Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Arcey
11. 11. 2008 18:34

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] Opravený názor

Ok, skláňam hlavu. Máte pravdu. Slabé argumenty. :))

roger
11. 11. 2008 11:39

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] tiez gratulujem

vsetkym :)

zle video z vyhlasovania som uploadol sem: http://www.youtube.com/watch?… a z krstu sem: http://www.youtube.com/watch?…

na Facebooku to v mojom profile najdete v povodnej velkosti – teda kvalitnejsie, ale malicke. a je to aj v profile grupy Slovak science fiction & fantasy, ktora sa nam pekne rozrasta :)

Jennka
11. 11. 2008 10:55

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] re názor

Ja si myslím, že v dnešnej dobe už každý píše o všetkom – píše sa o minulosti, o prítomnosti, o budúcnosti – čiže povedať, že sa nehodí do dnešných čias je trochu…slabý argument :)

tá poviedka bola bravúrne napísaná, podľa mňa.

jozef
11. 11. 2008 07:56

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [5][4] RE: Názor

Podľa
mňa tá poviedka sa nehodí do dnešných čias, pretože aj keď sme od
vojny vyše 60 rokov, myslím si, že každá rodina na Slovensku má svoje
zážitky z vojny. Nepáčil sa mi iba ten záver. Ale ten bol dosť
podstatný.

To znamená, že sa nemá písať o udalostiach, kým žijú ich pamätníci?
Potom ľutujem novinárov. ;-)

Ale vážne: Ak poviedka niekoho zasiahne na citlivom mieste, to ešte neznamená, že sa „nehodí do dnešných čias“. Diela reagujúce na vojnu vznikali už tesne po nej. A myslím, že vtedy tá téma bola oveľa oveľa citlivejšia.

Arcey
10. 11. 2008 22:54

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] Názor

Dobre, máte vlastný názor, tak dovoľte aj mne mať vlastný názor. Podľa mňa tá poviedka sa nehodí do dnešných čias, pretože aj keď sme od vojny vyše 60 rokov, myslím si, že každá rodina na Slovensku má svoje zážitky z vojny. Nepáčil sa mi iba ten záver. Ale ten bol dosť podstatný.

J. K.
10. 11. 2008 21:04

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [7][6] RE: RE: Ad Cena Fantázie 2008 – výsledky sú známe

Dikes organizátorom a porote za páradnu súťaž, taktiež dík všetkým čo hlasovali (nielen za moju poviedku :) ), alebo prispeli nejakým komentárom, pripomienkou, kritikou a tak. Bola to fajn skúsenosť.

Hromovlad
10. 11. 2008 17:41

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [10][7] RE: Ad Cena Fantázie 2008 – výsledky sú známe

Nesúhlasiť je všetko, čo môžeš. Ale mal si si to nechať na diskusiu k poviedke. Súťaž je už uzavretá, hromdotoho!
A k tej „odvážnosti“ – do súťaží nejdú zbabelci.

Riddick
10. 11. 2008 16:37

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [9][8] RE: Ako mám tomu rozumieť?

Nepochopila som argumenty: „sa nehodí do dnešných časov“ a
„až príliš odvážne“ ??????

Ani ja.

av
10. 11. 2008 16:26

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] Ako mám tomu rozumieť?

Nepochopila som argumenty: „sa nehodí do dnešných časov“ a „až príliš odvážne“ ??????

Arcey
10. 11. 2008 14:25

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] Ad Cena Fantázie 2008 – výsledky sú známe

Gratulujem víťazkám. Dúfam, že budúci rok, konečne, vyhrá chlap. :))

Nesúhlasím však s poradím, poviedka Dedičstvo zeme, nech sa na mňa Jožo nehnevá, sa nehodí do dnešných časov. Musím uznať, že má prekvapivú pointu, dobrý dej a čítal som ju takmer jedným dychom, no téma… Podľa mňa to bolo až príliš odvážne.