto, že sa niekedy k textu kvôli použitiu hromadných grafických prostriedkov ani neprebojujem. Ani preto, že niekedy je skutočne komplikované a neskutočne otravné takéto požiadavky realizovať v redakčnom systéme. Dokonca ani preto, že do textu takého malého rozsahu, aký poskytuje mikropoviedka, sa girlandičky a ozdobní pamprdláčikovia bez opodstatnenia proste nehodia. Ak autor chce zvýrazniť emóciu, vnútorný pochod, jav či fakt, jeho majstrovstvo je v tom, že to urobí jazykovými prostriedkami. Ak to nevie takto, tak už ani bold, kurzíva, podčiarknutie, ba ani svätý obrážťok nepomôžu. |
|
| Saš 15. 08. 2011 12:52 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [9][8] RE: RE: ;)
Martinke som napísala, uvidíme. |
|
| ceos 15. 08. 2011 12:09 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][9] RE: ;)
Moje dieťa bude vedieť písať :) |
|
| Saš 15. 08. 2011 11:54 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][10] RE: RE: RE: pes divoch
upokoj sa, práve ti píšem mail. |