Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Hyena
05. 06. 2002 14:07

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] Juh proti Východu

Tak som sa v štatistikách prekvapene dočítal, že pochádzam z Prešova. Tak neviem, žeby som presídlil, ani o tom neviem???

paldi
03. 06. 2002 16:37

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] suhlasim s M. H.

co sa Sasinej poviedky tyka… je to dost pateticke a plne klise… a vsetci ti MUDRI a SILNI a BOJOVNICI …

co dodat

snad bude v Hrobe recenzia na celeho Krutohlava…

frydlant
27. 05. 2002 16:17

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] Weber má pravdu

Mzslím si, že Weber má pravdu v tom, že CGR vyhrávajú poviedky určitého tipu. Bolo by treba rozpustiť porotu a začať s úplne inými ľuďmi. Keď sú tie poviedky fakt kvalitné, vyhrajú s akoukoľvek porotou. Mne CGR už začína pripadať ako rodinný podnik.

frydlant

Neznámy autor
27. 05. 2002 09:42

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] RE: RE: Originalita

Jistý problém taky způsobilo, když jsem napřed v Ceně Karla Čapka porotcoval povídku S. A. M. O. a pak jsem se dočetl, že skorovyhrála CGR.

Mišo Spáda
26. 05. 2002 17:05

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] RE: Originalita

K tomuto problému náhodou môžem poskytnúť zasvätené stanovisko ako literárny redaktor Hlbokého Hrobu: naša súťaž „Béla 2001“ rovnako ako inkriminovaný ročník ceny Gustáva Reussa nemali v podmienkach uvedené, že poviedku nemôže autor zaslať do inej súťaže, takže Duke Fabián poslal Migrénu do oboch, o čom sme nevedeli. Keďže poviedky zaslané do „Bélu“ uverejňujeme už v priebehu súťaže, porušili sme vlastenm (nechtiac) pravidlá CGR my, Dušan za nič nemôže.
Keď všetko vyšlo najavo, dohodli sme sa s pánom Hercom, že šlo o nedorozumenie, že to teda nebudeme nijako špeciálne riešiť, akurát v budúcnosti spresníme podmienky súťaží, aby takéto situácie nenastávali.

Danica
22. 05. 2002 13:38

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] Originalita

Myslela som si, že v zborníku KRUTOHLAV, by mali byť uverejnené iba originálne, dosiaľ nepublikované poviedky. Poviedku Migréna som ale mala možnosť prečítať si ešte v auguste minulého roku (dávno pred uzávierkou súťaže) na stránkach internetového magazínu Hlboký Hrob (myslím, že to bolo č. 6). Ako je to teda s tou originalitou a nepublikovaním poviedok?

MM
14. 05. 2002 12:54

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] RE: malý most k srdcu planét

Smej, smej, to áno – ale mne sa zdá, že upozornenie na fantasy like pojmy v poviedke (ako Bojovník, Múdry) nie je namieste. Pretože fantasy to rozhodne nie je – Malý most… je čistá sf, trošku z nálady Cherryhovej, Bujoldovej či Longyeara. Ja by som poviedku hodnotil vyššie, aj keď uznávam platnosť poznámky Ondreja Herca, že to nie je text pre každého čitateľa – tak ako nie sú pre každého Bujoldovej romány. Človek buď ocení emocionálnu spoveď „Mostíka“, alebo ho bude nudiť. Mne sa to páčilo…

mhv
14. 05. 2002 12:20

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] malý most k srdcu planét

Rasťo, ale veď som napísal, že pochopiť nebolo čo :-)))