| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | |
| mischo 13. 01. 2011 18:27 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[1] Troška lacnej filozofie :o) Nejde ani tak o to, s akými problémami sa človek celý deň potýka, ale aký druh uvoľnenia uprednostňuje. Jednému smutné príbehy prehĺbia depresiu, iného povzbudia do ďalšieho „boja“. Určite sú ženy a muži obťažkaní deťmi či starosťami, ktorí majú večer chuť na niečo odľahčené. A určite sú aj takí, komu viac vyhovuje vážny ponor do nie vždy radostného života postáv. Podstatné je nájsť si to svoje. Ale nemyslím si, že je veľa filmov, ktoré sú výlučne depresívne. |
|
| secentity 13. 01. 2011 16:46 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[2] Moja maličkosť, rebríky a zlé konce Pobavilo a potešilo: perzský princ, bezzubý drak, nakopaný zadok, druhý
železný muž, holmes/watson, pútnik skoty |
|
| draculin 13. 01. 2011 12:10 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [4][3] RE: RE: saš
Inymi slovami – my, masochisti so samovrazednymi sklonmi :) |
|
| Saš 13. 01. 2011 11:38 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [5][4] RE: saš
to môžete len vy, čo máte v meste kino a radi riskujete :) Ja, bez kina, nakupujem uvážlivo v internetových obchodoch už ohodnotené filmy :) |
|
| draculin 13. 01. 2011 10:57 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[5] saš Moja rec :) Myslim ze Hitchcock to nejak podobne povedal, ze: „Zena ktora
sa stara o 4 deti, vari, nakupuje, perie, riadi domacnost – nebude mat
velku chut pozerat film o zene co sa stara o 4 deti, vari, nakupuje, perie,
riadi domacnost“. A tak v zasade mi tiez nedochadza z paty do hlavy zmysel
pozerat film – po ktorom ma clovek este vacsiu depresiu ako pred nim :) Inac, ked sme uz pri rebrickoch, co tak dat zoznam najsitoidnejsich vytvorov za posledny rok? Tak z brucha ma napada Salt (co som dopozeral len kvoli nenaplnenej nadeji, ze tam Angelina bude aspon v jednom zabere vyzerat ak kocka) a Last Airbender (ktory som nedopozeral aj napriek vsetkym snaham a ked som zacal rozmyslat na vypichnutim si oci, som to radsej vypol). |
|
| Saš 13. 01. 2011 09:40 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [7][6] RE: RE: RE: RE: RE: Moje vyvrcholenia :o) Veď práve. Problém je v tom, že človek, ktorý má 2 zamestnania, rodinu, kopec ďalších aktivít (z ktorých časť zahŕňa aj dennodenné stretávanie sa s utrpením a bezmocnosťou), zdravotné problémy z neustáleho stresu a nevyspatosti, pocit, že aj tak nič nestíha a na seba už nemá vôbec čas, nemá najmenšiu chuť si večer sadnúť a pozrieť nejaký depresívny sociálny horor. To už, keď nie rovno komédiu, aspoň nejakú kung-fu rúbanicu, lebo tú aspoň nemusí považovať za realitu. BTW, keď sme pri kung-fu rúbaniciach, cez víkend sme si dali šnúru Michelle Yeoh a veľmi sa mi páčil Wingh Chun z roku 1994. |
|
| draculin 13. 01. 2011 09:18 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [8][7] RE: RE: RE: RE: Moje vyvrcholenia :o)
Asi to bude tym, ze optimizmus a happy endy su sprofanovane a maju v „umeni“ zle meno ako nieco podradne. Ked sa aj pozries na „nezavislu“ filmovu produkciu, az na niekolko vynimiek ide o depresivne filmy, depresivne prostredia, ludske tragedie, ludske trapenie a utrpenie a pod. Opakom nie je priamo komedia, ale akoby aspon to optimisticke „nieco“ malo na sebe bilag. |
|
| Saš 12. 01. 2011 19:48 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [9][8] RE: RE: RE: Moje vyvrcholenia :o)
Videla som všetky menované, ale, bohužiaľ, všetky filmy za ostatné dva roky, ktoré kvalitatívnej stránke považujem za výborné, sú veľmi smutné (Solomon Kane, Moon, Žena cestovateľa v čase, Ja, legenda, Počiatok…). Neviem, kam to s tou filmovou produkciou speje. Ako keby radosť zo života a nádej do bucúcnosti boli fakt už iba scifi. |
|
| mischo 12. 01. 2011 17:36 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [10][9] RE: RE: Moje vyvrcholenia :o)
Podľa toho, čo považuješ za pozitívne, Saš. Napríklad Never Let Me Go na mňa pôsobil očisťujúco, čo považujem za pozitívne, aj keď je pravda, že to bola riadna záťaž pre mozog. Nevidel som toho zas tak veľa, ale z vymenovaných filmov by som Toy Story, Kick-Ass aj Počiatok (má dva pozitívne konce) pokojne označil za optimistické. |
|
| Saš 12. 01. 2011 14:50 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][10] RE: Moje vyvrcholenia :o)
Mischo, a bol vlani vôbec kvalitný nejaký pozitívny, alebo aspoň nedepresívny film? |