Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

ivan
23. 05. 2006 14:17

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] RE: hm, rozhodujuci je den po...

datum na postovej peciatke

noja
23. 05. 2006 13:35

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] hm, rozhodujuci je den po...

hm, rozhodujuci je den podania zasielky na poste, alebo den dorucenia?

v tom druhom pripade bude o zvast menej :)

mischo
05. 04. 2006 15:52

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] RE: Zname mena v sutazi...

„A k tej druhej strane: nevyhrat neznamena nesplnit ocakavanie, ale mat tam silneho konkuernta“

Pre autora možno, ale ľudia sú hajzlíci :o).

Bety, nemohol by ten Novák niečo poslať do Ohnivého pera? Nech sa porovnáme, keď už ma Ďuro ignoruje :o).

bety
05. 04. 2006 15:43

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Zname mena v sutazi...

Nevidim dovod preco by znami autori nemali obosielat sutaze, pokial tie nie su urcene iba pre zaciatocnikov. Pre tych, ktori nie su este „slávni“, to moze byt dobre porovnanie, ak ich praca medzi prácami „profikov“ obstoji.
A ak z priemernych poviedok vyhra najlepsia priemerna tak rovnako rychlo upadne do zabudnutia. Ak vyhra menej priemerna, tak sa to este aj dlho zapamata ako „jaj, to je ten co vyhral s tou kravinou“ :D

Na druhej strane by bolo mile, keby bola jedna symbolicka cena pre nadejneho novacka ;) Takze vsetci, ktori by neboli v zozname „stare pasty“, tak by ju mohli ziskat… Raz. :D

Mischo: neser chuape, ak si nejaky Novak a dozvies sa, ze este tam posiela aj Jedinak tak to vyjde na rovnako :))

A k tej druhej strane: nevyhrat neznamena nesplnit ocakavanie, ale mat tam silneho konkuernta :)

mischo
05. 04. 2006 15:08

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [5] RE: RE: RE: Tak sa za môj príspevok nehnevajte...

Maťko, to závisí od toho, na ktorej strane stojíš. Ak si známy autor, je príjemné, keď si privyrobíš, odfajkneš ďalšiu kolónku v životopise a ešte hlbšie sa zapíšeš do povedomia verejnosti. Ale ak si nejaký Jedinák, tak Ťa správa, že Pavelková, Červenák, Girovský… sa chystajú oboslať, resp. oboslali tú istú súťaž X, v ktorej si plánoval konečne preraziť, pekne dohreje :o).

A na druhej strane: výhoda nováčikov je, že môžu prekvapiť, kým známi autori sa vystavujú riziku, že nesplnia očakávania.

Asi som prezradil, že ja som Ti ten názor nenapísal. Vylučovacou metódou možno odhalíme autora :o).

roger
05. 04. 2006 12:48

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [6] RE: RE: Tak sa za môj príspevok nehnevajte...

ok, tak zacneme novu vetvu (ak sa niekto prida). od jedneho z nasich lepsich autorov (ak bude chciet, tak sa prizna, no nebudem vynasat meno zo sukromnych mailov :)) som sa nedavno dozvedel jeho nazor, ze znami autori by uz nemali pisat do sutazi a prenechat tak trochu slavy novacikom. hm, ja si myslim, ze kvalita sutaze sa sice meria tym, akych autorov vychovala ci objavila, no zname mena dosiahnu, ze sa o nej bude viac hovorit a teda sa o nej dozvie viac ludi, ktori eventuelne mozu poslat poviedku aky vy mate na tuto otazku nazor?

mischo
05. 04. 2006 07:33

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [7] RE: Tak sa za môj príspevok nehnevajte...

Ale čo by sme sa hnevali :o).

„Zhrnutie: Myslím, že tá vetva diskusie, ktorá sa zaoberá vzťahom kvalita písania/peniaze za písanie nemá šancu dospieť k nejakému záveru…“

Pod toto sa kľudne podpíšem. Mišo Jedinák (tak a je to :)). Nemá cenu diskutovať, treba skúsiť.

Bety, tak ja idem :). Ale kým som v práci, tak hádam občas aj komentnem :).

bety
04. 04. 2006 19:04

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [8] Kunďo: pohoda :) Ja sice ...

Kunďo: pohoda :) Ja sice nadalej budem tvrdiť, že na slovensku sa písaním scifi kníh nedá uživiť (tj slusne uzivit) ale to na veci nič nemeni :))
A samozrejme dovod je uplne inde nez v „nenazranej“ distribucii. Bez nej by bol autov v tahu ako jarny sneh. (a dovodov je viac…)
Mischo: ty si chod citat a pisat, ja si budem vypisat prispevky a pisanie prenecham kompetentnejsim :) Ale potom ti to mozem okomentovat ;))

Kunďo
04. 04. 2006 18:32

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [9] Tak sa za môj príspevok nehnevajte...

ale jednoducho mi nedalo nereagovať na príspevky typu: Nech autor stoji na cone ako jehovista so Strážnou vežou a okoloidúci nech mu strkajú stovku do ruky…
Tiež som zaregistroval povzdychy: Z písania sa nedá vyžiť… Spisovateľovi sa do rúk dostane len zlomok z ceny knihy… (a cítil som konotáciu, že je nespravodlivé, ak distribúcia knihy je najväčší výdavok – a je zrejme prehnaný.)
V tejto diskusii sa rozprávalo o všeličom. Zaznelo aj to, že treba písať kvalitne. Iste. Pre komerčnú stránku veci je však kvalita nič nehovoriaci pojem. Kvalita môže byť komerčná a nemusí…
Keď niekto začne písať ako King, tak nepochybne sa písaním uživí aj na Slovensku. Ak bude písať ako Joyce, tak na Slovensku asi prerazí ťažko.
BTW:

• Oboch spomínaných autorov pokladám za kvalitných.

Zhrnutie: Myslím, že tá vetva diskusie, ktorá sa zaoberá vzťahom kvalita písania/peniaze za písanie nemá šancu dospieť k nejakému záveru…

Kunďo
04. 04. 2006 18:25

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [10] Tak sa za môj príspevok nehnevajte...

ale jednoducho mi nedalo nereagovať na príspevky typu: Nech autor stoji na cone ako jehovista so Strážnou vežou a okoloidúci nech mu strkajú stovku do ruky…
Tiež som zaregistroval povzdychy: Z písania sa nedá vyžiť… Spisovateľovi sa do rúk dostane len zlomok z ceny knihy… (a cítil som konotáciu, že je nespravodlivé, ak distribúcia knihy je najväčší výdavok – a je zrejme prehnaný.)
V tejto diskusii sa rozprávalo o všeličom. Zaznelo aj to, že treba písať kvalitne. Iste. Pre komerčnú stránku veci je však kvalita nič nehovoriaci pojem. Kvalita môže byť komerčná a nemusí…
Keď niekto začne písať ako King, tak nepochybne sa písaním uživí aj na Slovensku. Ak bude písať ako Joyce, tak na Slovensku asi prerazí ťažko.
BTW:

• Oboch spomínaných autorov pokladám za kvalitných.

Zhrnutie: Myslím, že tá vetva diskusie, ktorá sa zaoberá vzťahom kvalita písania/peniaze za písanie nemá šancu dospieť k nejakému záveru…