| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | |
| Hyena 05. 06. 2002 14:07 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[1] Juh proti Východu Tak som sa v štatistikách prekvapene dočítal, že pochádzam z Prešova. Tak neviem, žeby som presídlil, ani o tom neviem??? |
|
| paldi 03. 06. 2002 16:37 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[2] suhlasim s M. H. co sa Sasinej poviedky tyka… je to dost pateticke a plne klise… a vsetci ti MUDRI a SILNI a BOJOVNICI … co dodat snad bude v Hrobe recenzia na celeho Krutohlava… |
|
| frydlant 27. 05. 2002 16:17 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[3] Weber má pravdu Mzslím si, že Weber má pravdu v tom, že CGR vyhrávajú poviedky určitého tipu. Bolo by treba rozpustiť porotu a začať s úplne inými ľuďmi. Keď sú tie poviedky fakt kvalitné, vyhrajú s akoukoľvek porotou. Mne CGR už začína pripadať ako rodinný podnik. frydlant |
|
| Neznámy autor 27. 05. 2002 09:42 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[4] RE: RE: Originalita Jistý problém taky způsobilo, když jsem napřed v Ceně Karla Čapka porotcoval povídku S. A. M. O. a pak jsem se dočetl, že skorovyhrála CGR. |
|
| Mišo Spáda 26. 05. 2002 17:05 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[5] RE: Originalita K tomuto problému náhodou môžem poskytnúť zasvätené stanovisko ako
literárny redaktor Hlbokého Hrobu: naša súťaž „Béla 2001“ rovnako ako
inkriminovaný ročník ceny Gustáva Reussa nemali v podmienkach uvedené, že
poviedku nemôže autor zaslať do inej súťaže, takže Duke Fabián poslal
Migrénu do oboch, o čom sme nevedeli. Keďže poviedky zaslané do
„Bélu“ uverejňujeme už v priebehu súťaže, porušili sme vlastenm
(nechtiac) pravidlá CGR my, Dušan za nič nemôže. |
|
| Danica 22. 05. 2002 13:38 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[6] Originalita Myslela som si, že v zborníku KRUTOHLAV, by mali byť uverejnené iba originálne, dosiaľ nepublikované poviedky. Poviedku Migréna som ale mala možnosť prečítať si ešte v auguste minulého roku (dávno pred uzávierkou súťaže) na stránkach internetového magazínu Hlboký Hrob (myslím, že to bolo č. 6). Ako je to teda s tou originalitou a nepublikovaním poviedok? |
|
| MM 14. 05. 2002 12:54 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[7] RE: malý most k srdcu planét Smej, smej, to áno – ale mne sa zdá, že upozornenie na fantasy like pojmy v poviedke (ako Bojovník, Múdry) nie je namieste. Pretože fantasy to rozhodne nie je – Malý most… je čistá sf, trošku z nálady Cherryhovej, Bujoldovej či Longyeara. Ja by som poviedku hodnotil vyššie, aj keď uznávam platnosť poznámky Ondreja Herca, že to nie je text pre každého čitateľa – tak ako nie sú pre každého Bujoldovej romány. Človek buď ocení emocionálnu spoveď „Mostíka“, alebo ho bude nudiť. Mne sa to páčilo… |
|
| mhv 14. 05. 2002 12:20 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[8] malý most k srdcu planét Rasťo, ale veď som napísal, že pochopiť nebolo čo :-))) |