Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Názov príspevku:
Vaše meno/nick:
Váš e-mail:
Citáciu urobte predsadením > pred každý riadok citovaného textu (napr. z iného príspevku).
Potvrdenie: captcha   Kontrolný text podľa obrázku vľavo (ak je zle čitateľný, kliknite naň pre vytvorenie nového).
Ak je kontrolný text správny, políčko zmení pozadie na zelené.

Saš
25. 08. 2011 12:53

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [2][1] RE: RE: RE: 3 Klenoty

Myslíš tú poviedku ako Dracula a syn hrali šachy? :-)

áno :)

Regis
25. 08. 2011 11:50

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [3][2] RE: RE: 3 Klenoty

Pamätáte si jednu súťažiacu z jedného
z prechádzajúcich ročníkov, ktorá mala vtedy 7 rokov a dosť to natrela
mnohým svojim dospelým spolusúťažiacim?

Myslíš tú poviedku ako Dracula a syn hrali šachy? :-)

Saš
24. 08. 2011 20:37

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [4][3] RE: 3 Klenoty

Náhodou, ak si Martinka nepodrezala žily po vašich reakciách tak možno
o 15 rokov napíše aj niečo hodnotné :-) Držím jej palce.

S Martinkou sme si trochu pokecali via e-mail, a určite o nej budeme ešte počuť. Každý nejako začína. Pamätáte si jednu súťažiacu z jedného z prechádzajúcich ročníkov, ktorá mala vtedy 7 rokov a dosť to natrela mnohým svojim dospelým spolusúťažiacim?

Regis
24. 08. 2011 20:12

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] 3 Klenoty

Náhodou, ak si Martinka nepodrezala žily po vašich reakciách tak možno o 15 rokov napíše aj niečo hodnotné :-) Držím jej palce.

Aby som sa vyjadril k samotným „poviedkam“. Najviac sa mi páčil Pes divoch. Jednoduchá priamočiara akcia ktorá ma doslova dostala do kolien :-P Rodinka úžasných mala na môj vkus príliš komplexný dej a prirýchli spád, takže som sa v nej často strácal :-) No a Zombik ako veľmi neklasická zombíčina, ktorej hlavným nosníkom je prepracovaný dialóg medzi postavami, bude niekde v strede. Každopádne vo mne tieto diela zanechali stopy (cítim sa ako by ma niekto rachol obuškom po hlave) a tak skoro na ne nezabudnem.
Martinke veľa šťastia do budúcnosti. Ešte tú spisovateľskú kariéru o pár rôčkov radšej odlož :-)

Sancty
17. 08. 2011 21:32

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [6][5] RE: Ako nepokaziť poviedku

Mám ho! Vytlačený na už zožltnutom pergamene a preštudovaný x krát zľava doprava a zhora nadol. Pomôcka, ktorá mi stále pomáha (aj keď to v poviedkach nieje až tak vidieť).

Saš
17. 08. 2011 12:34

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] Ako nepokaziť poviedku

Tento článok síce kedysi vyšiel aj tu na Fantázii OnLine, ale v novom redakčnom systéme sa už nezobrazujú dôležité veci. Začínajúcim autorom dávam do pozornosti jeho verziu na stránke vimka.sk: www.vimka.sk/…zit-poviedku

Pre svoje vlastné dobro by si mali autori všimnúť hlavne bod 3.

Saš
15. 08. 2011 13:04

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] ohnivé pero

Ináč, rada by som pripomenula súťažiacim, aby venovali viac pozornosti podmienkam súťaže (www.fantazia.sk/…ozivene-pero). Veľa poviedok musím vracať na prepracovanie práve pre nedodržanie podmienok.

Zároveň prosím, aby sa súťažiaci vyhli zvýrazňovaniu niektorých slov či výrazov zmenou fontu, grafickými prostriedkami a podobne. Nielen preto, že sa niekedy k textu kvôli použitiu hromadných grafických prostriedkov ani neprebojujem. Ani preto, že niekedy je skutočne komplikované a neskutočne otravné takéto požiadavky realizovať v redakčnom systéme. Dokonca ani preto, že do textu takého malého rozsahu, aký poskytuje mikropoviedka, sa girlandičky a ozdobní pamprdláčikovia bez opodstatnenia proste nehodia. Ak autor chce zvýrazniť emóciu, vnútorný pochod, jav či fakt, jeho majstrovstvo je v tom, že to urobí jazykovými prostriedkami. Ak to nevie takto, tak už ani bold, kurzíva, podčiarknutie, ba ani svätý obrážťok nepomôžu.

Saš
15. 08. 2011 12:52

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [9][8] RE: RE: ;)

Nech sa dievčina snaží, ale do OP to nie je. Treba zapracovať na
sebe.

Martinke som napísala, uvidíme.

ceos
15. 08. 2011 12:09

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [][9] RE: ;)

Páni, predstavte si, že o pár rokov nejakou náhodou máte dcéru.
A že nadšená niečo vytvorí a šupsne to na web.
A potom si skúste ešte raz prečítať Vaše reakcie. ;)

Moje dieťa bude vedieť písať :)
Martinka má asi naozaj len zopár rôčkov. Čo už – stačilo sa najprv opýtať a nie hneď sem šľahať texty, ktoré nemajú ani hlavu ani pätu.
Nech sa dievčina snaží, ale do OP to nie je. Treba zapracovať na sebe.

Saš
15. 08. 2011 11:54

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [][10] RE: RE: RE: pes divoch

prepac ja som to nevedela :-(

upokoj sa, práve ti píšem mail.