Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Arcey
01. 10. 2011 15:19

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [2][1] RE: spetny pohlad

Precitala som az teraz, ale autorovi to uplne nevyslo :D

No, jednu poviedku som trafil :))

lila
01. 10. 2011 05:45

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] spetny pohlad

Precitala som az teraz, ale autorovi to uplne nevyslo :D

martinka
13. 08. 2011 21:07

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [4][3] RE: ech

aha dakujem

draculin
13. 08. 2011 15:42

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] ech

Nieee… poviedku treba poslat emailom. Po nejakej dobe sa tu vramci sutaze (mozno) objavi aj s tvojim menom, oki?

>Svoje poviedky zasielajte výhradne e-mailom na adresu alexandra.pavelkova@gmail.com ako prílohu e-mailu.
>Akceptujeme len texty vo formátoch rtf, doc, docx. V predmete e-mailu uveďte: Ohnivé pero a v texte e-mailu uveďte svoje meno alebo meno, pod ktorým má >byť poviedka uverejnená.

martinka
13. 08. 2011 14:38

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [6][5] RE: RE: RE: RE: poviedka

aha dakujem ze si mi to povedala :-) ešte som tim len začala a ani neviem či to dobre robim

draculin
12. 08. 2011 21:52

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [8][6] RE: RE: RE: poviedka

aha prepač ale ja to mocc neumim ešte toto bol moj prvý pokus ju
napísať. no ako hovorimm neviem to ešte mocc

Saš to myslela tak, ze nie je najlepsi napad davat poviedku priamo do diskusie…nie ze by chcela obmedzovat, ale diskusii sa predsa len o poviedkach diskutuje :))

Ale sutaz Ohnive Pero prebieha, takze v samotnom clanku je adresa kam mozes poslat svoje dielka a tie sa tu potom (mozno) objavia v normalnej forme :)

martinka
12. 08. 2011 21:42

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] poviedka

Zombíkový svet – normál

Je to už veľmi dávno čo som stretol veľmi šikovného chlapca volal sa Bohmm.
Začal žiť so svojou rodinnou veľmi ťažko, pretože neboli k nemu moc dobrý a on akoby citil že ho nemaju radi.
Rozhodol sa preto že odíde preč, pretože on to už nedokáže dalej znášať a že ide začať nový život žiť.
Ako to že viem? no proste som sa to dopočul od jedného mojho dobrého známeho.
Bohmm prišiel do novej dediny ale nebolo to pre neho ľahké a stále si nemohol zvyknuť na nové miesto.
Odrazu ako si pozeral nejaký dom tak sa tam objavil jeden veľmi zlý zombík ktorý je tam už dosť dlho.
Bohmm sa veľmi zľakol a nevedel čo má robiť a tak začal utekať niekam preč.
Zombík ho stále nahánal a on sa ho nevedel zbaviť. Stále utekal a utekal a ani nevedel kam.
Bohmm našiel veľmi dobré miesto kde ho nenašiel a bol tam náhodou s ním aj niekto iný schovaný.
Hned sa opýtal ako sa volá a že či aj on sa tu schoval. On povedal že áno schoval som sa a volám sa Matt.
Matt vtom povedal že ešte videl niekde dievčinu ktorá žije a ktorá sa sem chodieva schovať.
Bohmm povedal a to ako už nikto v tejto dedine nežije? je to veľmi čudné proste ako ja som zombíka nikdy nevidel.
No vieš všetci tu zomreli už veľmi dávno a stali sa zombíkmi a ja a tá dievčina sme ako jediny prežili a stále len utekáme.
Proste len nevieme ako kde je miesto kde by nás nenašli proste neviem ani len prečo sa to vlastne stalo moc toho nevieme.
Prepáč ale tak počul si o tom že by nám niečo povedal? Nie pretože zombíky nevidávajú vobec žiadny zvuky akurát chrochtajúú.
No dobre Matt ale ja si myslím že by sa s tím malo dať niečo robiť proste to nie je normálne. Skúšal si ho streliť do hlavy?
Vieš že to ma ešte ani nenapadlo si veľmi šikovný a múdry myslím že s tebou si budem rozumieť Bohmm.
Odrazu sa tam akosi k nim dostala tá dievčina čo ešte je medzi živými. Povedala hned kto si? Ešte som ťa tu nevidela. Nie si zombík?
No ja som Bohmm a nie ja ani len neviem čo sú zač proste ale myslím že by sme ich mali skúsiť zastreliť do hlavy.
Si veľmi múdry a šikovný ale vieš mi nemáme zbrane odkiaľ ich asi vezmeme? Vieš toto miesto je už veľmi dlho také zvláštne a opustené bolo to tak vždy možno preto sa to stalo,
No si inak veľmi pekná a múdra dievčina ale rád by soma j vedel tvoje meno ak smiem vedieť. No a to by sa malo s timto miestom niečo urobiť takto to nemalo.
Ja viem inak ja sa volám Laurinka. Viem lenže mám pocit že sa to teraz bude veľmi ťažko meniť toto miesto je vľmi čudné.
Matt čo navrhuješ ty? vôbec nič si nám na to nepovedal ved povedz čo máme robiť. my ako vidiš máme svoje návrhy.
Aha prepáč Bohmm ja viem ale ja nemám žiadny návrh. Súhlasim aj s tim vašim návrhom ktorý ste dali že sem hodime bombu ale vibuchneme aj my.
Viete mali by sme tam hodiť bombu ale takú že my sa tu rýchlo schováme a nás by to nemalo traviť, nič by sa nám nemalo stať.
Bohmm to je veľmi dobrý nápad povedala Laurinka. Hej Matt suhlasíš? Matt skrýkol že áno jasne ale kde vezme tu bombu?
Ja viem kde mala by byť jedna ešte v obchode zo zbranami a výbušninou. Hej ako sa tam dostaneme?
Niekto musi odlákať zombíkov a my vezmeme zatiaľ tú bombu ale budeme mať hrozne málo času na to.
Matt sa rozhodol odlákať zombíkov a Bohmm a Laurinka išli zatiaľ pre bombu do obchodu.
Ked ju našli rýchlo začali utekať a kričať. Matt začal bežať rýchlo čo mu nohy stačili a rýchlo sa všetci schovali do bezpečia a bombu tam hodili.
Bomba vybuchla a zombíci všetci zomreli. Ale oni to prežili a boli za to veľmi vdační.Od toho dna sa to všetko zmenilo.
Začalo tam byť veľa ludí a už toto miesto nebolo nikdy opustene a vždy tam niekto bol.
Bohmm a Laurinka sa do seba zaľúbili a začali byť spolu veľmi šťastný.
Matt si tiež našiel priateľku a všetci začali byť spolu šťastný a spokojný.

The End!!

martinka
12. 08. 2011 20:51

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [9][8] RE: RE: poviedka

aha prepač ale ja to mocc neumim ešte toto bol moj prvý pokus ju napísať. no ako hovorimm neviem to ešte mocc

Saš
12. 08. 2011 11:38

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [10][9] RE: poviedka

Rodinka úžasných

V poriadku, Martinka, ale sú aj šikovnejšie spôsoby publikovania :)

martinka
11. 08. 2011 23:00

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] poviedka

Rodinka úžasných

Zbadal som raz jednu skvelú rodinku, ktorá dostala zvlášten schopnosti.
Stephanie dostala moc dobrú schopnosť dokáže byť rýchlejšia ako slnko a dokáže chodiť do budúcnosti.
Jim má zase super silu a je nezranitelni, ani zastrelenie ho nedokáže zabiť.
Daphne je vážne dobrá dcéra, dokáže ľudom čítať myšlienky a dokýže ich prinutiť aby urobili to čo chce a mysleli si čo chce a dokáže aj vymazať pamäť.
JJ-a je vážne inteligentný chlapec stal sa z neho génius ktorý všetko dokáže hned vyriešiť.
Po čase ale zistili že nie su na zemi samy čo maju tiež schopnosti je dosť veľa takých ludí čo ich maju ale nie na trvalo.
Stephanie si nasla moc dobru kamarátku Carol ktorej povedala svoje tajomstvo o schopnostiach tá bola samozrejme nadšená.
Povedala že by mali všetci zachranovať svet lebo že su hrdinovia a ona si takých vždy priala.
Jim našiel partnera ktorý o všetkom vie a podporuje ho vo všetkom ale radí aby zachranoval svet pred zloduchmi.
Jim dokonca dokáže zdvihnuť auto do výšky 100 m to nedokáže bár kto povedal mu barták.
Carol si našla chlapa svojich snov no po čase zistila že on jej klamal a že mal tiež schopnosti ktoré už nemá ale ona ho vihodila a nechce s nim mať nič spoločné.
Carol zistila že je s nim tehotná a že dieťa má schopnosti dokáže posúvať vecmi a hádzať ich okolo seba.
Stephanie je zagratulovala že to je výborné mala by si byť šťastná máš dieťa a to je velký dar, aj napriek tím schopnostiam.
Jimovho partáka uniesli do lietadla ktoré havarovalo a on dostal schopnosti. Práve takto si k nim dostala aj táto rodina.
Má schopnosť že dokáže byť neviditelným mužom ale iba vždy ked je tma.
Pobaral sa teda k rodine že su to jeho priatelia povie im to, ale zabudol že je nevidietlnym a že ho nikto neuvidi.
Prišiel za Jimom a povedal Jim to som jaa tvoj partner ale Jim ho nepočul. Odrazu si uvedomil že je stále neviditelnym mužom ale nevedel ako sa ma znova zviditelnit.
No odrazu ako to tak skúšal tak bol zase normalnym mužom a oni ho tam zbadali. Pýtali sa ho čo tu robis? Je neskoro nemal by si tu byť pokiaľ nás nechceš okradnuť.
On že to by som si nedovolil som Jimov priatel a partner tak radšej pojdem. No Daphne mu prečítala myšlienky a zistila že má schopnosť byť neviditelnym mužom.
Povedala to hned aj rodine a tak sa ho to opýtali že či im to chcel zatajit. A on že kde ja som vám to chcel povedať ale ved aj tak som sa to iba teraz dozvedel a ani neviem ako sa to ovlada.
Jedno viem ale iste funguje to iba ked je tma na to mi dajte i jed. Jim bol šťastný a začali spolu chytat zločincov a zlých ludi ale tak aby ich nikto neodhalil.
Odrazu v meste bola velmi zla žena ktora ich chcela zabit lebo sa dozvedela že maju schopnosti. Bola s toho velmi nahnevana a ked niekoho poslala aby ich zabil tak to akosi neurobil.
Rozhodla sa že to sama urobi a tak nejako sa jej podarilo ich všetkých zraniť. Chcela vedieť ako získali tie schopnosti ale oni že to nepovedia a že ani nevedia.
Prišla tam Carol a povedala im hejjj ja viem ako ich získali ale nič im hlavne neurobte su to moji priatelia. Ona teda dobre len mi to povedz a ja ich pustim.
To ked isli v lietadle tak tim ako havarovalo tak tim nejako ziskali schopnosti. Výborne chodte si preč teraz tam dám každého zleho človeka a bude mať schopnosti.
Nedokázali jej v tom zabrániť a tak začali po meste behať zlý zločinci so schopnostami. Jim oni su ešte horší ako predtým a je ich hrozne vela co bdueme robit povedal jeho partner.
No mam velmi dobrý napad povedala Stephanie a ukázala a povedala čo to bude. Všetkých poliali zelenou tekutinou a oni všetci prestali mať schopnosti a oni ich mohli poslať do basy.
Od tedy je tento svet a mesto tak ako by malo byť a hlavne vdaka tejto rodine ktorá má schopnosti a sú na to hrdý. Používaju ich len a len v dobrom slova zmysle a dávaju pozor aby to nikomu nepovedali.

The End!!!