Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Názov príspevku:
Vaše meno/nick:
Váš e-mail:
Citáciu urobte predsadením > pred každý riadok citovaného textu (napr. z iného príspevku).
Potvrdenie: captcha   Kontrolný text podľa obrázku vľavo (ak je zle čitateľný, kliknite naň pre vytvorenie nového).
Ak je kontrolný text správny, políčko zmení pozadie na zelené.

mato
01. 04. 2010 22:49

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] perla

Perlicka mi dala zabrat… Takto napisanu poviedku by som nedokazal docitat… aj napriek posolstvu… Co sa tyka Navratu – hlavny problem nevidim v mnozstve dejovych prvkov, ale v tom rozpravani. Co sa vlastne v poviedke deje? NIC. Niekto pride, porozprava, niekto zaspomina… a co sa tyka pritomnosti, ostanu len slzy a patos… Nemyslim, ze ide o beznadejny pripad, ale takyto pribeh musi byt rozpravany inak, resp. ked uz je to retrospektivne aj pritomnost mi musi dat nejaku dolezitu informaciu…

Ash
01. 04. 2010 14:05

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [3][2] RE: Ad: Perlicka

Pravda. Vlky sú už prežité klišé – čo sa dá s nimi dokázať nového?
Nech žijú trávylačné ovce!

Keď ovce, tak jedine vybuchujúce.

Zuska
01. 04. 2010 13:22

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] Ad: Perlicka

Pravda. Vlky sú už prežité klišé – čo sa dá s nimi dokázať nového? Nech žijú trávylačné ovce!

ovecka
31. 03. 2010 20:13

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Perlicka

Z vlkov ako z prázdnej zubnej pasty každý sa snaží kŕčovito vytlačiť posledné kvapky jedinečnosti. Namiesto toho aby objavili novú, dnes všetci rozmáčajú krabičku v ktorej prišla a natierajú ju na plytké príbehy, ktoré, podobne ako kartónové mäso, nenasýtia, prinajhoršom z nich niekomu príde zle. Téma vlkov je ako Perlička, každý začínajúci autor pozná sladko-ovocnú príchuť zanedbávanej sebareflexie a cerí svoje mliečne zuby do všetkých strán. Čisto objektívne mala tá poviedka nedostatky v každom ohľade. Mliečne zuby však majú tendenciu skôr či neskôr vypadnúť. Nahradia ich tesáky, ktorými sa ako vlk budeš môcť, potom už poriadne, zahryznúť do tej druhej, tretej, štvrtej… staraj sa o ne dobre, sú tými poslednými, ktoré kedy budeš mať.

p.s.: natlačiť veľa informácii na malý priestor je v próze takmer výlučne prekliatie a nie cnosť.

autor
29. 03. 2010 22:53

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] od autora

Vďaka za všetky rady, vážim si to a v budúcej poviedke sa budem snažiť riadiť podľa nich.

Sepino
29. 03. 2010 19:27

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] SORRY

sorry zblbla mi opera…

Sepino
29. 03. 2010 19:26

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] Slabe...

…ale snaha sa ceni. Tesil som sa, ze to bude nieco zaujimavejsie, ale ak to naozaj bola prva poviedka… tak potom je fajn, ak si ju po case precitas a poucis sa z chyb, ktore si narobil. Ja som nedavno cital svoju prvu poviedku a skoro som sa z nej povracal.
Ale vyjadrujem obdiv nad tym, ako si to vsetko natlacil na tak maly priestor. Nehovorim, ze je to dobre, ale ze i ja chcem poslat svoju poviedku a akosi sa mi nedari ju „zmensit“…

Sepino

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] Slabe...

…ale snaha sa ceni. Tesil som sa, ze to bude nieco zaujimavejsie, ale ak to naozaj bola prva poviedka… tak potom je fajn, ak si ju po case precitas a poucis sa z chyb, ktore si narobil. Ja som nedavno cital svoju prvu poviedku a skoro som sa z nej povracal.
Ale vyjadrujem obdiv nad tym, ako si to vsetko natlacil na tak maly priestor. Nehovorim, ze je to dobre, ale ze i ja chcem poslat svoju poviedku a akosi sa mi nedari ju „zmensit“…

Sepino

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] Slabe...

Sepino

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] Slabe...