| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun |
| ivan alaksa (administrator ceny fantazie) 27. 05. 10:03 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [2][1] RE: 31.5.2010 Rozhoduje peciatka na obalke… A ked bude 31.5. zaslana aj elektronicka verzia, je to akurat…
|
|
| vir 27. 05. 09:15 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[2] 31.5.2010 Uzavierkou sa rozumie, ze staci ak bude 31.5 list s poviedkami
podany na postu + poslany mail ? :)
|
|
| ivan alaksa (administrator ceny fantazie) 26. 05. 14:28 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [4][3] RE: Otázka Je mi luto, toto pravidlo je sucastou propozicii sutaze, ktore platia uz par rokov, kazdy autor ma dost casu na premyslenie si, kam poviedku poslat, kde ma vacsie sance na uspech, pripadne napisat druhu poviedku. Aj ked Vasa poviedka nevyhovuje propoziciam sutaze Cena Fantazie, stale ju mozete poslat do Fantazie ako poviedku na uverejnenie v casopise – ak mate dojem, ze ma taky potencial… Urcite sa vsak zamyslite, preco nezaujala predoslu porotu a ci ju netreba prepisat (alebo radsej zahodit a napisat inu).
|
|
| ST 26. 05. 13:50 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[4] Otázka Rád by som sa ešte informoval ohľadom zúčastnenia sa v súťaži Fantázia
2010. V pravidlách je stanovené, že súťaže sa môžu zúčastniť len poviedky,
ktoré dosiaľ neboli zaslané do žiadnych iných literárnych súťaží.
|
|
| Ash 24. 05. 21:19 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [6][5] RE: zasielanie textov
Jedna obálka stačí na všetky kópie aj papier s identifikáciou autora. Minulý rok som kúpil v papiernictve takú objemnú bublinkovú. |
|
| Tomas 24. 05. 20:06 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[6] zasielanie textov Dobry den, chcel by som sa spytat na to, ako treba zaslat tie kopie diel. Kazdu kopiu v samostatnej obalke alebo vsetkych 5 spolu v jednej obalke? Dakujem |
|
| Ash 14. 04. 12:38 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [8][7] RE: počet súťažiacich
Textov bolo 69, autorov okolo 60. Treba si pozrieť v zborníku. |
|
| terka 14. 04. 11:00 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[8] počet súťažiacich Zdravíčko! Zaujíma ma, koľko súťažiacich sa do Ceny Fantázie zapojilo minulého roku. Nikde sa o tom neviem dočítať… Je to azda tajomstvo? Díki! t. |
|
| Hromovlad 10. 04. 18:59 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][9] RE: Ad Cena Fantázie 2010 – prijímanie poviedok spustené Keby som súťaž organizoval, nevadili by mi školské časopisy s nákladom menším ako 500 kusov. Zmysel tejto podmienky je: 1. vo vylúčení možnej hry s autorskými právami pri publikácii; 2. v ovplyvňovaní poroty, ktorá by text mohla poznať z iných zdrojov. Pokiaľ ide o zmenu textu na iný, čisto subjektívne by som požadoval jeho rozšírenie minimálne o 50% (znakov bez medzier), alebo nahradenie či zásadnú zmenu podstatnej časti hlavnej dejovej línie. Vypustenie časti textu, zmenu formulácií alebo oprava chýb podľa mňa nevytvára nový text. Čašníčky v reštauráciách kam chodievajú právnici by mohli mať služobné revolvery. |
|
| ceos 10. 04. 18:00 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][10] RE: RE: slovíčkarenie
No hej, je to takpovediac v šedej zóne, ale záleží na tom z akého hľadiska sa dívaš. Informatik – archivátor povie, že checksum, resp. MD5ka je odlišná, ergo ide o odlišný objekt. Pokiaľ sa na to dívaš z hľadiska algoritmov a funkčných prvkov, tak malé zmeny nemenia funkčnosť celku….ale to už je na organizátoroch súťaže. V každom prípade, čisto z hľadiska právnej napadnuteľnosti by som dokázal „rozcupovať“ pravidlá behom 3 sekúnd aj po zmene jednej čiarky. Preto si aj myslím, že by bola v pravidlách vhodná (ak tam ešte nie je) vetička: „Organizátor súťaže si vyhradzuje právo vyradiť ktorúkoľvek prácu na základe vlastného uváženia a to aj bez udania dôvodu.“ To vždy pomáha :P Jaj no a ten vtip o právnikoch. Určite ho poznáš, je starý ako Amerika: Prídu dvaja právnici do reštaurácie, objednajú si kávu a nič na jedenie. Následne si obaja vytiahnu sendviče. Všimne si to čašňíčka a hovorí: Prepáčte, ale tu nesmiete jesť vlastné jedlo. Právnici sa na seba pozrú, kývnu plecami a sendviče si vymenia…. ..toľko teda k právničine a hre so slovíčkami…a uvidíme teda čo na to organizátori :) |