Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Jano Žižka
15. 09. 2008 10:46

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [2][1] RE: lolo

Lado36 – ak píšeš sci-fi, môžeš sa prihlásiť do súťaže Keď si vymýšľam…, ktorá je určená špeciálne pre žiakov základných a stredných škôl, rozdelená na dve kategórie podľa veku. Prihlášku a propozície nájdeš tu: http://www.gvrbove.edu.sk/scifi.html , uzávierka súťaže je 15.12.2008.

lado36
15. 09. 2008 10:17

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] lolo

dakujem za pochvalu, ale predsalen je to trochu nepomer medzi pubertackym mozgom alebo detskym mozgom a tym dospelym… a ak ide o muzu.websity, tak tam som hladal a nasiel prave cenu fantazie. ja to robim preto lebo ma to bavi a popritom samozrejme potesi ked vyhram, a navyse, preco by som v 13 rokoch nemohol vyhrat? (a mimochodom ak si myslis ze nemohol je to prave ten dovod preco bymalibyt sutaze na kategorie.. medzi 10–15 rocnych ludi mam vacsu sancu na vytazstvo.)

lolo
13. 09. 2008 13:28

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] lado

tak to gratulujem v 12tich dat nieco dokopy!
ale zas pochop, nemozes chciet, aby kazda sutaz bola rozdelena na vekove kategorie. ak chces bojovat io umiestnenie, je viacero detskych sutazi – sleduj napriklad tu http://muza.websity.sk/index.php?…
ale nevidim dovod, preco by si nemohol posielat aj do „dospelackej“ sutaze, hadam to 13 rokoch nerobis preto, aby si vyhral? .) a ked trochu popises (a pocitas), za 2–3 roky uz mozes pokukovat po prvych prieckach!

lado36
13. 09. 2008 12:16

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] aha

a tá súťaž ,neviem či bola, ale mislím že nie, by mohla byt v budúcom roku rozdelená na kategórie, pretože napríklad ja mám 13 rokov,a neboli v pravidlách napísané žiadne roky.. takže, ako sa môže 13 ročné decko rovnať s dospelými ľuďmi??

Miloš Ferko
10. 09. 2008 07:07

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] vyhodnotenie

Lado 36…porotcovia musia poviedky prečítať, roztriediť, vyhodnotiť. Keby každému súťažiacemu mali k poviedke napísať čo len päťriadkový komentár …tak sa upíšu k smrti…skús si ich odchytiť na Istrocone.
Je samozrejme nepríjemný pocit, že práve môj text neuspel a je logické chcieť vedieť, prečo. Skutočný autor ale dozrieva najmä tým, že chybu zistí sám a sám ju aj napraví, snaží sa naprávať písaním a porovnávaním s inými textami. Názor a hodnotenie zvonka je len pomocou n a „doťuknutím. recept na úspech ti dajú len prázdni nafúkanci v sérii knižiek "ako byť borcom v tej a v ej oblasti za tri dni – alebo desať minút.“ V každej oblasti je to o drine a trpezlivosti, ufff až mi je hnusno, akým som teraz poučný, takže radšej:

Ak máš záujem, príď na istroconovský rozbor aj s poviedkou.
Pekný deň

trapez
09. 09. 2008 21:42

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] finalisti

ak spravne chapem, este sa my ostatni nemusime vesat, este je tu cena biblioteky, ktora sa nevybera len z finalovych poviedok…ci? :P

lado36
09. 09. 2008 19:59

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] ste raz pre porotcov

a posielate aj osobne vyhodnetenie na vyziadanie e-mailom?

lado36
09. 09. 2008 19:54

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
Reakcia na [][8] RE: RE: ??

pre zlomyselnu porotkynu: ano, napadlo mi ze tam nejsom ale cakal som aspon..ja neviem, ze budete pisat samostatne kazdemu autorovi co bolo najhorse napr. alebo nevim ,neco take

Saš
09. 09. 2008 18:53

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] CEFA 08

Ja viem, že je to napínavé, ale ani výhercov Oscara neuverejňujú v médiách ešte pred slávnostným vyhlasovaním a odovzdávaním cien. O čom by to potom všetko bolo? Veď po Istrocone sa súťažiaci o svojom umiestnení dočítajú kade – tade, niektorí aj viac, ako im bude milé.

ivan alaksa
09. 09. 2008 16:05

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] cefa 08

este teda viac po lopate: vysledky prveho kola (teda piati finalisti a nazvy ich poviedok) budu oficialne vyhlasene na Istrocone. Objavia sa v tlacenom casopise Fantazia, ktory bude od Istroconu v predaji v stankoch na celom Slovensku. Zaroven budu nasledne zverejnene na stranke fantazia.sk (to je tato) a tiez partnerskom portali Knihy.sme.sk v sekcii Cena Fantazie 2008 – tu budu uverejnene aj finalove texty, z ktorych sa bude hlasovat v druhom kole.

finalisti uz boli osloveni, zaroven boli osloveni aj autori poviedok, ktore idu do zbornika. Ten bude vydany az s vysledkami druheho kola – na knizny veltrh Biblioteka a v zborniku bude uverejnene aj bodove hodnotenie vsetkych poviedok, teda kto sa nedostal do finale, dozvie sa o svojej poviedke viacej az v novembri na Biblioteke.

Ak chcete ale pocut nazor na svoj text skor, nech sa paci do stanku Fantazie na Istrocone – tu sa budu pohybovat niektori porotcovia a ine osoby, schopne vyjadrit sa k textom.

ehm, asi vsetko.