Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun
Zobraziť príspevkov na stranu

Názov príspevku:
Vaše meno/nick:
Váš e-mail:
Citáciu urobte predsadením > pred každý riadok citovaného textu (napr. z iného príspevku).
Potvrdenie: captcha   Kontrolný text podľa obrázku vľavo (ak je zle čitateľný, kliknite naň pre vytvorenie nového).
Ak je kontrolný text správny, políčko zmení pozadie na zelené.

ivan alaksa (administrator ceny fantazie)
27. 05. 10:03

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [2][1] RE: 31.5.2010

Rozhoduje peciatka na obalke… A ked bude 31.5. zaslana aj elektronicka verzia, je to akurat…

Uzavierkou sa rozumie, ze staci ak bude 31.5 list s poviedkami podany
na postu + poslany mail ? :)
Alebo to uz ma byt v pondelok tip-top pekne komplet dorazene na
miesto fyzicky papierovo aj elektronicky ?

vir
27. 05. 09:15

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] 31.5.2010

Uzavierkou sa rozumie, ze staci ak bude 31.5 list s poviedkami podany na postu + poslany mail ? :)
Alebo to uz ma byt v pondelok tip-top pekne komplet dorazene na miesto fyzicky papierovo aj elektronicky ?

ivan alaksa (administrator ceny fantazie)
26. 05. 14:28

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [4][3] RE: Otázka

Je mi luto, toto pravidlo je sucastou propozicii sutaze, ktore platia uz par rokov, kazdy autor ma dost casu na premyslenie si, kam poviedku poslat, kde ma vacsie sance na uspech, pripadne napisat druhu poviedku.

Aj ked Vasa poviedka nevyhovuje propoziciam sutaze Cena Fantazie, stale ju mozete poslat do Fantazie ako poviedku na uverejnenie v casopise – ak mate dojem, ze ma taky potencial… Urcite sa vsak zamyslite, preco nezaujala predoslu porotu a ci ju netreba prepisat (alebo radsej zahodit a napisat inu).

Rád by som sa ešte informoval ohľadom zúčastnenia sa v súťaži Fantázia 2010. V pravidlách je stanovené, že súťaže sa môžu zúčastniť len poviedky, ktoré dosiaľ neboli zaslané do žiadnych iných literárnych súťaží. Ak mám teda staršiu poviedku, ktorá už raz bola zaslaná do istej súťaže, no pritom nevyhrala, nebola publikovaná, nebol jej nadpis ani moje meno zverejnené, nemôžem jej dať druhú šancu, mierne ju poopraviť a pokúsiť sa vyhrať v Cene Fantázie?
Zaujímalo by ma prečo nie, keď poviedku poznajú asi len traja porotcovia, ktorý nie sú totožný s tými vašimi a nik iný.

ST
26. 05. 13:50

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Otázka

Rád by som sa ešte informoval ohľadom zúčastnenia sa v súťaži Fantázia 2010. V pravidlách je stanovené, že súťaže sa môžu zúčastniť len poviedky, ktoré dosiaľ neboli zaslané do žiadnych iných literárnych súťaží.
Ak mám teda staršiu poviedku, ktorá už raz bola zaslaná do istej súťaže, no pritom nevyhrala, nebola publikovaná, nebol jej nadpis ani moje meno zverejnené, nemôžem jej dať druhú šancu, mierne ju poopraviť a pokúsiť sa vyhrať v Cene Fantázie?
Zaujímalo by ma prečo nie, keď poviedku poznajú asi len traja porotcovia, ktorý nie sú totožný s tými vašimi a nik iný.

Ash
24. 05. 21:19

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [6][5] RE: zasielanie textov

Dobry den, chcel by som sa spytat na to, ako treba zaslat tie kopie
diel. Kazdu kopiu v samostatnej obalke alebo vsetkych 5 spolu v jednej
obalke? Dakujem

Jedna obálka stačí na všetky kópie aj papier s identifikáciou autora. Minulý rok som kúpil v papiernictve takú objemnú bublinkovú.

Tomas
24. 05. 20:06

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] zasielanie textov

Dobry den, chcel by som sa spytat na to, ako treba zaslat tie kopie diel. Kazdu kopiu v samostatnej obalke alebo vsetkych 5 spolu v jednej obalke? Dakujem

Ash
14. 04. 12:38

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [8][7] RE: počet súťažiacich

Zdravíčko! Zaujíma ma, koľko súťažiacich sa do Ceny Fantázie zapojilo minulého roku.

Textov bolo 69, autorov okolo 60. Treba si pozrieť v zborníku.

terka
14. 04. 11:00

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] počet súťažiacich

Zdravíčko! Zaujíma ma, koľko súťažiacich sa do Ceny Fantázie zapojilo minulého roku. Nikde sa o tom neviem dočítať… Je to azda tajomstvo? Díki!

t.

Hromovlad
10. 04. 18:59

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [][9] RE: Ad Cena Fantázie 2010 – prijímanie poviedok spustené

Keby som súťaž organizoval, nevadili by mi školské časopisy s nákladom menším ako 500 kusov. Zmysel tejto podmienky je: 1. vo vylúčení možnej hry s autorskými právami pri publikácii; 2. v ovplyvňovaní poroty, ktorá by text mohla poznať z iných zdrojov.

Pokiaľ ide o zmenu textu na iný, čisto subjektívne by som požadoval jeho rozšírenie minimálne o 50% (znakov bez medzier), alebo nahradenie či zásadnú zmenu podstatnej časti hlavnej dejovej línie. Vypustenie časti textu, zmenu formulácií alebo oprava chýb podľa mňa nevytvára nový text.

Čašníčky v reštauráciách kam chodievajú právnici by mohli mať služobné revolvery.

ceos
10. 04. 18:00

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [][10] RE: RE: slovíčkarenie

To by ma fakt zaujímalo, po akom objeme zmien už nadobúda text novú
identitu, teda prestáva byť tou publikovanou poviedkou a stáva sa
novou, ešte nepublikovanou. Nie tak dávno som sa niekde v debate
dozvedel, že aj účasť poviedky vo workshope ju diskvalifikuje na účasť
v súťažiach.
P.S. Daj ten vtip o právnikoch v kaviarni, asi ho nepoznám.

No hej, je to takpovediac v šedej zóne, ale záleží na tom z akého hľadiska sa dívaš. Informatik – archivátor povie, že checksum, resp. MD5ka je odlišná, ergo ide o odlišný objekt. Pokiaľ sa na to dívaš z hľadiska algoritmov a funkčných prvkov, tak malé zmeny nemenia funkčnosť celku….ale to už je na organizátoroch súťaže. V každom prípade, čisto z hľadiska právnej napadnuteľnosti by som dokázal „rozcupovať“ pravidlá behom 3 sekúnd aj po zmene jednej čiarky. Preto si aj myslím, že by bola v pravidlách vhodná (ak tam ešte nie je) vetička: „Organizátor súťaže si vyhradzuje právo vyradiť ktorúkoľvek prácu na základe vlastného uváženia a to aj bez udania dôvodu.“ To vždy pomáha :P

Jaj no a ten vtip o právnikoch. Určite ho poznáš, je starý ako Amerika: Prídu dvaja právnici do reštaurácie, objednajú si kávu a nič na jedenie. Následne si obaja vytiahnu sendviče. Všimne si to čašňíčka a hovorí: Prepáčte, ale tu nesmiete jesť vlastné jedlo. Právnici sa na seba pozrú, kývnu plecami a sendviče si vymenia….

..toľko teda k právničine a hre so slovíčkami…a uvidíme teda čo na to organizátori :)