| Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | |
| Sarazin 11. 05. 2009 23:48 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[1] Kurzíva Ako je to s kuzívou? Predpokladám, že ak je kurzíva súčasťou textu
(myšlienkové pochody, čítanie napísaného, názvy kníh, cudzia reč a
podobne – podľa toho, čo autor považuje za vhodné) môže ostať. |
|
| Ash 11. 05. 2009 22:10 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [3][2] RE: RE: formát vytlačenej poviedky
Takže podľa toho je prvoradá pohoda porotcov bez exaktného stanovenia „správneho“ formátu tlače… Hmmm… Pokusne som si skúsil formát do normostrán, a zdalo sa mi to dosť škaredé a menej prehľadné… Tak budem musieť použiť môj osvedčený intuitívny prístup – spýtam sa na názor mojej milovanej. |
|
| ivan 10. 05. 2009 17:17 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [4][3] RE: formát vytlačenej poviedky
Odporúčam prečítať si úvodník v zborníku poviedok z Ceny Fantázie 2008, tam je o tom pekná úvaha a nápoveda. |
|
| Ash 10. 05. 2009 17:11 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[4] formát vytlačenej poviedky Ešte jedna otravná otázka – výtlačky poviedky majú rešpektovať formát normostrany (font Courier 12, 30 riadkov po 60 znakov na stranu, riadkovanie 1,5), alebo je možné vytlačiť poviedku aj v inom zalomení (napr. Times New Roman 12, riadkovanie 1…). Vďaka za odpoveď. |
|
| ivan alaksa (administrator sutaze) 11. 04. 2009 18:37 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [6][5] RE: Elektronická verzia poviedky
Najlepsie je rtf.
Najmudrejsie je poslat v e-maili svoje udaje a v prilohe toho e-mailu poviedku bez mena autora. |
|
| Ash 11. 04. 2009 17:11 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[6] Elektronická verzia poviedky Aký formát má mať elektronická verzia povieky zaslaná v emaili? MS Office .doc, .rtf, .html, nejaký iný formát, alebo je viacero povolených formátov? A anonymita sa zrejme týka len papierových kópií poviedok, lebo v emaili bude samozrejme odosielateľ uvedený… |
|
| ivan 07. 04. 2009 10:27 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [9][7] RE: autori
Môže, ale rozdelenie prípadnej ceny si radšej dohodnite vopred :) |
|
| Riddick 07. 04. 2009 08:41 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [10][8] RE: RE: publikovane poviedky
Určite áno, slovo „uverejniť“ v sebe obsahuje verejnosť. Takže ak ich verejnosť ešte nevidela ani nečítala, uverejnené neboli ;-) |
|
| tru 06. 04. 2009 19:38 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
[9] autori Môže mať jedna poviedka aj viac autorov? napr. dvoch? |
|
| Miles 26. 03. 2009 13:25 Odpoveď Odpoveď s citáciou |
Reakcia na [][10] RE: publikovane poviedky
„Súťaže sa môžu zúčastniť doteraz neuverejnené poviedky.“ To znamená, že poviedky, ktoré boli na internete umiestnené tajne a dosiaľ ich tam nik nevidel a nečítal, sa súťaže zúčastniť môžu. |